کد خبر: ۳۱۳۶۹۰
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۲

تسلط کامل ارتش روسیه بر لوهانسک پس از سه سال تلاش

روسیه اعلام کرده که این کشور پس از سه سال درگیری، کنترل کامل منطقه «لوهانسک» در شرق اوکراین را به دست گرفت. تسلط بر این منطقه، از جمله اهداف اصلی روسیه از حمله به اوکراین اعلام شده بود.
جنگ اوکراین ظاهراً تابستان داغی را پیش‌روی خود دارد. پیش از این، رسانه‌های غربی گزارش داده بودند که روسیه به دنبال یک عملیات بزرگ نظامی طی تابستان در مناطق درگیری است تا انتقام حمله پهپادی اوکراین به بمب‌افکن‌های استراتژیک خود را بگیرد. گزارش‌های جدید هم نشان می‌دهد ارتش روسیه توانسته است منطقه لوهانسک را در شرق اوکراین به طور کامل تصرف و زمینه خاک خود کند. «لوهانسک» در کنار «دونتسک» جزو مناطقی است که مسکو بارها با اشاره به روس‌زبان بودن ساکنان آنها خواستار الحاق این مناطق شده بود. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، «لئونید پاسچنیک» که از سوی مسکو به عنوان رئیس «جمهوری خلق لوهانسک» منصوب شده بود، در مصاحبه‌ای با تلویزیون دولتی روسیه اعلام کرد که پس از سه سال درگیری، اکنون کنترل کامل این منطقه در دست نیروهای روسی است.
درباره لوهانسک
آن‌طور که رویترز نوشته است، «لوهانسک» مساحتی بالغ بر ۲۶هزار و ۷۰۰ کیلومترمربع دارد و اولین منطقه در اوکراین است که از زمان الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴، به طور کامل تحت کنترل نیروهای روسی قرار می‌گیرد. گفته شده بود، یکی از اهداف اصلی روسیه از حمله به اوکراین تسلط بر این منطقه مهم و استراتژیک است. بر اساس این گزارش هنوز وزارت دفاع روسیه و مقامات اوکراینی نسبت به این ادعا واکنشی نشان نداده‌اند. رئیس‌جمهوری روسیه پیش‌تر در سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور 1401) اعلام کرده بود که لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا در حال الحاق به روسیه هستند!
جدای از «لوهانسک» گزارش‌ها حاکی است روسیه در پی تصرف شهر «سومی» در شمال اوکراین نیز هست. روز یکشنبه‌ای که گذشت، روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» گزارش داده بود که، به دنبال تجمیع ده‌ها هزار سرباز از سوی روسیه در اطراف شهر «سومی» در شمال اوکراین، مواضع اوکراینی‌ها در این شهر بیش از پیش شکننده شده و روسیه در آستانه تصرف این شهر استراتژیک قرار گرفته است. به نوشته این روزنامه آمریکایی، روسیه که در اوایل سال جاری میلادی اوکراینی‌ها را وادار به عقب‌نشینی از منطقه «کورسک» در خاک خود کرده بود، حالا در آن سوی مرز در خاک اوکراین در حال پیشروی به سمت «سومی» است. به نوشته وال‌استریت ژورنال، ارتش روسیه ۵۰هزار سرباز خود را به این منطقه فرستاده که طبق برآورد نیروهایی که در آنجا هستند، روس‌ها حالا برتری سه به یک به لحاظ سرباز بر اوکراینی‌ها پیدا کرده‌اند.
کشف انبار مهمات شیمیایی
سرویس امنیتی فدرال روسیه همچنین از کشف یک انبار متعلق به ارتش اوکراین حاوی بمب‌های مملو از ماده شیمیایی «کلروپیکرین» در منطقه دونتسک خبر داد. به گزارش مهر به نقل از ریانووستی، سرویس امنیتی فدرال روسیه اعلام کرد که در همکاری با وزارت دفاع این کشور انبار مذکور را کشف کرده است. به گفته این نهاد امنیتی، این بمب‌های دست‌ساز با استفاده از پهپاد در مناطق هدف رها می‌شوند. کلروپیکرین نوعی ماده شیمیایی و سمی است و به عنوان یک عامل تنفسی در جنگ‌های شیمیایی شناخته می‌شود. مسکو پیش‌تر بارها درباره استفاده کی‌یف از مواد شیمیایی در جنگ جاری بین روسیه و اوکراین هشدار داده بود.
حاتم‌بخشی کانادا از جیب خلیفه
خبر دیگر این که «دنیس شمیهال» نخست‌وزیر اوکراین اعلام کرد که کانادا ۱.۷ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده روسیه را در اختیار کی‌یف قرار داده است. به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای «اوکرینفورم»، شمیهال دوشنبه در پیامی در تلگرام نوشت: اوکراین در چارچوب ابتکار «تسریع درآمدهای فوق‌العاده» ۱.۷ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده روسیه را از کانادا دریافت کرد. وی افزود: از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون ما در مجموع ۱۷.۶ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده روسیه را دریافت کرده‌ایم. از کانادا و کشورهای دیگری که در این برنامه مشارکت دارند، قدردانی می‌کنم. نخست‌وزیر اوکراین گفت که کی‌یف خواستار مصادره کامل دارایی‌های روسیه است و این دارایی‌ها باید صرف پرداخت غرامت به قربانیان تهاجم روسیه و بازسازی اوکراین شود. گزارش‌ها حاکی است که کمیسیون اروپا نیز قصد دارد امسال در چارچوب تسریع درآمدهای فوق‌العاده ۱۱ میلیارد یورو وام به اوکراین بدهد. در همین حال، کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توئیتی نوشت که این اتحادیه روز دوشنبه رسماً درباره تمدید تحریم‌های به ادعای او هدفمند علیه اقتصاد روسیه توافق کرد. وی افزود: ما به فشار خود بر مسکو برای پایان دادن جنگ در اوکراین ادامه می‌دهیم. کالاس مدعی شد: هر تحریمی توانایی روسیه برای جنگ را تضعیف می‌کند. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که بار‌ها رسانه‌ها و کارشناسان غربی اذعان کرده‌اند که تحریم‌ها هیچ تاثیری روی ماشین جنگی روسیه نگذاشته و بیشتر این بسته‌های تحریمی از سوی خود شرکت‌ها و کشورهای اروپایی نقض شده است.