kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۹۲۷
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۹
رئیس پلیس آگاهی فراجا خبر داد

کاهش ۱۸ درصد سرقت و افزایش ۸ درصدی کشف جرم در کشور

 
 
 
رئیس پلیس آگاهی فراجا از کشف فوری هویت صاحب اثر انگشت در صحنه جرم خبر داد و گفت: سال گذشته با ایجاد گشت پلیس آگاهی در سراسر کشور، بیشتر سارقان در حین وقوع جرم یا حتی قبل از آن دستگیر شدند.
به گزارش ایسنا، سردار محمد قنبری در نشست خبری درباره اقدامات جدید پلیس آگاهی اظهار داشت: در اقدامات فیزیکی ساختار گشت پلیس آگاهی ایجاد شد و در سراسر کشور کارآگاهان زبده ما شبانه‌روزی محل‌های جرم خیز را رصد می‌کنند و به دنبال مجرمان هستند که در این مدت تعداد زیادی را حین انجام جرم دستگیر کردند و سال گذشته چهار هزار خودروی سرقتی را در تعقیب و ‌گریزها شناسایی و کشف کردند. قنبری افزود: همچنین از سال گذشته، کنترل هوشمند سارقان سابقه‌دار که بیش از چهار فقره سرقت و محکومیت کیفری دارند بر اساس دستورالعمل قوه قضائیه با پابند الکترونیک تحت نظر پلیس آگاهی هستند. یعنی این افراد اگر به محل‌های جرم‌خیز نزدیک شوند به آنها هشدار می‌دهیم. حتی اگر افرادی بتوانند سرقت انجام دهند نیز سریعاً دستگیر می‌شوند و امسال این طرح نیز گسترش خواهد یافت. سال گذشته ۵هزار سارق بر همین اساس دستگیر شدند.
 سه‌بعدی‌سازی صحنه‌های جرم در دستورکار فراجا
وی ادامه داد: همچنین سه‌بعدی‌سازی صحنه‌های جرم، در دستور کار قرار دارد و سال گذشته در تهران به صورت آزمایشی اجرا شد. ما می‌توانیم در یک زمان، صحنه جرم را برای همه کارآگاهان سراسر کشور به اشتراک بگذاریم. همچنین در این‌ مرکز تمرکززدایی کردیم یعنی قبلاً همه نمونه‌ها باید به مرکز می‌آمد اما الان همه‌ استان‌ها آزمایشگاه دارند و سیستم‌های مجهز مثل سیستم تطبیق گلوله و اسلحه داریم. علاوه‌بر این سامانه تطبیق صوت نیز روز گذشته اجرائی شد.
رئیس پلیس آگاهی فراجا گفت: همه این اقدامات انجام شده تا بتوانیم جرم سرقت را کنترل کنیم. دو سال پیش افزایش سرقت داشتیم اما با انجام این اقدامات کم‌کم میزان سرقت‌ها کاهش یافت. سال گذشته در مجموع ۱۸درصد کاهش سرقت و افزایش ۸درصدی کشف جرم داشتیم.
 کشف 80 درصد سرقت‌های تعطیلات نوروز امسال
قنبری افزود: همچنین ۸۰درصد سرقت‌هایی که در طول تعطیلات امسال نوروز نیز اتفاق افتاد کشف شد و سارقان دستگیر شدند.
وی درباره سرقت خودرو گفت: در سال ۱۴۰۰ بیش از یک‌میلیون خودرو تحویل مردم شد اما چهارهزار دستگاه به سرقت رفته بود که این آمار زیاد بود اما سال ۱۴۰۳، بیش از یک‌ونیم میلیون خودرو تحویل مردم شده بود که سارقان توانسته بودند تنها ۲۳۰ خودرو به سرقت ببرند و ما در تلاشیم که این رقم نیز تک‌رقمی شود.