کد خبر: ۳۱۲۵۸۰
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۸

«تحسین‌برانگیز اما بی‌فایده» نظر استفان والت درباره عملیات اخیر اوکراین

 
 
استاد برجسته دانشگاه ‌هاروارد درباره عملیات اخیر اوکراین علیه بمب‌افکن‌های روسیه اعلام کرد این عملیات تحسین‌برانگیز اما بی‌فایده بود.
جنگ اوکراین روز‌به‌روز در حال شعله‌ور‌تر شدن است طی روزها و هفته‌های اخیر دو طرف با صدها پهپاد و موشک به مواضع حیاتی یکدیگر حمله کرده‌اند. هفته گذشته اوکراینی‌ها با حمله پهپادی به عمق خاک روسیه شماری از بمب‌افکن‌های استراتژیک روسیه را نابود کردند و در مقابل روسیه نیز در پاسخ طی روزهای اخیر حملات گسترده موشکی و پهپادی علیه کی‌یف و سایر شهرهای اوکراین ترتیب داده است. گفته می‌شود حملات شامگاه دوشنبه یکی از گسترده‌ترین حملات روسیه علیه اوکراین بود.
«استفان والت» نظریه‌پرداز سرشناس آمریکایی نیز در مقاله‌ای که «فارن پالیسی» آن را منتشر کرده است به عملیات پهپادی اوکراین پرداخته و نوشته است: عملیات پهپادی «تار عنکبوت» اوکراین با وجود تحسین‌برانگیز بودن از منظر تاکتیکی، فاقد اهمیت راهبردی بود و مانند ضدحمله بی‌تأثیر اوکراین در کورسک نشان داد که تاکتیک‌ها و تسلیحات جدید به تنهائی قادر به ممانعت از پیشروی روسیه در اوکراین و دستیابی آن به اهداف جنگی‌اش نیست. 
وی در مقاله خود آورده است: ابتکارات تاکتیکی ناهماهنگی نیروها یا نبود یک راهبرد کلی مؤثر را جبران نمی‌کند. سه سال از این جنگ می‌گذرد اما کی‌یف و حامیان آن هنوز برنامه‌ باورپذیری برای ناکام گذاشتن اهداف جنگی «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و متقاعد کردن او به پایان دادن به این جنگ ندارند. به نظر نمی‌رسد که با این رخداد اخیر، خللی در عزم پوتین برای پیشبرد مقاصدش ایجاد شده باشد.
 به گزارش ایسنا والت نوشته است: ابتکار تاکتیکی حمله پهپادی اوکراین نباید باعث نادیده‌گرفتن بی‌اهمیتی آن از منظر راهبردی شود. حملات پهپادی به‌رغم نوین بودن، در نهایت فقط شکلی از قدرت نیروی هوائی هستند. حتی موثرترین حملات هوائی نیز به ندرت توانسته‌اند به خودی خود موجب پیروزی در جنگ‌ها شوند، اگرچه برخورداری از نیروی هوائی قوی برای پشتیبانی از عملیات نیروهای زمینی ارزشمند است. قدرت هوائی به تنهائی برای پیروزی در جنگ کافی نیست و موثرترین راه استفاده از قدرت هوائی زمانی است که با سایر توانمندی‌های نظامی برای شکست نیروهای دشمن به کار می‌رود.
در ادامه این مقاله آمده است: از این‌رو، عملیات پهپادی اخیر اوکراین به‌رغم تحسین‌برانگیز بودن از منظر تاکتیکی، در اصل فقط یک نمایش بی‌اهمیت بود. تخریب ده‌ها بمب‌افکن راهبردی واقعا تأثیری بر توانمندی روسیه برای پیشروی در اوکراین یا انجام دادن حملات موشکی و پهپادی بیشتر علیه آن نخواهد داشت. استاد برجسته آمریکایی نوشته است: این وضعیت اوکراین و حامیان آن را با همان معمای همیشگی از زمان آغاز جنگ مواجه می‌سازد، این که چگونه با دشمنی مقابله کنند که از نظر کمی بزرگ‌تر است. والت در پایان نوشته است: دستیابی به نتیجه‌ای ایده‌آل انتظار زیادی است. اما امید بستن به تسلیحات و تاکتیک‌های جدید یا عملیات جسورانه اما ذاتا محدودی مانند تار عنکبوت خیال واهی است.
زمان کمک به اوکراین نیست
خبر دیگر این که وزیر دفاع آمریکا در اظهارات جدیدی از عدم کمک تسلیحاتی به اوکراین دفاع کرد. «پیت هگست» در جلسه استماع کمیته دفاعی کنگره آمریکا که برای بررسی بودجه نظامی سال ۲۰۲۶ دولت ترامپ برگزار شد، در پاسخ به پرسش‌هایی درباره ادامه حمایت واشنگتن از کی‌یف گفت: ما به جای تمرکز بر ارسال تسلیحات بیشتر به دنبال راه‌ حلی دیپلماتیک برای پایان دادن به درگیری‌ها میان مسکو و کی‌یف هستیم. هگست در ادامه تصریح کرد: برقراری صلح در اوکراین نه‌‌تنها به نفع مسکو و کی‌یف است، بلکه در راستای منافع ملی آمریکا نیز قرار دارد. به گزارش ایرنا، ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود بارها سطح دخالت آمریکا در جنگ اوکراین را زیر سؤال برد و پیشنهاد کرد که متحدان اروپایی، بار مالی بیشتری را تحمل کنند. بر‌اساس گزارش‌ها از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲، آمریکا ۱۷۵ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده که شامل تقریباً
۶۱.۴ میلیارد دلار کمک نظامی است. خود ترامپ مدعی شده است که این کمک‌ها بیش از 300 میلیارد دلار بوده است.