کد خبر: ۳۱۱۵۲۶
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۱

ارزیابی خسارت ۲۱۰ میلیارد تومانی برای ۱۵۶۸ خودروی آسیب‌دیده در انفجار بندر شهید رجایی

 
 
رئیس کل دادگستری هرمزگان با بیان اینکه خسارات وارده به هزار و ۵۶۸ خودروی آسیب‌دیده در انفجار بندر شهید رجایی ارزیابی شده است، گفت: پیامک دریافت شماره شبا به خسارت‌دیدگان ارسال می‌شود.
به گزارش خبرگزاری میزان، مجتبی قهرمانی اظهار داشت: پس از حادثه دردناک بندر شهید رجایی کارگروه‌های متعددی تشکیل شد و ما هم در دستگاه قضائی استان مأموریت‌های ویژه‌ای برای خود تعریف کردیم که یکی از این ماموریت‌ها مدیریت حادثه و میدان بود و بعد از آن باز فعال کردن بندر شهید رجایی در دستورکار قرار گرفت که خوشبختانه هر دو این مأموریت‌ها با موفقیت انجام شد.
قهرمانی افزود: پس از این نیز پرونده‌هایی قضائی برای ابعاد مختلف حادثه نیز تشکیل شد که چنانچه پیش از این اطلاع‌رسانی شده است در حال طی فرآیند کارشناسی است.
وی با بیان اینکه مأموریت بعدی ما موضوع استیفای دیه جان‌باختگان و احقاق حقوق خانواده‌ها بوده است، ادامه داد: این مأموریت هم در اسرع وقت و با تدبیر و تکریم انجام شد. 
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: هم‌اکنون اقدامات دستگاه قضائی برای پرداخت خسارت خودرو‌های دارای بیمه بدنه به اتمام رسیده است و خسارت‌های این خودرو‌ها به صورت کامل پرداخت شده است.
قهرمانی درخصوص جبران خسارت تجار و فعالان اقتصادی هم بیان داشت: ارزیابی خسارت‌های جزئی و کلی حدود دو هزار 
و ۱۵۹ کانتینر متعلق به تجار انجام شده و فرم‌های مربوطه در این خصوص تهیه شده و تحویل بیمه‌ها شده است.
وی درباره خسارت خودرو‌های فاقد بیمه نیز با اعلام اینکه بلافاصله پس از حادثه با تدابیر اتخاذشده، فرآیند ارزیابی خودرو‌ها را شروع کردیم، افزود: تا این لحظه خسارات ۱۵۶۸ دستگاه خودرو ارزیابی شده و میزان خسارت تعیین‌شده برای آنها ۲۱۰ میلیارد تومان است. با توجه به اینکه بسیاری از خودرو‌های آسیب‌دیده در حادثه انفجار بندر شهید رجایی بیمه نداشتند، یکی از چالش‌های ما در این خصوص، تأمین منابع مالی لازم برای جبران خسارت این خودرو‌ها بود. 
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: با توجه به اینکه نمی‌خواستیم مردم و شهروندان عزیز درگیر فرآیند‌های پیچیده و طولانی تشکیل پرونده قضائی بشوند، در نتیجه پیگیری‌های استاندار هرمزگان و دستگاه قضائی، خوشبختانه با نوع‌دوستی مدیران و اعضای انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران و مشارکت آنها در پویش «جان ایران» تا این لحظه مبلغ ۱۰۰میلیارد تومان برای جبران خسارت خودرو‌های فاقد بیمه اختصاص داده شده است. این مبلغ به حساب این انجمن واریز شده و ما از امروز از طریق سامانه، پیامک‌هایی برای افرادی که پرونده‌ای برای جبران خسارت خودرو تشکیل داده‌اند ارسال می‌کنیم. قهرمانی یادآور شد: بر این اساس افرادی که نسبت به مبلغ ارزیابی‌شده توافق داشته و اعتراضی در این خصوص نداشته باشند، پس از وارد شدن به سامانه مذکور و اعلام عدم اعتراض، شماره حساب خود را به سرشماره مربوطه ارسال می‌کنند و از طریق سازوکار تعیین‌شده، خسارات خود را دریافت خواهند کرد. 
 وی تأکید کرد: با تمهیدات اتخاذشده به دنبال این هستیم که بتوانیم کل این مبالغ را تأمین کنیم و همه خسارت‌ها را در مورد خودرو‌های فاقد بیمه پوشش دهیم. 
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: ما در زمان ارزیابی خسارات به کارشناسان و ارزیابان توصیه کردیم که با نگاه موسع و منصفانه ارزیابی کنند، اما چنانچه افرادی به این ارزیابی‌ها اعتراض داشته باشند پس از طی فرآیند اولیه در مورد آنها نیز تصمیم قانونی و عادلانه اتخاذ خواهد شد.