تب مالت در کمین مصرفکنندگان لبنیات محلی غیرپاستوریزه
متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: مصرف لبنیات آلوده به ویژه پنیر، شیر و بستنی از مهمترین راههای انتقال تب مالت بهشمار میرود.
به گزارش وبدا، مهران ورناصری با بیان اینکه این بیماری در ایران، اندمیک بوده و به صورت منطقهای در نقاط مختلف کشور مشاهده میشود، اظهار داشت: مصرف نکردن لبنیات غیرپاستوریزه و رعایت بهداشت و اصول پیشگیری در کاهش ابتلا به این بیماری بسیار مؤثر است. در برخی فرهنگهای محیطی، استفاده از لبنیات محلی بسیار رایج است و گاهی به طور مستقیم از دامها تهیه میشوند که این امر، میزان ابتلا به بروسلوز را افزایش میدهد. ورناصری همچنین بر آلودگی شغلی در افرادی مانند چوپانان، دامداران و دامپزشکان تاکید کرد و لزوم رعایت حفاظت فردی را برای این قشر ضروری دانست. وی در تشریح علائم و چالشهای تشخیصی بروسلوز افزود: بروسلوز به صورت تب همراه با دردهای مفصلی و عضلانی نمایان میگردد. تعریق شبانه یکی از علائم مهم این بیماری است و دردهای مفصلی در اندامهای مختلف از جمله لگن و کمر شایع هستند. عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با اشاره به اینکه بیماری بروسلوز، علائم مشابه بسیاری از بیماریها را دارد، بر اهمیت بررسی در تشخیص افتراقی، بهخصوص در افراد مسن با تب مزمن و همچنین در کودکان تاکید کرد. ورناصری درباره درمان و مهمترین راهکارهای پیشگیری بروسلوز توضیح داد: پروتکلهای درمانی بر اساس الگوی درگیری بیماری متفاوت است و نیازمند معاینات دقیق، بررسیهای آزمایشگاهی و تصویربرداری برای تشخیص درگیری سایر ارگانها است. وی ادامه داد: خوشبختانه درمان تب مالت در کشور ما میسر است و روشهای درمانی مناسبی برای آن در نظر گرفته شده است. مهمترین راه مقابله با این بیماری، در دو محور اصلی شامل واکسیناسیون منظم، صحیح و علمی دامها و همچنین پرهیز از مصرف لبنیات محلی غیرپاستوریزه میباشد. عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با ابراز نگرانی از عدم انجام منظم واکسیناسیون دامها، این مسئله را عامل افزایش ابتلای افراد به تب مالت دانست و پرهیز از مصرف لبنیات محلی غیرپاستوریزه را گامی مهم و حائز اهمیت در پیشگیری از انتقال بروسلوز برشمرد.