کد خبر: ۳۰۹۶۱۵
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۲
سردار حزنی مطرح کرد

خدمات متنوع سپاه در مناطق محروم از زیرساخت تا امنیت غذایی و اشتغال‌زایی

 
 
 
 
 
معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی (کوثر) گفت: همه آنچه نیاز مردم تشخیص داده شود، عرصه‌هایی است که سپاه در مناطق محروم در آن فعال است؛ بحث انواع زیرساخت‌ها، امور اجتماعی و مردمداری مانند تهیه جهیزیه، کولر، بخاری، اقلام معیشتی، سبد آموزشی و ورزشی مدارس، تهیه و توزیع غذا و نان، امنیت غذایی، اشتغال‌زایی و کار‌های فرهنگی و تبلیغی.
سردار سید ضیاءالدین حزنی، معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی (کوثر) سپاه در گفت‌وگو با فارس در تشریح خدمات محرومیت‌زدایی سپاه بیان داشت: سپاه پاسداران در کنار این ماموریت اصلی و اساسی خود بحث محرومیت زدایی، مردم‌داری، مردم‌یاری و مردم‌دوستی را در درجه اول در سراسر کشور و سپس با اولویت در مناطق مرزی، حساس، ماموریتی و صعب‌العبور و همچنین؛ نقاط محروم کشور انجام می‌دهد.
وی افزود: همه آنچه نیاز مردم تشخیص داده شود، عرصه‌هایی است که سپاه در این مناطق در آن فعال است؛ بحث انواع زیرساخت‌ها، امور اجتماعی و مردمداری مانند تهیه جهیزیه، کولر، بخاری، اقلام معیشتی، سبد آموزشی و ورزشی مدارس، تهیه و توزیع غذا و نان، امنیت غذایی، اشتغال‌زایی و کار‌های فرهنگی و تبلیغی.
سردار حزنی با بیان اینکه سپاه پاسداران موضوع سازندگی و محرومیت‌زدایی را از قرارگاه سازندگی خاتم آغاز کرد، گفت: طبق گردش کار انجام گرفته، مطرح کردند در کنار پروژه‌های اصلی تا محدوده ۷۰ کیلومتری ماموریت محرومیت‌زدایی را دنبال کنید و سپس این کار در سطح کشور و توسط همه رده‌ها پیگیری شده و می‌شود. این ماموریت امروزه توسط همه رده‌ها مانند نیرو‌ها، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، سپاه‌های استانی و... انجام می‌شود، در صورتی که پیش از این فقط توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا انجام می‌گرفت. یعنی همه رده‌ها ضمن اینکه ماموریت اصلی و اساسی خود را انجام می‌دهند، موظف هستند ماموریت مردم‌یاری و مردم‌داری را هم انجام دهند.
معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی (کوثر) سپاه با اشاره به اینکه خدمات قرارگاه طی سال‌های اخیر بسیار بوده و عملکرد قرارگاه در همه زیرساخت‌ها مشهود است، خاطرنشان کرد: هدف اصلی ما رضایت مردم است و شایستگی ما آن زمان است که مردم از ما راضی باشند و این مردم هستند که درخواست‌های خود را اعلام می‌کنند.طبق این درخواست‌ها در برخی نقاط مدرسه، مساجد، آبرسانی، تسطیح زمین‌ها، پل‌ها، درمانگاه و... در اولویت اقدام هستند که به ترتیب درخواست‌های مردم ساخته و به آن‌ها تقدیم می‌شود.یکی از اقداماتی که طرفداران بسیاری دارد اهدای جهیزیه به زوج‌های جوان است و از این طریق یک خوشحالی و شادی در یک منطقه، روستا و محله ایجاد می‌شود.
وی با بیان اینکه ما در حوزه اشتغال ابتدا به دنبال اشتغال‌های خانگی هستیم، بیان داشت: این نوع اشتغال به گونه‌ای انجام می‌گیرد که هم فرزندان در آن خانه نگهداری می‌شوند، هم وظایف زن نسبت به خانواده انجام می‌گیرد و هم یک محیط امن‌تر نسبت به بیرون وجود دارد.
سردار حزنی گفت: پنل‌های خورشیدی یکی از حوزه‌هایی است که قرارگاه جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران به آن ورود کرده که اخیراً به خاطر کمبود برق در صدر کشور در دست اجرا قرار دارد.
معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی (کوثر) سپاه خاطرنشان کرد: خدمات قرارگاه در جغرافیا‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. به طور مثال در برخی نقاط دامداری، ماهی‌گیری، باغداری و... خدمات ما به مردم جریان دارد که همه این اقدامات مطابق خواسته‌ها و نیاز‌های مردم عزیز ما است.
وی بیان داشت: ما در قرارگاه توزیع کولر‌های گازی در استان‌های هرمزگان، بوشهر، خوزستان و قسمتی از چابهار و نقاط گرمسیر آزمایش نکرده بودیم. ما در یکی از بازدید‌های خود شاهد این بودیم که چند کودک و زن بدون سرپرست حتی کولر هم نداشتند لذا ما به این نتیجه رسیدیم که حالا باید کولر تهیه کنیم. یکی دیگر از موضوعاتی که وجود داشت این بود که کولر‌های مورد استفاده مردم در برخی نقاط اثبات شده بودند که باید با کولر جدید تعویض شود که رویه خود را تغییر دادیم چرا که حتی در جهیزیه نیز کولر تهیه نمی‌کردیم.ما در یک مقطع زمانی تصمیم گرفتیم که ویلچر خریداری کنیم. افرادی بودند که در برخی نقاط به مدت یک الی ۱۰ سال از خانه خود خارج نشده بودند چون امکان آن را نداشتند حتماً باید یک نفر به آن‌ها کمک می‌کرد و دست‌های آن‌ها نیز یارای تهیه این ویلچر‌ها را نداشتند. لذا ویلچر برقی برای آن‌ها 
تهیه شد.