کد خبر: ۳۱۱۵۲۲
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۱
سازمان غذا و دارو:

والدین نگران کمبود شیرخشک‌ متابولیک نباشند

 
 
 
سازمان غذا و دارو از جایگزینی برندهای شیرخشک متابولیک با نمونه‌های وارداتی معتبر خبر داد و اعلام کرد: والدین دارای فرزند مبتلا به بیماری‌های خاص، نگران کمبود این فرآورده‌ نباشند.
مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه شیرخشک‌های متابولیک بخشی از درمان بیماران خاص به‌شمار می‌رود، افزود: این فرآورده براساس نیاز بیماران، به‌صورت هدفمند تأمین می‌شود که تنوع برندها نیز همواره مورد توجه است.
علی صفا با اشاره به بدعهدی و عدم پایبندی یکی از شرکت‌های واردکننده به تعهدات خود در زمینه واردات این نوع شیرخشک، اظهار داشت: با وجود برگزاری جلسات متعدد و پیگیری‌های مکرر، مشکل این شرکت برطرف نشد و سازمان غذا و دارو ضمن پیگیری حقوقی، تأمین همان برند از منابع جایگزین را در دستورکار قرار داده است.
صفا ادامه داد: جایگزینی ویژندهای(برندهای) موردنیاز بیماران متابولیک با هماهنگی کامل تیم‌های درمانی انجام می‌شود و انتظار می‌رود پزشکان با اطمینان دادن به بیماران، آنان را نسبت به مصرف این محصول جایگزین تشویق کنند.
به گفته وی، این محصولات از کارخانه‌های معتبر اروپایی تهیه شده‌اند و در برخی موارد قیمت تمام‌شده بالاتری دارند، اما با اختصاص یارانه بیشتر، قیمت مصرف‌کننده بدون تغییر باقی مانده است.
مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو تأکید کرد: این سازمان با رصد مستمر وضعیت بازار و همکاری شرکت‌های واردکننده، اجازه نخواهد داد تأمین این فرآورده‌های حیاتی برای رفع نیاز بیماران، دچار اختلال شود.
به گزارش ایرنا، سالانه تعدادی از نوزادان در کشور با بیماری‌های متابولیک متولد می‌شوند، بیماری‌های متابولیک در نوزادان به گروهی از اختلالات گفته می‌شود که در آنها سوخت‌وساز برخی مواد غذایی به درستی انجام نمی‌شود و می‌تواند موجب مشکلات جدی برای نوزاد شود.
این نوزادان به دلیل اینکه بدن‌شان در سوخت‌وساز برخی مواد مشکل دارد، قادر به مصرف شیر مادر خود نیستند و باید از شیرخشک تغذیه کنند، در کنار آنها برخی از نوزادان نیز دچار حساسیت‌های شدید هستند و باید از شیرخشک‌های رژیمی استفاده کنند.