کد خبر: ۳۱۴۲۰۱
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۶

نقش برخی ناشران داخلی در انتشار کتاب عناصر نزدیک به رژیم صهیونیستی(اخبار ادبی و هنری)

در حالی که کشور با جنگ شناختی پیچیده‌ای از سوی رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی غربی مواجه است، برخی ناشران داخلی نیز ناخواسته یا عامدانه در این پازل فرهنگی نقش‌آفرینی می‌کنند. انتشار کتاب‌هایی با رویکردهای هم‌راستا با گفتمان ضدانقلابی و روایت‌های غرب‌محور، باعث شده انتقادات فراوانی متوجه عملکرد برخی از شناخته‌‌شده‌ترین ناشران کشور شود.
در یکی از مصادیق قابل توجه، نشر چشمه که اقدام به چاپ سه عنوان داستانی از مجتبی پورمحسن کرده بود؛ چهره‌ای رسانه‌ای که سابقه تهیه گزارش‌های تصویری برای شبکه ایران اینترنشنال، رسانه وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی صهیونیستی را دارد. نام پورمحسن همچنین در ماجرای هک اخیر این شبکه معاند و افشای ارتباط عوامل آن با موساد نیز مطرح شده است. سه کتاب داستانی او با عناوین «آلبوم خانوادگی»، «روز انگشت» و «بهار ۶۳» توسط این ناشر منتشر شده‌اند و تنها نمونه‌ای از اقدامات این انتشارات است.
همزمان، نشر ثالث نیز با اقدام به ترجمه و انتشار کتاب‌هایی با رویکرد ایجاد شبهه و تحریف در گفتمان و مکتب انقلاب اسلامی کرده است. ترجمه آثار متعددی از نویسندگانی چون‌ هانا آرنت، و بیوگرافی‌های متعدد از رهبران شوروی، چین و کشورهای بلوک شرق، از جمله محورهای انتقاد از این ناشر است. در بسیاری از این ترجمه‌ها، مفاهیمی چون «دیکتاتوری»، «توتالیتاریسم» و «فاشیسم» را آنگونه که خود می‌خواهد، تعریف می‌کنند.
همچنین گفته می‌شود با انتشار آثار متعدد در حوزه یهودستیزی و هولوکاست، بدون ارائه از جنایات رژیم صهیونیستی، زمینه ذهنی مخاطب برای مشروعیت تاریخی این رژیم فراهم می‌شود؛ موضوعی که خواسته یا ناخواسته بخشی از پروژه عادی‌سازی رژیم صهیونیستی در فضای فکری کشور است.
در شرایطی که رهبر معظم انقلاب بارها بر ضرورت هوشیاری فرهنگی و مقابله با جنگ نرم دشمن تأکید کرده‌اند، فعالیت این‌گونه ناشران در سکوت و غفلت برخی دستگاه‌های مسئول، به زنگ خطری جدی برای جبهه فرهنگی کشور تبدیل شده است. فعالان فرهنگی خواستار نظارت و بازنگری جدی در روند اعطای مجوز، حمایت‌ها و عملکرد نشر در کشور شده‌اند تا عرصه کتاب به پاشنه آشیل جنگ نرم دشمن تبدیل نشود.