راهکارهای اقتصادی برای پاسخ ایران به گستاخیهای آلمان
مقامات آلمان علاوهبر حمایت کامل از رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه اظهارات و تهدیدهایی را علیه ایران مطرح کردهاند که ایران میتواند پاسخ آن را با اقدامات مختلفی از جمله ایجاد محدودیت تردد از تنگه هرمز برای کشتیهای ثبت شده و بیمه شده در آلمان بدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ تجاوز رژیم صهیونیستی در ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ به خاک ایران که با حمایت و هماهنگی کامل آمریکا رخ داد، موج گستردهای از محکومیتها را به همراه داشت. با این حال برخی از کشورهای اروپایی مواضع کاملاً متفاوتی را اتخاذ کردند.
از بین این کشورها، آلمان پا را فراتر نهاد و نه تنها از اظهار محکومیت سر باز زد، بلکه مقامات آن با حمایت آشکار از این تجاوز خصمانه، تهدیدهایی را نیز علیه ایران مطرح کرد. صدراعظم آلمان در حاشیه پنجاه و یکمین نشست سالانه گروه هفت در کانادا و در گفتوگو با شبکه تلویزیونی ZDF آلمان در اظهارنظری وقیحانه گفت: «اسرائیل کار کثیف را برای همه ما انجام میدهد.»
وی ضمن قدردانی از این رژیم در حمله به ایران افزود: اگر ایران حاضر به بازگشت به میز مذاکره نباشد، نابودی کامل برنامه تسلیحات هستهای ایران ممکن است در دستور کار قرار گیرد.
وزیر کشور آلمان نیز در دیدار با نخستوزیر رژیم صهیونیستی از جنایت و تجاوز اسرائیل علیه کشورمان حمایت کرد.
بهعلاوه آلمان یکی از طراحان اصلی قطعنامه ضدایرانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود که در روز قبل از این حمله تصویب شد. قطعنامهای که زمینه حمله رژیم صهیونیستی به ایران را فراهم کرد.
آلمان با این اظهارات و اقدامات عملاً اعتراف کرده است که رژیم صهیونیستی عامل نیابتی غرب است و به عنوان بازوی نظامی آنها در منطقه غرب آسیا عمل میکند که نشاندهنده اشتراک منافع میان رژیم و این کشورهای اروپایی است. در واقع اگر رژیم صهیونیستی به ایران حمله نمیکرد، غربیها این کار را انجام میدادند.
البته اقدامات ضدایرانی آلمان مسئله جدیدی نبوده و به این موارد محدود نمیشود. تجهیز رژیم بعث عراق به سلاحهای شیمیایی در جنگ تحمیلی، تقویت توان موشکی صدام برای تشدید جنگ شهرها و اِعمال تحریمهای ظالمانه علیه ایران از دیگر اقدامات این کشور است.
همچنین آلمان همواره از طراحان و حامیان اصلی قطعنامههای حقوق بشری علیه ایران است که سالانه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد صادر میشود. آخرین مورد این قطعنامهها در نوامبر ۲۰۲۴
(آبان ۱۴۰۳) تصویب شد که آلمان نه تنها از آن حمایت کرد، بلکه از طراحان آن نیز بود!
اقدامات تهاجمی اقتصادی علیه آلمان
از آنجا که دولت آلمان سیاست خصمانه خود علیه ایران را در جنگ ۱۲ روزه به اوج رسانده است، ضرورت دارد که جمهوری اسلامی ایران اقدامات بازدارنده سیاسی و اقتصادی را در مقابل اقدامات این کشور و نیز بازداشتن سایر کشورها از چنین رویهای اتخاذ کند:
نخست اقدامات در بُعد سیاسی: ضرورت دارد که ایران با هدف ارسال پیام نارضایتی و پاسخ سیاسی بازدارنده به رفتارهای تخاصمی آلمان، سطح روابط خود را با این کشور به سطح کاردار کاهش دهد. مانند اقدام دولت آلمان که در دهه ۷۰ شمسی با ادعای واهی حمایت ایران از اقدامات تروریستی، روابط خود را با ایران قطع کرد. با این حال، مدتی بعد به ناچار و به دلیل نیازمندی به ایران، این روابط را مجدداً احیا کرد.
دوم، اقدامات در بُعد اقتصادی: یکی از اقدامات مهم از منظر اقتصادی توسط ایران، جایگزین کردن واردات کالا و خدمات آلمانی با نمونههای مشابه موجود در کشورهای غیرمتخاصم است.
همچنین افزایش تعرفههای گمرکی بر کالاهای آلمانی بهویژه ماشینآلات صنعتی و تجهیزات پزشکی، ابزار دیگری برای ارائه پاسخ اقتصادی به اقدامات آلمان علیه منافع ملت ایران است.
در عین حال، ایران میتواند اقدامات تهاجمی اقتصادی نیز علیه آلمان مانند اِعمال محدودیت بر تردد کشتیهای ثبتشده و بیمهشده در آلمان یا عازم به این کشور از تنگه هرمز را در پیش گیرد. طبق قوانین بینالملل، به دلیل تهدید منافع کشورمان از سوی آلمان، ایران حق قانونی اعمال این محدودیتها را دارد.
انجام اقدامات فوق در عین هزینهدار کردن رفتارها و واکنشهای خصمانه آلمان علیه ملت ایران، در مقابل سایر بازیگرانی که میخواهند چنین رویهای را در پیش بگیرند نیز بازدارندگی سیاسی و اقتصادی ایجاد خواهد کرد.