کد خبر: ۳۱۲۹۵۵
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۵

پشت پرده خروج زود هنگام ترامپ از نشست گروه ۷ به روایت فایننشال تایمز

با گذشته چند روز از اجلاس گروه 7 روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز دلایل خروج زود هنگام ترامپ از این نشست را فاش کرد.
دوشنبه و سه‌شنبه هفته گذشته نشست دو روزه گروه هفت در کانادا در حالی برگزار شد که این نشست به نمایش انشقاق کامل بین آمریکا و 6 عضو دیگر این گروه(فرانسه، کانادا، انگلیس، آلمان و ژاپن) تبدیل شد. زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین نیز که به این نشست دعوت شده بود سعی داشت از فرصت حضور ترامپ در نشست استفاده کرده و آمریکا را به تداوم کمک‌ها به اوکراین ترغیب کند؛ اما خروج زودهنگام ترامپ از نشست سران گروه هفت تمامی برنامه‌های زلنسکی را به‌هم ریخت. وی پس از این نشست گفت که دیپلماسی در «بحران» است و فرصت اعمال فشار بر ترامپ برای دریافت تسلیحات بیشتر را از دست داده است.  زلنسکی در پستی در پیام‌رسان تلگرام خود نوشت که به رهبران گروه هفت گفته است «دیپلماسی اکنون در وضعیت بحرانی قرار دارد» و آنها باید همچنان از ترامپ بخواهند «از نفوذ واقعی خود» برای پایان جنگ استفاده کند. رئیس‌جمهوری اوکراین پیش از این ابراز امیدواری کرده بود که با ترامپ در مورد دستیابی به تسلیحات بیشتر صحبت خواهد کرد. اما ترامپ روز دوشنبه و تنها ساعاتی پس از آغاز به‌کار این اجلاس، به دلیل وضعیت خاورمیانه و تشدید تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی کانادا را ترک کرد و گفت باید هرچه سریع‌تر به واشنگتن بازگردد. رویترز یادآور شده است که 6 عضو گروه یاد شده(کانادا، فرانسه، انگلیس آلمان، ژاپن، ایتالیا) پس از آنکه ترامپ از ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، حمایت کرد و خواستار پیوستن دوباره او به این گروه شد، در تقلای اتحاد بر سر مسئله اوکراین هستند. بر اساس گزارش رویترز یک مقام کانادایی نیز به خبرنگاران گفت: این کشور پس از مخالفت آمریکا، از برنامه‌اش برای صدور بیانیه‌ای قوی از سوی گروه ۷ درباره جنگ اوکراین منصرف شد. هرچند کانادا یکی از صریح‌ترین حامیان اوکراین است، اما توانایی آن در کمک به کیف در مقایسه با آمریکا، بزرگ‌ترین تأمین‌کننده سلاح اوکراین بسیار محدود است.
چرا ترامپ رفت
اما با گذشت چند روز از این نشست روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در گزارشی پشت پرده خروج زود هنگام ترامپ از اجلاس سران گروه هفت را فاش کرد. روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز دیروز خبر داد که رئیس‌جمهور آمریکا نه تنها به دلیل آزردگی از امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، بلکه به دلیل خودداری از دیدار با همتای اوکراینی‌اش نشست اخیر گروه ۷ را پیش از موعد ترک کرد. به گزارش ایرنا، این روزنامه اقتصادی نوشت که دونالد ترامپ دلیل بازگشت زودهنگام به واشنگتن را برای رسیدگی به مسائل خاورمیانه ذکر کرده بود. وی پیش از آنکه جلسات سران به پایان رسیده و پیش‌نویس بیانیه نهائی در مورد جنگ ایران و اسرائیل را امضا کند، کانادا را ترک کرد. فایننشال به نقل از منابع آگاه نوشت که تصمیم ترامپ برای ترک کانادا تا حدی به دلیل آزردگی از امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه بود که در جریان سفر به جزیره دانمارکی‌گرینلند، با برنامه‌های وی برای تصرف آن مخالفت کرده بود. ترامپ همچنین علاقه‌ای نیز به دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین نیز نداشت. ماکرون در اظهاراتی گفته بود اینکه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با هدف آتش‌بس در خاورمیانه نشست سران گروه هفت در کانادا را ترک می‌کند، نکته مثبتی است. ترامپ ساعاتی بعد لب به انتقاد از همتای فرانسوی خود گشود و گفت که ماکرون نمی‌داند وی به چه دلیلی به آمریکا بازگشته است. در ابتدا ترامپ علت بازگشت خود از کانادا را ««انجام کارهای مهم‌تر» توصیف کرد. اما به نوشته نشریه «فایننشال‌تایمز، او نمی‌خواست با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین دیدار کند.نشریه انگلیسی نوشته: «ترامپ علاقه‌ای نداشت با زلنسکی دیدار کند. او همچنین از حرکت نمادین ماکرون درباره‌گرینلند خشمگین شده بود.» ماکرون هفته گذشته از‌گرینلند بازدید کرد. ترامپ بارها اعلام کرده بود که‌گرینلند باید بخشی از آمریکا شود. توقف ماکرون در‌گرینلند در مسیر خود به گروه هفت، باعث «ناراحتی» ترامپ شده و بر تصمیم او مبنی‌بر ترک نشست گروه ۷ تاثیر گذاشته است.یک مقام انگلیسی به روزنامه فایننشال تایمز گفت که ترامپ نشست گروه ۷ را ترک کرد چون خسته شده بود و «می‌خواست کاری مفیدتر انجام دهد».
نابودی 61 پهپاد اوکراینی 
خبر دیگر این که وزارت دفاع روسیه دیروز (جمعه) اعلام کرد: پدافند این کشور از ساعت هشت شامگاه پنجشنبه تا هفت صبح دیروز ۶۱ پهپاد اوکراین را رهگیری و منهدم کرد. طبق گزارش روسیا‌الیوم، نیروهای اوکراینی روزانه مناطق مرزی روسیه را با پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهند اما پدافند روسیه به خوبی با آن‌ها مقابله می‌کند. بر اساس این گزارش اوکراین با روش‌های تروریستی از جمله استفاده از پهپادهای هجومی و حمله توپخانه‌ای به غیرنظامیان و تأسیسات غیرنظامی روسیه را هدف قرار می‌دهد اما نیروهای روسیه با هدف قرار دادن زیرساخت نظامی اوکراین به آن پاسخ می‌دهند. وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیه‌ای ضمن اشاره به گزارش‌های منتشرشده درباره وضعیت حقوق بشر در اوکراین، تأکید کرد که دولت زلنسکی نسبت به پیامدهای صلح آگاهی کامل دارد و پایان درگیری‌ها می‌تواند بقای دولت او را تهدید کند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: مقام‌های کیف برای حفظ قدرت، به کارگیری اقدامات سرکوبگرانه گسترده علیه بخش وسیعی از جمعیت را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند. بر اساس بیانیه وزارت خارجه روسیه، ادامه جنگ، ایجاد فضای پرتنش اجتماعی و سوق دادن افکار عمومی به سمت دشمنی‌های خارجی، از مؤلفه‌های اصلی راهبرد کی‌یف برای ماندگاری در قدرت است و پایان این روندها و برقراری صلح ممکن است به سقوط حکومت فعلی بینجامد؛ حکومتی که بقای خود را به حفظ جان شهروندانی که آنها را خودی نمی‌داند، ترجیح می‌دهد. وزارت خارجه روسیه در ادامه این بیانیه می‌افزاید: هم‌اکنون رفتارهای نژادپرستانه علیه روس‌زبانان در اوکراین تشدید شده است و اقدامات دولت کیف با ارتکاب خشونت علیه غیرنظامیان روسی، در مسیر تبدیل شدن به رفتاری تروریستی قرار دارد. به گزارش ایرنا، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پیشتر با محکوم کردن سیاست‌های استعمارگرانه کیف علیه روس‌زبان‌های مقیم اوکراین، گفته بود که غرب از سالیان گذشته از این کشور برای پیگیری سیاست استعماری خود علیه این شهروندان، بهره‌برداری می‌کرده است. لاوروف هدف مسکو را از آغاز عملیات ویژه نظامی، مبارزه با این سیاست‌های غیرقانونی و آشکار ضدروس اوکراین و بازداشتن کی‌یف از ایجاد تهدیدهای امنیتی برای روسیه عنوان کرد.