کد خبر: ۳۱۶۱۶۲
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۱
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران تأکید کرد

توسعه شبکه فیبر نوری با استفاده از تجهیزات با کیفیت داخلی

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: قصد داریم طی پنج سال آینده کل شبکه مسی را جمع‌آوری و به شبکه فیبر نوری تبدیل کنیم و این اقدام از طریق تولیدات با کیفیت داخلی صورت می‌گیرد.
«محمد جعفرپور» مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، دیروز در نشستی خبری به پروژه بزرگ تغییر تکنولوژی از کابل مسی به فیبر نوری اشاره و تاکید کرد: پروژه توسعه فیبر نوری با کندی پیش می‌رفت تا اینکه دولت از سال 1401 روح تازه‌ای به این پروژه تزریق کرد.
وی افزود: این پروژه، بزرگ‌ترین پروژه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) کشور خواهد بود و ما قصد داریم طی پنج سال آینده کل شبکه مسی را جمع‌آوری و به شبکه فیبر نوری تبدیل کنیم. برای این منظور برای ۲۷ میلیون مشترک تبدیل کابل مسی به فیبر نوری را داشته باشیم و درصدد هستیم در این حوزه از تجهیزات بومی استفاده کنیم. 
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران همچنین به استفاده از تجهیزات بومی و ایجاد اشتغال در این صنعت اشاره کرد و گفت: با اجرای این پروژه، حدود ۱۰ هزار شغل جدید در حوزه‌های مختلف ایجاد خواهد شد.
جعفرپور تصریح کرد: تولید تجهیزات بومی در حوزه فیبرنوری و تجهیزات انتقال، به‌ویژه در سیستم‌های انتقال فیبرنوری، با کیفیت بالا و قابلیت صادرات، در حال توسعه است. همچنین، تجهیزات مربوط به مودم‌های فیبرنوری که فناوری قدیمی محسوب می‌شوند، در داخل کشور طراحی و تولید و در پروژه‌های ملی به‌کار گرفته می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه اجرا تعداد زیادی پیمانکار خصوصی با مخابرات کار می‌کنند، افزود: این موضوع به رشد کارآفرینی در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات کمک می‌کند.
مدیرعامل شرکت مخابرات ادامه داد: در مقایسه با کشورهای اطراف، ایران در حوزه فیبر نوری و توسعه شبکه‌های زیرساختی، عقب‌ماندگی دارد، اما زیرساخت‌های موجود در کشور، به‌ویژه در شهر تهران، بسیار قوی است. در کشورهای اروپایی و منطقه هم توسعه شبکه‌های موبایل و فیبرنوری سریع‌تر و پیشرفته‌تر است اما در ایران، با وجود برخی عقب‌ماندگی‌ها، زیرساخت‌های موجود ظرفیت‌های قابل توجهی دارند و در حال توسعه هستند.
 ضریب نفوذ فیبر نوری در تهران 
کمتر از 5 درصد
جعفرپور گفت: چون امروز نیاز مشترکان به فیبر نوری در مراکز استان‌ها و مناطقی که چگالی جمعیت وجود دارد بیشتر احساس می‌شود. طراحی فیبرنوری ۳۱ استان انجام شده و در چند استان تغییر تکنولوژی از مسی به فیبرنوری انجام شده است و در فازهای بعدی در شهرستان‌های پر جمعیت انجام می‌شود. بنابراین امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۴ شروع تغییر تکنولوژی از مسی به فیبرنوری انجام شود.
وی در ادامه به میزان پیشرفت پروژه هزارتار فیبرنوری اشاره و تصریح کرد: اینکه در تهران پروژه هزارتار فیبرنوری، تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته است علل مختلفی دارد اما امروز دستور کارمان این است که یک مرکز مخابراتی با ۱۰۰ هزار شماره راه‌اندازی و تمام مشترکین آن مرکز تلفن به فیبرنوری متصل شوند. 
این مسئول تصریح کرد: در تهران باید هفت میلیون اتصال فیبرنوری را داشته باشیم که عدد بالایی است اما تا پایان سال آینده می‌توانیم در شهر تهران به صورت کامل تغییر تکنولوژی را داشته باشیم. شایسته شهر تهران نیست که وضعیت آنتن‌دهی موبایل را به این شکل فعلی داشته باشیم. بررسی‌ها نشان می‌دهد ضریب نفوذ فیبر در تهران کمتر از پنج درصد است.