کد خبر: ۳۱۳۶۸۹
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۲
راه ابطال مجمع برای معترضان باز شد

برگزاری سلیقه‌ای انتخابات فدراسیون‌ها چالش بزرگ پیش روی وزارت ورزش است!

سرویس ورزشی-
با اتفاقاتی که پیرامون انتخابات چند فدراسیون ورزشی رخ داده، باید گفت که در آینده‌ای نزدیک وزارت ورزش و جوانان با چالش بزرگی مواجه خواهد شد.
ورزش ایران در کمتر از یک ماه آینده انتخابات 5 فدراسیون را در پیش خواهد داشت. بر این اساس قرار است انتخابات فدراسیون‌های بدنسازی 11 تیر، نجات غریق 
22 تیر، کاراته 28 تیر، اسکی 30 تیر و موتورسواری و اتومبیلرانی 6 مرداد برگزار شود؛ انتخاباتی که هر کدام از آنها چالش‌های خاص خودشان را دارند.
یکی از مسائلی که در روزهای اخیر نمایان شده، اتفاقاتی است که در فرآیند انتخابات برخی از این فدراسیون‌ها رخ می‌دهد که از جمله آنها می‌توان به بدنسازی و کاراته اشاره کرد. روز قبل از حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به ایران، مسابقاتی زیر نظر فدراسیون بدنسازی برگزار و باعث شد که 70 باشگاه به مجمع این رشته اضافه شوند تا بدین ترتیب، تعداد اعضای مجمع بدنسازی به عدد 158 برسد؛ آن هم یک‌شبه. 
اضافه شدن ناگهانی ۷۰ باشگاه به مجمع در فاصله‌‌ای کوتاه تا انتخابات، اقدامی که نه‌ تنها تعادل رأی‌دهندگان را برهم زده است، بلکه صدای اعتراض برخی رؤسای هیئت‌‌ها را نیز درآورد. به دنبال این ماجرا، نامه‌نگاری‌هایی با وزارت ورزش انجام شد و برخی از اعضای مجمع از جمله رؤسای هیئت‌های استانی، اعتراض خود را در قالب نامه به بخش‌های مختلف وزارت ورزش اعلام کردند. پس از رسانه‌ای شدن موضوع و البته اعتراض‌ها و نامه‌نگاری‌های صورت گرفته، فدراسیون از موضع خود عقب‌نشینی و 70 عضو اضافه شده را حذف کرد آن هم در شرایطی که پیش از این، تعداد اعضای مجمع با احتساب حضور 70 باشگاه، به بیش از 150 نفر رسیده و حتی در سامانه‌های مربوطه نیز ثبت شده بود.
انصراف اعضای کمیسیون ورزشکاران کاراته
در فدراسیون کاراته اتفاقات عجیبی پیش از برگزاری مجمع در حال وقوع است. با وجود برنامه‌ریزی برای برگزاری انتخابات رئیس و اعضای حاضر در مجمع انتخاباتی کمیسیون ورزشکاران فدراسیون کاراته در روز شنبه برخی از اعضای این کمیسیون به دلیل اتفاقات اخیر از حضور در انتخابات انصراف دادند. بر اساس گزارش‌ها، پس از جلسه‌ای محرمانه میان یکی از کاندیداهای ریاست فدراسیون کاراته با امیررضا برزویی، آتوسا گلشادنژاد، مهدی شهگل، محمد گودرزیان، سارینا فتحی و یلدا نقی بیرانوند که درباره رای‌دهی متقابل و حضور در مجمع انتخاباتی برگزار شد، پنج عضو اصلی و سه عضو علی‌البدل کمیسیون ورزشکاران تصمیم گرفتند در انتخابات شرکت نکنند. فدراسیون کاراته نیز در بیانیه‌ای از انصراف برخی اعضای این کمیسیون برای حضور در جلسه انتخابات خبر داد. بر این اساس، علی زند، شادی جعفری‌زاده، سارا بهمنیار و مرتضی نعمتی به صورت رسمی انصراف خود را از شرکت در رای‌گیری اعضای کمیسیون اعلام کردند. همچنین سجاد گنج‌زاده نیز در حمایت از این افراد، در فدراسیون کاراته حضور نیافت. علاوه‌بر این، بهمن عسگری، صالح اباذری و نگین آلتونی به عنوان اعضای علی‌البدل نیز با انصراف اعضای اصلی، از حضور در کمیسیون خودداری کردند. این موضوع باعث شده تا این احتمال مطرح شود که کمیسیون ورزشکاران نماینده‌ای در مجمع انتخاباتی فدراسیون کاراته نخواهد داشت.
در همین حال، انتخابات کمیسیون داوران و مربیان برگزار شد و ابوالقاسم پایدار به عنوان رئیس کمیسیون مربیان و نرگس افضلی به عنوان رئیس کمیسیون داوران انتخاب شدند. همچنین مازیار فریدخمامی، پگاه زنگنه، اله‌کرم شهگل و سحر کرجی به عنوان نمایندگان مربیان و کورش گنجی مقدم و نسترن مردانی به عنوان نمایندگان جامعه داوری در مجمع حضور خواهند داشت.
نشانه‌های نگران‌کننده درباره سلامت انتخابات
 پیش از این نیز در دو سه فدراسیون دیگر اتفاقات مشابه‌ای رخ داده بود. اینها نشانه‌های نگران‌کننده‌ای برای صحت و سلامت انتخابات فدراسیون‌ها محسوب می‌شود. وزارت ورزش چندی قبل تصمیم گرفت که ثبت‌نام مجامع انتخاباتی فدراسیون‌ها به صورت الکترونیکی انجام شود تا با اعلام این نهاد به «شفافیت، صرفه‌جویی در هزینه، دقت بالاتر و قانون‌مداری» کمک کرده و از اتلاف وقت و حتی مهندسی جلوگیری کند، اما با اتفاقاتی که اخیراً رخ داده، نوعی حرکت به سمت مهندسی کردن انتخابات از سوی فدراسیون‌های مربوطه دیده می‌شود. اگر قرار بود شرایط این‌گونه سلیقه‌ای پیش برود پس چه لزومی به انتصاب سرپرست و طی شدن این همه پروسه بود؟ اینجاست که وزارت ورزش باید نقش نظارتی خود را ایفا کند.
ادامه قدم برداشتن در این مسیر، می‌تواند وزارت ورزش را با حاشیه‌ها و چالش بزرگی مواجه کند. در واقع کوچک‌ترین ابهام و بی‌قانونی، می‌تواند راه را برای شکایت اعضای مجمع و نامزدها باز کند و این همان چیزی است که در سال‌های گذشته در برخی از فدراسیون‌ها رخ داد و منجر به ابطال انتخابات شد.
 مسائل اخیر از جمله اضافه شدن ناگهانی 70 عضو به مجمع بدنسازی و آنچه در کاراته رخ داده، باید به طور کامل و دقیق شفاف‌سازی شود. اینکه وزارت ورزش که باید همه توان خود را صرف آماده‌سازی برای حضور در رویدادهای بزرگی همچون بازی‌های کشورهای اسلامی، بازی‌های آسیایی و در نهایت المپیک 2028 کند، بخشی از توانش را به حاشیه‌های انتخابات فدراسیون‌ها اختصاص دهد، قطعاً شرایط خوبی نیست و می‌تواند به ورزش ایران ضربه بزند.