کد خبر: ۳۰۹۷۲۳
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۶
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت خبر داد

احساس گناه و پشیمانی 77 درصد زنانی که اقدام به سقط جنین می‌کنند

 
 
 
 
رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت گفت: در یک مطالعه از زنانی که سقط جنین کرده بودند پرسیده شد؛ آیا سقط جنین را به دیگران پیشنهاد می‌کنند؟ که 77 درصد پاسخ‌ها منفی و ناشی از احساس گناه و پشیمانی بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، صابر جباری در همایش کشوری «حفظ حیات جنین» که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار داشت: روزانه 200 هزار سقط جنین در جهان رخ می‌دهد که دلیل اصلی آن نیز پروژه‌ای سفارشی توسط یک زوج خارجی بوده است. در کشور ما نیز برخی گزاره‌ها رایج شده‌اند که مروج سقط جنین هستند؛ یکی از این باورها، موضوع فاصله بین موالید است، وقتی تصور غالب این است که باید بین موالید سه تا پنج سال فاصله باشد، برخی مادرانی که کمتر از سه سال پس از بارداری قبلی دوباره باردار می‌شوند، دچار استرس می‌شوند و بر اثر فشار روانی اقدام به سقط می‌کنند.
جباری ادامه داد: یکی از پدیده‌های نگران‌کننده‌ای که در کشور در حال رخ ‌دادن است، «بی‌فرزندی» است؛ به ‌گونه‌ای که حتی برخی زوجین، این موضوع را به ‌عنوان شرط ضمن عقد خود اعلام می‌کنند که قصد فرزندآوری ندارند. وی با بیان اینکه مطالعات مختلفی در وزارت بهداشت درباره آمار سقط جنین در کشور انجام شده است، عنوان کرد: در سال 1398 پیمایش ملی درباره سقط انجام شد که نشان می‌دهد سالانه بین 230 هزار تا 450 هزار مورد سقط جنین در کشور رخ می‌دهد، نتایج پیمایش جدید درباره آمار سقط جنین نیز در خردادماه امسال منتشر خواهد شد.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: نخواستن فرزند بیشتر، بدموقع بودن بارداری و مشکلات مالی از جمله دلایل عمده سقط جنین در کشور ما هستند.
جباری بیان داشت: بر اساس مطالعه انجام‌شده، نزدیک به 60 درصد سقط‌ها در منازل انجام شده که عمدتاً با استفاده از داروهای سقط جنین بوده است، همچنین استفاده از برخی داروهای گیاهی نیز منجر به سقط می‌شود که این مسئله اهمیت نظارت بر عطاری‌ها را نشان می‌دهد.
وی با اشاره به نتایج مطالعات انجام‌شده درباره زنانی که اقدام به سقط جنین کرده بودند، توضیح داد: در این مطالعه از زنان پرسیده شد؛ آیا بر اساس تجربه شخصی خود، سقط جنین را به دیگران پیشنهاد می‌کنند؟ که در 77 درصد موارد، پاسخ منفی و ناشی از احساس گناه و پشیمانی بوده است، همچنین 80 درصد از آن‌ها اعلام کرده‌اند که حاضر به تکرار این اقدام نیستند.