کد خبر: ۳۱۶۱۶۸
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۱
برنامه تیم ملی پیش از حضور در مسابقات قهرمانی جهان

سفر به روسیه یا قطر برای برپایی اردوی تدارکاتی والیبال ایران بابت بازی دوستانه پولی پرداخت نمی‌کند!

سرویس ورزشی-
سرپرست تیم ملی والیبال ایران گفت: سطح والیبال ما در حدی هست که وقتی برای بازی‌های دوستانه دعوت می‌شویم، پولی پرداخت نمی‌کنیم اما روسیه از ما مبلغ زیادی درخواست کرده است.
مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان از ۲۱ شهریور تا ششم مهر به میزبانی فیلیپین برگزار خواهد شد. تیم ملی والیبال ایران در این رقابت‌ها با تیم‌های فیلیپین، تونس و مصر هم‌گروه شد. این مسابقات برای اولین‌ بار با فرمت تغییریافته برگزار می‌شود و دو تیم برتر هر گروه به مرحله حذفی راه خواهند یافت. برای این دوره از رقابت‌ها جواد کریمی، عرشیا به‌نژاد، علی رمضانی، محمد ولی‌زاده، سیدعیسی ناصری، یوسف کاظمی، متین احمدی، مهدی جلوه، مرتضی شریفی، امیرحسین اسفندیار، پوریا حسین‌خانزاده، علی حق‌پرست، احسان دانش‌دوست، امیررضا آفتاب آذری، امین اسماعیل‌نژاد، بردیا سعادت، علی حاجی‌پور، آرمان صالحی، محمدرضا حضرت‌پور و مهران توانای بیجی بازیکنان دعوت‌شده به اردوی تیم ملی والیبال ایران هستند.
گروه‌بندی مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان به شرح زیر است:
* گروه A ................................... فیلیپین- تونس- مصر- ایران
* گروه B ................................... لهستان- رومانی- قطر- هلند
* گروه C .................... فرانسه- کره جنوبی- فنلاند- آرژانتین
* گروه D ................................... آمریکا- کلمبیا- پرتغال- کوبا
* گروه E .......................... اسلونی- شیلی- بلغارستان- آلمان
* گروه F ............................... ایتالیا- الجزایر- بلژیک- اوکراین
* گروه G.......................................... ژاپن- لیبی- ترکیه- کانادا
* گروه H ........... برزیل- چین- جمهوری چک - صربستان
تیم ملی والیبال مردان ایران نخستین بار در سال ۱۹۷۰ در مسابقات قهرمانی جهان شرکت کرد و در جایگاه بیست‌ویکم قرار گرفت. پس از آن، حضور بعدی ایران در این رقابت‌ها به سال ۱۹۹۸ بازمی‌گردد که ملی‌پوشان توانستند رتبه نوزدهم را کسب کنند. در دوره‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ نیز ایران به ترتیب در رتبه‌های بیست‌ویکم و نوزدهم قرار گرفت و در همان مراحل ابتدائی حذف شد. نقطه عطف تاریخ والیبال ایران در سال ۲۰۱۴ رقم خورد؛ جایی که شاگردان خولیو ولاسکو با عملکردی درخشان موفق شدند به مقام ششم جهان برسند که همچنان بهترین نتیجه تاریخ ایران در این مسابقات محسوب می‌شود. در سال ۲۰۱۸، تیم ملی با هدایت ایگور کولاکوویچ تا دور دوم پیش رفت اما در نهایت در جایگاه سیزدهم ایستاد. آخرین حضور ایران در مسابقات جهانی به سال ۲۰۲۲ باز می‌گردد که با هدایت بهروز عطایی، ملی‌پوشان پس از صعود از مرحله گروهی در یک‌هشتم نهائی مقابل برزیل با نتیجه سه بر صفر شکست خوردند و همانند سال ۲۰۱۸ در جایگاه سیزدهم جهان قرار گرفتند.
دو گزینه پیش روی تیم ملی والیبال
ملی‌پوشان والیبال این روزها در سالن فدراسیون والیبال در حال تمرین هستند و قرار است پیش از مسابقات قهرمانی جهان، چند بازی تدارکاتی داشته باشند. امیر خوش‌خبر سرپرست تیم ملی والیبال در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری تسنیم در مورد بازی‌های تدارکاتی پیش روی تیم ملی والیبال، پیش از حضور در مسابقات قهرمانی جهان 2025 اظهار داشت: دو گزینه برای برگزاری اردوی تدارکاتی، پیش روی ما قرار دارد. گزینه اول، کشور روسیه و بازی با تیم‌های خوبی مثل روسیه و کوبا و بلاروس است اما شرایطی که روسیه برای حضور ما در این تورنمنت در نظر گرفته، منطقی و طبیعی نیست. در حال مذاکره با روس‌ها هستیم تا شرایط را تسهیل کنند. 
وی ادامه داد: با توجه به ارتقای سطح والیبال ایران در جهان، مدت‌هاست پولی برای بازی‌های دوستانه پرداخت نمی‌کنیم. در واقع سطح والیبال ما در حدی هست که برای این‌گونه بازی‌ها دعوت شویم و پولی هم ندهیم اما روسیه از ما مبلغ زیادی درخواست کرده که چون این تورنمنت سطح بالایی دارد، در حال چانه‌زنی در مورد مبلغ درخواستی آنها هستیم.
سرپرست تیم ملی والیبال عنوان کرد: گزینه دوم، تورنمنت چهار جانبه قطر با حضور تیم‌هایی مثل مصر، قطر و اوکراین است. هر دو کشور، حضور ما را پذیرفته‌اند و در حال مذاکره در مورد شرایط و هزینه‌ها هستیم. قطعا در یکی از این تورنمنت‌ها شرکت خواهیم کرد. 
خوش‌خبر گفت: در فیلیپین و پیش از آغاز مسابقات قهرمانی جهان با آلمان، دیداری تدارکاتی برگزار می‌کنیم. با سرپرست تیم ملی اسلوونی هم صحبت کرده‌ایم ولی هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم. 
وی خاطرنشان کرد: جلسه‌ای هم بین آقای پیاتزا و آقای تقوی برگزار شد و پیاتزا درخواست‌های خود را از رئیس فدراسیون مطرح کرد که مورد حمایت کامل ایشان قرار گرفت. در حال حاضر، 20 بازیکن در اردو هستند که پیش از ترک ایران برای انجام بازی‌های تدارکاتی به 16 نفر کاهش پیدا می‌کنند.