کد خبر: ۳۱۰۶۹۸
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۵

اعتراض بیش از 350 چهره‌ سرشناس سینمای جهان به سکوت در قبال جنایات اسرائیل در غزه(اخبار ادبی و هنری)

 
 
در آستانه برگزاری جشنواره فیلم کن، بیش از ۳۵۰ نفر از فعالان و چهره‌های سرشناس دنیای سینما از جمله ریچارد گیر، سوزان ساراندون و خاویر باردم، با انتشار نامه‌ای سرگشاده، سکوت جامعه جهانی در برابر پیامدهای مرگبار عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه را محکوم کردند.
به گزارش ددلاین، این نامه شامگاه دوشنبه از سوی روزنامه فرانسوی لیبراسیون منتشر شد و عنوان آن «در کن، نباید وحشت غزه را به سکوت سپرد» بود. نویسندگان این نامه با ابراز نگرانی از بی‌توجهی نسبت به رنج مردم غزه، خواستار واکنش جدی‌تر هنرمندان و نهادهای فرهنگی در برابر خشونت‌ها شدند. نامه مذکور به یاد فاطمه حسونه، هنرمند و عکاس خبری ۲۵ ساله اهل غزه نوشته شده است که در اواسط ماه ‌آوریل در جریان حمله هوائی ارتش اسرائیل جان خود را از دست داد. مرگ او تنها یک روز پس از اعلام نمایش جهانی مستندی درباره زندگی‌اش در جشنواره کن روی داد.
در این حمله، ده نفر از اعضای خانواده حسونه، از جمله خواهر باردارش نیز کشته شدند. امضاکنندگان این نامه تأکید کرده‌اند که هنر و سینما نباید در برابر رنج انسان‌ها بی‌تفاوت بمانند و لازم است جشنواره‌ها و نهادهای فرهنگی، سکوت خود را شکسته و با صراحت درباره بحران‌های انسانی موضع‌گیری کنند. در بخشی از این نامه آمده است: «او یک عکاس خبری مستقل فلسطینی بود. ارتش اسرائیل در روز ۱۶‌آوریل ۲۰۲۵ او را هدف قرار داد؛ درست یک روز پس از آنکه اعلام شد فیلم روحت را در دستت بگیر و راه برو ساخته سپیده فارسی، که فاطمه در آن نقش اصلی را ایفا کرده بود، در بخش ACID جشنواره فیلم کن انتخاب شده است. او در آستانه ازدواج بود.»