کد خبر: ۳۱۱۶۷۴
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۵
رئیس اداره حمایت‌های کنسولی و قضائی وزارت خارجه مطرح کرد

پیگیری وضعیت بازداشت حجت‌الاسلام قاسمیان در عربستان

 
 
 
رئیس اداره حمایت‌های کنسولی و قضائی وزارت امور خارجه در مورد وضعیت شهروند بازداشت‌شده ایرانی در عربستان گفت: با صدور یادداشت رسمی خواستار آزادی وی شدیم.
حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان، فعال قرآنی پس از انتشار یک فیلم کوتاه ضبط‌شده در مسجد النبی(ص) و در پی بازتاب آن در شبکه‌های مجازی بازداشت شد.
مجید رضاپناه، رئیس اداره حمایت‌های کنسولی و قضائی وزارت امور خارجه در مورد وضعیت وی در عربستان گفت: بخش کنسولی وزارت امور خارجه در راستای وظایف ذاتی خود در حمایت از حقوق اتباع ایرانی در اقصی‌نقاط جهان، بعد از اطلاع از بازداشت یکی از اتباع ایرانی به نام غلامرضا قاسمیان در مکه مکرمه، مراتب را از طریق کنسولگری کشورمان در جده پیگیری نموده است. وی درخصوص آخرین وضعیت نامبرده تصریح کرد: از دقایق نخست بازداشت وی، نمایندگی سیاسی و کنسولی جمهوری اسلامی در عربستان وارد عمل شده و با صدور یادداشت رسمی خواستار آزادی وی شده است. به گزارش مهر، رضاپناه افزود: خوشبختانه با پیگیری‌های فشرده نمایندگی و نماینده سرکنسولگری جمهوری اسلامی در جده، تاکنون دوبار با وی ملاقات داشته و مقرر است سومین ملاقات کنسولی با وی انجام شود.
بازداشت قاسمیان در عربستان 
از نظر ما غیرموجه و غیرقانونی است
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه نیز در واکنش به خبر بازداشت حجت‌الاسلام قاسمیان اعلام کرد: متأسفانه شب گذشته مطلع شدیم که وی بازداشت شده‌، این اقدام از نظر ما غیرموجه و غیرقانونی بوده و باید از مسیرهای قانونی پیگیری شود.
وی تأکید کرد: لازم است مراجع ذی‌ربط از جمله وزارت امور خارجه و سایر نهادهای مسئول، موضوع را به طور جدی دنبال کنند تا ضمن روشن شدن ابعاد مسئله، زمینه آزادی سریع ایشان فراهم گردد.
جهانگیر افزود: امیدواریم هیچ‌گونه مشکلی برای حجت‌الاسلام قاسمیان و سایر مسئولان محترم درگیر در امور سازمان حج پیش نیاید و موضوع با درایت و تدبیر حل و فصل شود.
حجت‌الاسلام سید عبدالفتاح نواب، نماینده 
ولی فقیه در امور حج و زیارت هم در جمع زائران ایرانی بیت‌الله‌الحرام درباره ماجرای بازداشت روحانی ایرانی در عربستان گفت: گفته‌های این روحانی محترم، نظر شخصی اوست. این فرد یک نیروی فعال قرآنی و به همین دلیل انتظار از ایشان هم بیشتر است.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه شخصی خود در شبکه ایکس نوشت: جمهوری اسلامی ایران با صراحت کامل هرگونه تلاش برای ضربه زدن به وحدت مسلمانان را، به‌ویژه در فضای معنوی حج، محکوم می‌کند. ما مصمم هستیم که به هیچ‌کس اجازه ندهیم به روابط برادرانه ما با همسایگانمان، از جمله به مسیر رو به ‌جلوی روابط با عربستان سعودی آسیب بزند.
وی افزود: ایران مدیریت شایسته و کارآمد حج امسال را به خوبی ارج می‌نهد. با درود و دعای خیر برای دولت و ملت عربستان سعودی در میزبانی از زائران بیت‌الله الحرام، آرزوی توفیق و سربلندی ایشان در ادامه این مسیر را دارم.