کد خبر: ۳۱۳۶۹۵
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۲
الاخبار بررسی کرده است

یمن چگونه در دریای سرخ موازنه قدرت را به نفع خود تغییر داد؟

رسانه لبنانی «الاخبار» گزارش داد که یمن در پی تغییر توازن بازدارندگی در دریای سرخ، به دغدغه‌ای جدی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
در جریان جنگ اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی، نگاه‌های غربی به ویژه آمریکا، باز هم به نقش یمن در این درگیری معطوف شد. هدف اصلی، ارزیابی احتمال مشارکت یمن در کنار ایران، در این جنگ یا حفظ بیطرفی بود. در نتیجه، توافق یمن و آمریکا در دریای سرخ به آزمون گذاشته شد و نگرانی‌های واقعی آمریکا و انگلیس از ازسرگیری عملیات یمن در این منطقه آشکار شد.
به گزارش «ایسنا»، روزنامه لبنانی «الاخبار» با بیان این مطلب نوشته است که پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران، این رژیم تلاش کرد خود را پیروز میدان و دست برتر در منطقه نشان دهد، اما ساعاتی پس از آتش‌بس، تل‌آویو از طریق «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ خود، پیامی تهدیدآمیز به صنعا فرستاد و مدعی شد که با انصارالله همان‌گونه رفتار خواهد کرد که با ایران کرده است.
طبق این گزارش با وجود اینکه حساب‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی هنوز بسته نشده و هر دوطرف در حال تقویت توانایی‌های خود برای لحظه مناسب هستند، رژیم صهیونیستی در حال حاضر قادر به ورود به دور دوم درگیری با ایران نیست. با این حال، این رژیم یمن را تهدیدی راهبردی در مرزهای شرقی سرزمین‌های اشغالی می‌داند و معتقد است که می‌تواند با استفاده از قدرت نظامی یا تهدید به آن، این تهدید را مهار کند.
تحلیلگران صهیونیست بر این باورند که جنبش انصارالله تنها نیرویی است که می‌تواند در جنگ دوام بیاورد. سازمان‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی اطلاعات محدودی درباره توانایی‌های تسلیحاتی یمن دارند. همچنین، یمن زرادخانه خود را در مکان‌های محکم زیرزمینی پنهان کرده است که حتی هواپیماهای آمریکایی، از جمله هواپیماهای رادارگریز بی-۲، نتوانسته‌اند به آنها نفوذ کنند.
با این وجود، یمن منبع نگرانی فزاینده‌ای برای آمریکا و رژیم صهیونیستی است. آنها دائماً در تلاش برای خنثی کردن یمن از طریق روش‌های مختلف هستند. با این حال، «سید عبدالملک الحوثی»، رهبر انصارالله یمن، این ادعاها را رد و تأکید کرد که یمنی‌ها نه‌تنها تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم می‌کنند، بلکه شریک در این موضع هستند.
روزنامه الاخبار همچنین نوشت که علی‌رغم گذشت ماه‌ها از اعلام آتش‌بس در دریای سرخ میان صنعا و واشنگتن با میانجیگری عمان در اوایل ماه مارس، کشتی‌های آمریکایی همچنان از عبور از این دریا خودداری می‌کنند. از آن زمان تاکنون، هیچ مقام دریایی وابسته به واشنگتن از عبور هیچ کشتی آمریکایی از دریای سرخ خبر نداده است. این موضوع تأکید می‌کند که هدف از اعلام آتش‌بس، خروج دولت دونالد ترامپ با کمترین خسارت ممکن بوده است، زیرا حدود ۱۰۰۰ حمله هوائی آمریکا نتوانسته است هیچ هدف نظامی در یمن را محقق کند. گزارش خبری درباره بودجه وزارت دفاع آمریکا برای سال ۲۰۲۶، اعتراف آشکار آمریکا به مواجهه با جنگ فرسایشی دریایی بی‌سابقه در دریای سرخ است. 
این گزارش تأیید می‌کند عملیات نظامی انجام‌شده توسط ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا هزینه‌های مالی سنگینی داشته و باعث مصرف مقادیر زیادی از مهمات شده است. این گزارش تأیید می‌کند این عملیات‌ها که تحت عنوان عملیات اضطراری در خارج از کشور طبقه‌بندی می‌شوند، به تأمین مالی قابل‌توجهی برای تعیین ذخیره موشک‌های رهگیر و دیگر مهمات مورد استفاده روزانه نیاز دارند. همچنین، تأکید شده است که استقرار نظامی آمریکا در دریای سرخ و خلیج عدن، فشار بر خدمه کشتی‌ها و ناوگان دریایی را دو برابر کرده است و این ناوگان به تعمیرات برای بازگرداندن آمادگی بلندمدت ناوگان آمریکایی نیاز دارند. بودجه جدید برنامه‌هایی را که اثربخشی آنها ثابت نشده است، کنار گذاشته است. بر اساس نظر ناظران نظامی، این بودجه رها کردن برخی دارایی‌ها که ضعف آن‌ها در رویارویی با یمن ثابت شده است، مانند پهپادهای ام‌کیو-۹ که به طور گسترده در عملیات شناسایی، نظارت و حمله استفاده می‌شدند و ستون فقرات اصلی عملیات شناسایی، حمله و اجرای ترورها بودند، را تأیید کرده است. این دارایی‌ها در بودجه جدید با پهپادهای ام‌کیو-۲۵ جایگزین شده‌اند.