کد خبر: ۳۱۲۲۰۰
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۶

پزشکیان: با اتکای به ملت از تحریم عبور خواهیم کرد

 

رئیس‌جمهور با تأکید بر اتکا به دانایی و وحدت ملی برای عبور از مشکلات، گفت: به حول و قوه الهی، ملت ایران با علم، آگاهی، اتحاد و ایستادگی، از تمامی مشکلات عبور خواهد کرد.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در شب سی و ششمین سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی، در جمع عاشقان و ارادتمندان امام خمینی(ره) در حرم مطهر، با تسلیت این مناسبت اظهار داشت: سالروز رحلت امام بزرگوار، یادآور فقدان شخصیتی است که با سیره رفتاری، سبک زندگی و سخنان هدایت‌گر خود، ملت ایران را به سوی عزت و سربلندی رهنمون ساخت.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: افتخار ما در جمهوری اسلامی، نوکری مردم و خدمت به آنان است. اگر مشکلاتی در کشور وجود دارد که وجود دارد، با تمام وجود و به پشتوانه این ملت قهرمان، برای حل آن‌ها تلاش خواهیم کرد. مردمی که راه امام و پیام امام را گم نکرده‌اند و نخواهند کرد، بزرگ‌ترین سرمایه ما هستند.
پزشکیان تأکید کرد: اگر ما را تحریم کنند، آری، دچار سختی خواهیم شد، اما اگر با کشورهای اسلامی دست برادری بدهیم، اگر با همسایگان خود رابطه سالم و عزتمند برقرار کنیم، چگونه خواهند توانست ما را محاصره و تحریم کنند؟
وی ادامه داد: تحریم زمانی مؤثر خواهد شد که اختلاف در درون ما باشد، که نزاع میان ملت‌ها و کشورهای اسلامی درگیرد. اما ما نمی‌گذاریم دشمنان با تفرقه، این ملت را از هم جدا کنند.
رئیس‌جمهور اظهار امیدواری کرد که زنده نگه‌داشتن یاد و نام امام خمینی، همه ملت ایران را به آن خاطره‌های مشترک و آن روزهای همدلی بازگرداند؛ روزهایی که همه با هم، برای عزت و سربلندی کشور دست در دست یکدیگر نهادند و فارغ از قومیت، نژاد، قبیله و جنسیت، برای عدالت و حق، تلاش کردند.
پزشکیان با اشاره به تلاش‌های دشمنان برای محروم‌سازی ملت ایران از حقوق مشروع علمی، فناورانه و هسته‌ای، تصریح کرد: دشمنان خیال می‌کنند با تهدید و تطمیع می‌توانند کشورهای اسلامی را از مسیر آگاهی، علم و خلاقیت بازدارند. تصور کرده‌اند می‌توانند مانع حضور علمی ما در منطقه و جهان شوند. اما آنچه ما بدان باور داریم این است که در هرجایی که خلأ علمی و دانشی وجود داشته باشد، ما باید حضور داشته باشیم.
وی با تأکید بر اتکا به دانایی و وحدت ملی برای عبور از مشکلات، گفت: به حول و قوه الهی، ملت ایران با علم، آگاهی، اتحاد و ایستادگی، از تمامی مشکلات عبور خواهد کرد.
تأکید رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان
بر تحکیم روابط دوجانبه و همبستگی امت اسلامی
همچنین پیش از فرارسیدن عید سعید قربان رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با «سردار بردی‌محمداف» رئیس‌جمهور ترکمنستان، این عید بزرگ اسلامی را به دولت و ملت برادر ترکمنستان و نیز به رهبر ملی این کشور تبریک و تهنیت گفت.
پزشکیان ضمن قدردانی از ابتکار ارزشمند رهبر ملی ترکمنستان در برگزاری سمینار صلح این اقدام را نشانه‌ای روشن از رویکرد صلح‌طلبانه و وحدت‌گرایانه دولت ترکمنستان دانست و آن را شایسته تقدیر خواند.
رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت تقویت انسجام در میان کشورهای اسلامی، تأکید کرد: امید است این همبستگی، موجب استقرار صلح و آرامش در کشورهای اسلامی و نیز زمینه‌ساز جلوگیری از ادامه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه باشد، تا صلح و امنیت پایدار در منطقه 
برقرار شود.
در این گفت‌وگوی تلفنی، «سردار بردی‌محمداف» رئیس‌جمهور ترکمنستان نیز ضمن تبریک صمیمانه عید سعید قربان با اشاره به پیشینه تاریخی روابط دوستانه دو کشور، تأکید کرد: ملت‌های ما همواره در سایه صلح، دوستی و حسن همجواری با یکدیگر زیسته‌اند، مناسبات دو کشور در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مسیر رشد و توسعه قرار دارد و ما آماده‌ایم این روابط را در سطوح مختلف بیش از پیش گسترش دهیم.
همه کشورهای اسلامی از جمله قزاقستان را برادر خود می‌دانیم
پیش از فرا رسیدن عید سعید قربان پزشکیان، در گفت‌وگویی تلفنی با 
«قاسم جومارت توکایف» رئیس‌جمهور قزاقستان، این عید بزرگ اسلامی را به دولت و ملت دوست و برادر قزاقستان تبریک گفت.
رئیس‌جمهور کنگره حج ابراهیمی و عید قربان را نماد وحدت، همدلی و انسجام امت اسلامی توصیف کرد و اظهار داشت: ما بر اساس تعالیم نورانی دین مبین اسلام، همه کشورهای اسلامی به‌ویژه قزاقستان را برادر خود می‌دانیم.
در این گفت‌وگوی تلفنی، رئیس‌جمهور قزاقستان نیز با ابراز قدردانی از تبریکات صمیمانه رئیس‌جمهور اسلامی ایران، ضمن تبریک متقابل عید سعید قربان جمهوری اسلامی ایران را کشوری مهم و برادر برای قزاقستان دانست و با اشاره به برنامه‌ریزی برای سفر هیئتی عالی‌رتبه از مقامات قزاقستان به تهران در آینده نزدیک، این سفر را نشانه‌ای روشن از عزم و اراده کشورش برای تحکیم و گسترش مناسبات دوستانه با جمهوری اسلامی ایران دانست.
رئیس‌جمهور قزاقستان در پایان، از پزشکیان برای سفر رسمی به قزاقستان دعوت به عمل آورد.
تأکید بر تحکیم مناسبات راهبردی و عزم ایران و تاجیکستان
 برای توسعه همکاری‌ها
مسعود پزشکیان همچنین در تماس تلفنی با «امامعلی رحمان» رئیس‌جمهور تاجیکستان، فرارسیدن عید سعید قربان را به دولت و ملت برادر و هم‌فرهنگ تاجیکستان تبریک گفت. وی در این گفت‌وگوی صمیمانه، با اشاره به پیوندهای تاریخی، فرهنگی و زبانی میان دو کشور، سطح مناسبات دوجانبه را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و با قدردانی از میزبانی شایسته و فراهم‌سازی مقدمات سفر عارف، معاون اول ریاست‌جمهوری، به دوشنبه و همچنین توافقات ثمربخش حاصل‌شده در این سفر، ابراز امیدواری کرد که اجرای کامل این توافقات به تعمیق روابط، گسترش همکاری‌های راهبردی و تأمین منافع مشترک دو ملت منجر شود.
«امامعلی رحمان» رئیس‌جمهور تاجیکستان نیز در این تماس، ضمن ابراز خرسندی از گفت‌وگو با پزشکیان و تشکر از پیام تبریک و ابراز محبت ایشان، متقابلاً فرارسیدن عید سعید قربان را به دولت و ملت شریف جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت و از درگاه خداوند متعال، برای امت اسلامی به‌ویژه دو ملت دوست و برادر ایران و تاجیکستان، سعادت، خیر و برکت مسئلت کرد.
تأکید بر تقویت پیوندهای دوجانبه و  تلاش مشترک برای توقف جنایات در غزه
علاوه‌بر اینها، مسعود پزشکیان در گفت‌وگویی تلفنی با «تمیم بن حمد آل ثانی»
امیر قطر، فرارسیدن عید سعید قربان را به دولت و ملت این کشور تبریک گفت و برای آنان، عزت، سربلندی و خیر و برکت مسئلت کرد.
وی همچنین با تأکید بر ضرورت تقویت همکاری‌های سیاسی و دیپلماتیک میان دولت‌های اسلامی، خاطرنشان کرد: امید است در پرتو همدلی و وحدت میان کشورهای مسلمان و با اتکا به راهکارهای سیاسی و خردمندانه، بتوان فشارهای لازم را بر رژیم صهیونیستی برای توقف جنایات و ظلم‌های مکرر علیه مردم مظلوم غزه اعمال کرده و زمینه بازگشت آرامش و ثبات به این منطقه فراهم ‌آوریم.
امیر قطر نیز در این گفت‌وگوی صمیمانه با قدردانی از تماس تلفنی و تبریک صمیمانه رئیس‌جمهور اسلامی ایران، عید سعید قربان را به دولت و ملت ایران تبریک گفت و تأکید کرد: امت اسلامی در مرحله‌ای دشوار و شرایطی حساس قرار دارد. با این حال، امید می‌رود در سایه تدبیر، خردورزی و تلاش‌های مستمر جناب‌عالی، همراه با همکاری نزدیک میان جمهوری اسلامی ایران، دولت قطر و دیگر کشورهای اسلامی، بتوانیم این دوره سخت را پشت سر نهاده و مانع از تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه شویم.
گفتنی است رئیس‌جمهور کشورمان در گفت‌وگوی تلفنی با رؤسای جمهور و مقامات عالی رتبه کشورهای عربستان، تونس، ترکیه، ازبکستان، آذربایجان، مصر، عراق، مالزی، کویت و عمان نیز بر تقویت روابط بین کشورهای اسلامی و توقف جنایات رژیم صهیونیستی تاکید کرد.