نگاهــی از ابتــدا تا امــروز به حمایت دانشجویان آمریکایی از فلسطین
اعتراضات گسترده دانشجویان آمریکایی برای حمایت از مردم غزه، به الگویی از مقاومت در برابر جنایات رژیم صهیونیستی تبدیل شد.
این اعتراضات با سرکوب شدید و بازداشت هزاران دانشجو، چهره واقعی آزادی بیان غرب را در نظر اندیشمندان به چالش کشید.
در ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وقتی که شمار شهدای غزه به ۳۴هزار نفر نزدیک میشد، دانشگاههای آمریکا مملو از دانشجویانی بود که برای همبستگی با فلسطین، به اعتراض، اعتصاب و تحصن دست زدند.
این اعتراضات که با برافراشته شدن پرچم فلسطین در اکثر دانشگاههای اروپایی همراه بود، از دانشگاه کلمبیای آمریکا شروع و به سرعت در تمام دانشگاههای آمریکا، دانشگاههای معتبری چون هاروارد، برکلی، دوک، ییل، تگزاس، پاریس، آکسفورد و... فراگیر شد و بزرگترین اعتراضات ضد رژیم صهیونیستی در آمریکا و اروپا را رقم زد.
به گزارش ایرنا، دانشجویان معترض آمریکایی میخواستند علاوه بر حمایت آتشبس در غزه و توقف جنایات رژیم صهیونیستی، در مقابل سرمایهگذاری و همکاری با شرکتهای صهیونیستی و تامینکننده تسلیحات ارتش این رژیم بایستند.
همچنین از دولت آمریکا خواهان شفافیت بیشتر در روابط اقتصادی و سیاسی با صهیونیسم بودند. این اعتراضات که بدون آسیبزدن به اموال عمومی و امکان دولتی و در محوطه دانشگاهها در حال برگزاری بود، با برخورد پلیس آمریکا روبهرو شد، برخوردی که سازمان عفو بینالملل درباره آن اعلام کرد که واکنش آمریکا در مقابل این اعتراضات سرکوبگرانه و شامل بازداشت و اخراج بوده است.
این سازمان همچنین گفت: از دانشگاههای آمریکایی میخواهیم که از حقوق دانشجویان در تظاهرات مسالمتآمیز و ایمن حمایت کنند.بعد از اینکه دولت آمریکا دانشجویان معترض را بازداشت، تعلیق و یا اخراج کرد، صدها هزار نفر از اعضای هیئت علمی با اعتراض به نبود آزادیبیان در این کشور، دست از کار کشیدند. پس از آن انجمن اساتید دانشگاه آمریکا هم طی بیانیهای دستگیری و تعلیق این دانشجویان را محکوم کرد. علاوهبر پیوستن اساتید به دانشجویان معترض که باعث گسترش این اعتراضات شد، افزایش روزبهروز شمار کشتهشدگان غزه در این روند تأثیر داشت. به این ترتیب تا ۲۵ اردیبهشت همان سال، نزدیک به ۳هزار استاد و دانشجوی معترض در آمریکا بازداشت شدند.
تارنمای «انترسپت» درباره شرایط بازداشتگاههای این دانشجویان نوشت که آنها میگفتند ۱۶ ساعت بدون آب و غذا بودند و مورد آزار و اذیت قرار میگرفتند.
به نقل از سرویس خارجی کیهان، بسیاری از این دانشجویان آمریکایی و اروپایی اخراج یا تعلیق شدهاند. ترامپ بعد از به قدرت رسیدن، این اعتراضات را یهودستیز خواند و خواستار برخورد شدید با دانشجویان حامی فلسطین شد. در راستای همین دستور، اکنون دولت آمریکا روند اخراج برخی دانشجویان خارجی حامی فلسطین را آغاز کرده است. از جمله این دانشجویان، محسن مهدوی و محمود خلیل از دانشگاه کلمبیا هستند که فلسطینی میباشند.
وزیر امورخارجه آمریکا در رابطه با این رخدادها گفت که محمود خلیل در مذاکرات دانشجویان معترض با مدیریت دانشگاه کلمبیا دخالت کرده است. همچنین اعلام کرد که تاکنون حداقل ویزای ۳۰۰ دانشجو باطل شده و در برخی از موسسات، این ابطال بدون اطلاع مسئولان دانشگاه انجام گرفته شده است و در صورت ادامه اعتراضات، ابطال ویزا هم ادامه پیدا خواهد کرد. به نظر میرسد با توجه به چگونگی واکنش دانشجویان، دولت آمریکا و سایر نهادهای بینالمللی پیامدهای عمیقتر این اعتراضات در طول زمان روشنتر خواهد شد.