کد خبر: ۳۱۲۱۸۹
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۴

درگیری‌های سنگین و کم‌سابقه بین روسیه و اوکراین

 

درگیری‌های بین اوکراین و روسیه وارد مرحله تازه‌ای شده است. روسیه از حمله موشکی و پهپادی دقیق علیه کی‌یف و شهرهای مختلف اوکراین خبر داده و در مقابل نیز اوکراین بار دیگر شهرهای روسیه را هدف حمله پهپادی قرار داده است.
در حالی که گمان می‌رفت با فشارهای ترامپ اوکراین و روسیه در مسیر آتش‌بس قرار دارند اما تحولات روزهای اخیر به خوبی نشان می‌دهد که نه‌تنها هیچ نشانی از آتش‌بس وجود ندارد بلکه همه چیز از گسترش جنگ حکایت دارد. گرازش منابع غربی نشان می‌دهد که روسیه خود را برای یک حمله بزرگ در تابستان به منطقه دونتسک آماده می‌کند برخی منابع هم می‌گویند این حمله آغاز شده است. گفته می‌شود روسیه خواستار تضمین کتبی از آمریکا برای عدم گسترش ناتو به سمت مرزهای روسیه شده است دلیل آن هم کاملاً روشن است روسیه به غرب اعتماد ندارد. پوتین در این زمینه طی مصاحبه‌ای به صراحت گفت است: غرب طی دهه 90 با توافق سر روسیه کلاه گذاشت و اوکراین را مسلح کرد.»
 در سوی مقابل نیز رفتارهای زلنسکی و حامیان وی نشان می‌دهد که آنها به دنبال آتش‌بس نیستند. اوکراین طی روزهای اخیر حملات بی‌سابقه‌ای را علیه مواضع روسیه انجام داده است هفته گذشته اوکراین اعلام کرد که توانسته است 40 هواپیمای روسی را طی عملیاتی دقیق و حساب‌شده، در چند فرودگاه در عمق خاک روسیه منهدم کند. خبرگزاری «فرانس24» ضمن انتشار این خبر به نقل از رسانه‌های اوکراین اضافه کرد، همه این 40 هواپیما بمب‌افکن‌های استراتژیک بودند. به دنبال آن اوکراینی‌ها اعلام کردند که بخشی از پل شبه‌جزیره کریمه را نیز منفجر کرده‌اند.
ادامه خرابکاری‌های اوکراین در روسیه
 پنجشنبه و جمعه گذشته نیز حملات و خرابکاری‌های اوکراینی‌ها در مناطق مختلف روسیه ادامه داشت فرماندار منطقه بلگورود روسیه دیروز(جمعه) گزارش داد به دلیل انفجار در خط آهن منطقه یک لوکوموتیو از ریل خارج شده است. به گزارش ایسنا،  به نقل از  ریانووستی، کمیته تحقیقات روسیه اعلام کرد که بمب‌گذاری‌ها در زیرساخت‌های راه‌آهن در مناطق بریانسک و کورسک طی هفته گذشته به عنوان اقدامات تروریستی طبقه‌بندی شده‌اند و خاطرنشان کرد که عاملان این حملات، به دستور 
کی‌یف، قصد داشتند صدها غیرنظامی را در این دو منطقه هدف قرار دهند. رسانه‌های محلی و شبکه‌های اجتماعی روسیه همچنین دیروز از وقوع یک انفجار قوی در فرودگاه منطقه بریانسک این کشور خبر دادند. به گزارش ایرنا از «آربی‌سی» اوکراین،‌ ساکنان بریانسک از وقوع یک سری انفجارهای قدرتمند بر فراز شهر و آتش‌سوزی در نزدیکی فرودگاه محلی خبر دادند. شاهدان همچنین از آتش‌سوزی در نزدیکی فرودگاه 
محلی پس از انفجارها خبر دادند. گزارشگران نظامی روسیه اعلام کردند که هدف احتمالاً یک سامانه موشکی بالستیک کوتاه‌برد اسکندر بوده است که طبق گزارش‌ها در این فرودگاه قرار داشته است. وزارت دفاع روسیه دیروز همچنین اعلام کرد ۱۷۴ پهپاد اوکراینی را بر فراز استان‌های روسیه منهدم کرده است. در بیانیه وزارت دفاع روسیه همچنین از رهگیری سه موشک بر فراز دریای سیاه خبر داده شده است.
حملات گسترده روسیه
در مقابل روسیه نیز دیروز با صدها پهپاد و ده‌ها موشک مناطق مختلف اوکراین از جمله کی‌یف را هدف قرار داد. منابع نظامی اوکراینی اعلام کرده بودند که حملات روسیه زیرساخت‌ها و ساختمان‌های کی‌یف را هدف قرار داده است و مترو این شهر نیز آسیب دیده است. رئیس‌جمهور اوکراین با اشاره به حملات سنگین پهپادی و موشکی روسیه به این کشور از متحدان کی‌یف خواست که واکنشی کوبنده انجام دهند. به گزارش مهر به نقل از النشره، ولودیمیر زلنسکی گفت: روسیه بیش از ۴۰۰ پهپاد و ۴۰ موشک به اوکراین شلیک کرده است. نیروی هوائی اوکراین نیز اعلام کرد که این کشور در معرض حملات شدید موشکی قرار گرفته است که طی آن کی‌یف پایتخت این کشور و استان‌های شرقی و غربی این کشور هدف حملات سنگین قرار گرفته است. منابع نظامی روسیه نیز اعلام کردند که در این حمله موشکی و پهپادی، مقرهای نظامی و زیرساخت‌های شهر کی‌یف و ۹ منطقه دیگر در اوکراین هدف قرار گرفته است. وزارت دفاع روسیه هم دیروز درباره این حملات اعلام کرد: «در پاسخ به اقدامات تروریستی کی‌یف، نیروهای مسلح فدراسیون روسیه با سلاح‌های دوربرد هوایی، دریایی و زمینی با دقت بالا و همچنین پهپادهای تهاجمی، حمله گسترده‌ای را به دفاتر طراحی، شرکت‌های تولید و تعمیر سلاح و تجهیزات نظامی اوکراین، کارگاه‌های مونتاژ پهپادهای تهاجمی، مراکز آموزش پرواز و همچنین انبارهای سلاح و تجهیزات نظامی نیروهای مسلح اوکراین آغاز کردند.» این وزارتخانه افزود: اهداف این حملات محقق شد و همه اهداف تعیین شده، منهدم شدند. وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که در طول یک هفته اخیر، نیروهای مسلح این کشور در مجموع ۶ حمله گروهی با سلاح‌های با دقت بالا و پهپادهای تهاجمی انجام دادند. در این گزارش آمده است: این حملات منجر به تخریب شرکت‌های مجتمع نظامی- صنعتی اوکراین، زیرساخت‌های فرودگاه‌های نظامی، کارگاه‌های تولیدی، محل‌های نگهداری و پرتاب پهپادهای تهاجمی، زرادخانه‌های نیروهای مسلح اوکراین و همچنین نقاط استقرار گروه‌های مسلح اوکراینی و مزدوران خارجی شد.