فرش قرمز فرانسه جلوی پای جولانی! رهبر تروریستهای سوریه به فرانسه میرود
سرویس خارجی-
منابع رسانهای از سفر امروز رئیس دولت تروریستها در سوریه به پاریس خبر میدهند.
در روزهایی که پاریس خود را میزبان رئیس دولت موقت سوریه میبیند و از او استقبال میکند، حافظه تاریخی روابط فرانسه و سوریه بهسختی میتواند این صحنه را بیطرفانه تماشا کند. فرانسه، که زمانی در دوران «بشار اسد» با شور و حرارت از مخالفان مسلح و حتی گروههای تندروی تکفیری حمایت میکرد، اکنون در قامت حامی «سوریهای آزاد، باثبات و دارای حاکمیت» ظاهر شده است. این تغییر چهره نیست بلکه بهنظر میرسد ادامهای از همان بازیهای ژئوپلیتیکی است که با تغییر مهرهها، اهداف اصلی خود را دنبال میکند. در سالهای ابتدائی بحران سوریه، فرانسه به عنوان نخستین کشور غربی، ائتلاف ملی مخالفان سوریه را به رسمیت شناخت و حتی در سال ۲۰۱۴، «فرانسوا اولاند»، رئیسجمهور وقت، تأیید کرد که فرانسه به شورشیان سوری سلاح تحویل داده است. این حمایتها، که گاه شامل گروههای با ایدئولوژیهای تکفیری نیز میشد، تحت لوای حمایت از دموکراسی و حقوق بشر صورت میگرفت.
دفتر رسانهای ریاستجمهوری سوریه شامگاه دوشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که «احمد الشرع»، رئیس دولت موقت سوریه، روز چهارشنبه وارد پایتخت فرانسه خواهد شد. کاخ الیزه نیز اعلام کرد که «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه، روز چهارشنبه (امروز)، از الجولانی در پاریس استقبال خواهد کرد. بنابر اعلام دفتر ریاستجمهوری فرانسه، ماکرون در این دیدار بار دیگر بر حمایت کشورش از ساخت سوریهای جدید، آزاد، باثبات و دارای حاکمیت که به همه مؤلفههای جامعه سوری احترام بگذارد، تأکید خواهد کرد! از طنزهای روزگار هم این است که الیزه در بیانیه خود افزود که این دیدار در راستای تعهد تاریخی فرانسه نسبت به ملت سوریه صورت میگیرد، مردمی که خواهان صلح و دموکراسی هستند.
اما مطلب دیگری که آن هم نشان از عادیسازی روابط با تروریستها دارد، آنکه خطوط هوائی اردن اعلام کرد که پروازهای این کشور به حلب بعد از گذشت ۱۴ سال از سرگرفته شده است. قرار است هر هفته سه پرواز از این فرودگاه به مقصد حلب انجام شود. نخستین هواپیمای مسافری اردن نیز دیروز در فرودگاه حلب به زمین نشست. این هواپیما حامل یک هیئت اردنی برای اعلام ازسرگیری پروازها بوده است. پیشتر عناصر حاکم بر سوریه از فعالسازی مجدد فرودگاه حلب طی 2 ماه گذشته خبر داده بودند. همچنین یک روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» خبر داد که در یکی از پایتختهای اروپایی دیدار محرمانهای میان چند چهره آکادمیک و تاجران سوری با ۲ مقام صهیونیست انجام شده است.
تحرکات نگرانکننده داعش
خبر دیگر آنکه مناطق شمالشرق سوریه تحت کنترل نیروهای کرد سوریه دموکرات (قسد) وابسته به آمریکا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون شاهد تحرکات نگرانکننده داعش در سایه امنیت شکننده سوریه بوده است. به گزارش «مهر» به نقل از روزنامه لبنانی «الاخبار»، به نظر میرسد اوضاع برای بازگشت مجدد داعش به سوریه در سایه درگیریها و تنشهای روزافزون میان نیروهای قسد و تروریستهای حاکم بر این کشور مهیا شده است. دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که از ابتدای سال جاری، عناصر داعش ۷۱ عملیات تروریستی علیه مناطق تحت کنترل قسد از جمله حملات مسلحانه، عملیات انفجار و ترور انجام دادهاند. این حملات در ۵۹ نقطه در دیرالزور، ۹ نقطه در الحسکه و سه نقطه در الرقه انجام شده که نشان میدهد فعالیتهای داعش در شرق سوریه به ویژه مرزهای مشترک با عراق متمرکز شده است.
انفجار مشکوک در دانشکده نظامی حلب
در این آشفتهبازار سوریه خبر دیگر آنکه منابع خبری از وقوع انفجاری مشکوک در دانشکده نظامی در شهر حلب واقع در شمال سوریه خبر دادند. با این حال تلویزیون دولت انتقالی سوریه میگوید که انفجارها در حلب ناشی از انفجار یک دستگاه تانک به دلیل نقص فنی در نزدیک زاغه مهمات در دانشکده توپخانه در الراموسه بوده است. پیش از این منابع خبری از شنیدهشدن صدای چندین انفجار در شهر حلب خبر داده بودند.
گفتنی است، این روزها در صحنه شطرنج سیاست در غرب آسیا با مهرههایی بازی میشود که نقابشان بسته به زمان و مکان تغییر میکند. آنچه امروز در پاریس با آداب دیپلماتیک و شعارهای دلفریب درباره «سوریهای آزاد و باثبات» برگزار میشود، شاید فردا در میدانهای بمبارانشده حلب و دیرالزور معنای دیگری بیابد. پشت این دیدارها، لبخندها و بیانیهها، آنچه همچنان بیصدا قربانی میشود، حقیقت است؛ حقیقتی که دیگر کمتر کسی حوصله شنیدنش را دارد. اما در دل همین تحولات، آینده سوریه نه در سالنهای مجلل که در سایه بمبگذاریها، پروازها و معاملههای پشتپرده رقم میخورد.
پروژه خطرناک رژیم صهیونیستی
به گزارش «المیادین»، در حالی که رژیم صهیونیستی به بهانه حمایت از دروزیها، حملات هوائی خود را در منطقه دروزینشین صحنایا در حومه دمشق را آغاز کرده و در بیانیههای خود مدعی تعهد به دفاع از اعضای جامعه دروزی در سویدا، جبلالعرب، جرمانا و سایر مناطق دروزینشین سوریه میشود، یک پارادوکس بزرگ در سیاستهای این رژیم وجود دارد. تلآویو در شرایطی میخواهد خودش را ضامن امنیت مناطق دروزینشین سوریه معرفی کند که اکثریت دروزیهای این کشور علناً مداخله اسرائیل را رد و بر پایبندی به هویت عربی و سوری خود تاکید میکنند. این تناقض با در نظر گرفتن ویژگی خاص دروزیها در ارتفاعات جولان اشغالی عمیقتر میشود؛ جایی که با وجود گذشت بیش از ۵ دهه از اشغال این منطقه توسط صهیونیستها در سال ۱۹۶۷، دروزیهای جولان همچنان از پذیرش «شهروندی رژیم جعلی اسرائیل» امتناع میورزند و با وجود تلاشهای گسترده رژیم صهیونیستی برای ادغام اجباری آنها در جامعه این رژیم، همچنان به هویت سوری و عربی خود پایبند هستند.