بحران کشمیر ادامه دارد اسلامآباد آمریکا را حامی تروریستها دانست
همزمان با تداوم تنشها در کشمیر بین دهلینو و اسلامآباد، وزیر دفاع پاکستان اینبار دولت آمریکا را دولت حامی تروریسم خطاب کرد.
بحران در شبهقاره هند بین اسلامآباد و دهلینو همچنان ادامه دارد و این دو قدرت اتمی همچنان یکدیگر را به تشدید تنش متهم میکنند. ماجرا از سهشنبه هفته قبل (دوم اردیبهشت) و به دنبال یک حمله تروریستی مرگبار در کشمیر تحت حکومت هند آغاز شد. این حمله که در منطقه بایساران در نزدیکی پهلگام رخ داد، منجر به کشته شدن ۲۶ نفر، عمدتاً گردشگران هندی و زخمی شدن بیش از ۲۰ نفر دیگر شد. پس از این رخداد تروریستی، بیانیهای به نام «جبهه مقاومت» (TRF) منتشر شد که ادعا کرده مسئول این حمله است. برخی معتقدند که این گروه شاخهای از لشکر «طیبه» مستقر در پاکستان است. در این بیانیه، حملات با صدور هزاران مجوز اقامت برای شهروندان هندی مرتبط دانسته شده که به آنها اجازه میدهد در کشمیر زندگی و کار کنند. با این حال، تاکنون صحت این بیانیه تأیید نشده و از طرفی پاکستان هرگونه ارتباطی با این عناصر و اقدام تروریستی را رد کرده است.
به دنبال این حمله تروریستی تنشهای سیاسی و نظامی بین دو کشور بهشدت افزایش یافته و دو طرف طیفی از اقدامات دیپلماتیک و نظامی را علیه یکدیگر به کار بستهاند. در پی این حمله، دهلینو پیمان تقسیم آب را معلق کرد، گذرگاه مرزی اصلی با پاکستان را بست، سطح روابط دیپلماتیک را کاهش داد و روادید اتباع پاکستانی را لغو کرد. در پاسخ، اسلامآباد دستور اخراج دیپلماتها و مستشاران نظامی هندی را صادر کرد، روادید اتباع هندی بهجز زائران سیک را لغو کرد و گذرگاه مرزی اصلی از سمت خود را بست. گزارشها نشان میدهد که در منطقه مورد مناقشه کشمیر تیراندازیها بین دو طرف همچنان ادامه دارد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ارتش هند روز یکشنبه مدعی شد که پاکستان در خط کنترل (LOC) که دو کشور را از هم جدا میکند، «بدون دلیل» اقدام به تیراندازی با سلاحهای سبک کرده است. ارتش دهلینو اضافه کرد که نیروهایش به طور مؤثر با آتش متقابل پاسخ دادند در حالی که هنوز پاکستان درگیری برای سومین شب متوالی با هند را تایید نکرده است.
اظهارات وزیر دفاع پاکستان
اما همزمان با افزایش تنشهای بین هند و پاکستان وزیر دفاع پاکستان چالشهای پیش روی کشورش در نبرد با تروریسم را در نتیجه همراهی اسلامآباد با جنگهای آمریکایی دانست و گفت: سیاستهای غرب از جمله واشنگتن در منطقه باعث شد تا امروز پاکستان دچار پدیده تروریسم شود. به گزارش ایرنا، «خواجه محمد آصف» طی گفتوگویی با تلویزیون «آر.تی» روسیه پیرامون تنشهای پاکستان و هند گفت: اسلامآباد مشتاق به دیپلماسی و پایداری صلح و با این حال آماده پاسخ به تهدیدات است. وی اظهار داشت: در صورتی که هند به گسترش تنشها دامن نزند، پاکستان نیز دست به هیچگونه اقدام نظامی نخواهد زد؛ در غیر این صورت هرگونه تجاوز به پاکستان با پاسخ متناسب و در سطح بالاتر همراه خواهد بود. خواجه محمد آصف با یادآوری پیشنهاد نخستوزیر پاکستان به هند برای انجام تحقیقات شفاف و مستقل درباره حمله اخیر به پهلگام، افزود: دهلینو با پذیرفتن این پیشنهاد میتواند به شناسایی و مجازات عوامل اصلی حمله کمک کند.
وزیر دفاع پاکستان که از منتقدان سرسخت سیاستهای تهاجمی آمریکا در منطقه به ویژه همدستی آن با رژیم صهیونیستی در قتلعام فلسطینیان شناخته میشود، اذعان کرد که متأسفانه مشارکت ما در جنگهای آمریکا درست نبود و این جنگها هرگز ارتباطی با پاکستان نداشت.
وی تاکید کرد: آمریکاییها در جنگ با شوروی در افغانستان به کمک ما نیاز داشتند، سپس بعد از حملات ۱۱ سپتامبر بار دیگر پاکستان را متحد خود اعلام کردند اما این وضعیت پاکستان را دچار پدیده تروریسم کرد. خواجه محمد آصف گفت که چالشهای امروز ما در پاکستان حاصل سیاستهای غرب و آمریکا در منطقه است که این وضعیت پس از خروج ویرانگر آمریکاییها از افغانستان در سال ۲۰۲۱ تشدید شد.
«خواجه آصف» هفته گذشته هم در مصاحبه با «اسکاینیوز» بدون نام بردن از گروه تروریستی مشخصی تأیید کرده بود که کشورش بهمدت سه دهه از گروههای تروریستی و شبهنظامیان فعال در کشورهای منطقه پشتیبانی کرده است. او این سخنان را در پاسخ به پرسش «یلدا حکیم»، مجری اسکاینیوز، بیان کرد. یلدا حکیم از خواجه آصف پرسید: «آیا قبول میکنید که پاکستان در حمایت، پشتیبانی، آموزش و تامین مالی گروههای تروریستی سابقهای طولانی دارد؟» وزیر دفاع پاکستان در پاسخ گفت: «ما این کارهای کثیف را به مدت سه دهه برای ایالاتمتحده انجام دادیم؛ همچنین برای غرب، از جمله بریتانیا. این یک اشتباه بود و ما اکنون از تبعات آن آسیب میبینیم...».