kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۸۰۰
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۴
محسنی اژه‌ای از کارخانه احیا شده «پتروشیمی هگمتانه» بازدید کرد

دیدار و گفت‌و‌گوی صریح و صمیمی رئیس قوه قضائیه با دانشجویان دانشگاه بوعلی همدان

 
 
 
 
رئیس قوه قضائیه با حضور در دانشگاه «بوعلی سینا» همدان در نشست صمیمی دانشجویان شرکت کرد و از نزدیک و بدون ‌واسطه سخنان صریح، پرسشگرانه و دغدغه‌مندانه آنان را شنید.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، روز دوشنبه (۲۵ فروردین) در خلال برنامه‌های چهلمین سفر استانی خود و در ادامه سلسله نشست‌های مستمر خود با جوامع نخبگانی و دانشگاهی، در دانشگاه «بوعلی سینا» همدان حاضر شد و در نشست صمیمی دانشجویان شرکت کرد و از نزدیک و بدون‌واسطه سخنان صریح، پرسشگرانه و دغدغه‌مندانه آنان را شنید.
حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جمع دانشجویان دانشگاه «بوعلی سینا» همدان، سیزدهمین حضور وی در دانشگاه‌های سراسر کشور و نشست‌های دانشجویی در دوره تصدی مسئولیت ریاست قوه قضائیه محسوب می‌شود.
 نحوه حرف‌ زدن و انتقاد کردن جوانان و دانشجویان برای من شیرین است
رئیس قوه قضائیه طی سخنانی در این نشست دانشجویی پس از شنیدن سؤالات و نظرات صریح دانشجویان، اظهار داشت: حقیقتاً نحوه حرف زدن و انتقاد کردن شما جوانان دانشجو، شیرین و دلچسب است و من منت شما را دارم که نقد می‌کنید. شما دانشجویان در این جلسه بالغ بر ۷۰ موضوع را طرح کردید که من همه آنها را یادداشت کردم و نسبت به همه آنها توجه و اهتمام دارم.
محسنی اژه‌ای بیان داشت: نقد شما دانشجویان گرانقدر باید علاوه‌بر اینکه از صراحت برخوردار است، درست و به‌جا و صواب نیز باشد؛ گاهی برخی مطالب که به اسم نقد مطرح می‌شوند متمایز از حقیقت و واقعیت هستند و برخی از نقد‌ها نیز شاید درست و صواب باشند، اما متوجه دستگاه قضائی نیست. فرد نقاد اگر می‌خواهد نقدش اثرگذار باشد باید به ادبیات خود توجه کند. باید توجه داشت که هدف از نقد کردن تضعیف یکدیگر نیست، بلکه هدف اصلاح امور است.
من از طرفداران پروپاقرص برگزاری دادگاه‌های علنی هستم
وی بیان داشت: من از طرفداران پروپاقرص برگزاری دادگاه‌های علنی و انتشار مفاد دادگاه‌ها در چارچوب موازین مندرج در قانون اساسی هستم. اعتقاد دارم که در رابطه با همه جرائم، چه مفاسد اقتصادی و چه جرائم امنیتی، تا آنجا که قانون اساسی استثنا نکرده، می‌توان دادگاه‌ها را علنی برگزار کرد و این امر بازدارندگی قابل توجهی دارد و بازدارندگی این امر، حتی از مجازات‌های شدید نیز بیشتر است. اما در این زمینه باید توجه داشت که قانون موجود، اجازه انتشار بسیاری از دادگاه‌های علنی را هم نمی‌دهد؛ به هر ترتیب، من به عنوان رئیس قوه قضائیه تاکنون با کلیه‌ درخواست‌های واصله از ناحیه دادستان کل برای انتشار مفاد دادگاه‌ها موافقت کرده‌ام. 
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: برخی می‌گویند که قوه قضائیه در برخورد با مجرمین تبعیض قائل می‌شود؛ این حرفِ درست و صوابی نیست؛ باید میان تخلف و جرم تفکیک قائل شد. قوه قضائیه نمی‌تواند به مواردی که طبق قانون در زمره تخلفات است ورود قضائی داشته باشد؛ البته سازمان بازرسی ما مجوز ورود به تخلفات و پیگیری آنها را دارد.
محسنی اژه‌ای گفت: دفاع من از قوه قضائیه به معنای تایید همه احکام قضائی صادره نیست؛ من خود ممکن است معترض برخی از احکام صادره باشم و در مواردی نیز در قبال آنها ماده ۴۷۷ را اعمال می‌کنم؛ در این‌جا باید توجه داشت که در برخی از پرونده‌ها به سبب فقدان ادله‌ مشهود و مستند، قاضی مبتنی بر علم خود، حکم صادر می‌کند، فلذا شاهد هستیم که برخی احکام دادگاه‌های بدوی در مراجع بالاتر نقض می‌شوند.
 طبری تبرئه نشده است
وی افزود: در این جلسه یکی از دانشجویان محترم چنین گفت که «طبری» تبرئه شده است؛ این حرف درست نیست و فرد مزبور تبرئه نشده است. 
 هیچ فردی از رسیدگی پرونده دبش خارج نشده است
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: یکی از دانشجویان محترم چنین گفت که برخی افراد خاص از پرونده موسوم به چای دبش، خارج شده‌اند؛ این حرف برای من مبهم است و من منظور این دانشجو را متوجه نشدم. هیچ فردی از رسیدگی پرونده خارج نشده است در این‌جا باید توجه داشت که برخی از پرونده‌های قضائی از جمله پرونده موسوم به چای دبش به سبب حجم بالا ممکن است متفرعاتی داشته باشند که این متفرعات در پرونده‌های جداگانه مورد بررسی و رسیدگی قرار می‌گیرند. برخی از این پرونده‌های حجیم اگر به صورت یک‌جا مورد رسیدگی قرار گیرند با اطاله دادرسی مواجه می‌شویم و این امر به ضرر جامعه است. مثلا در یک پرونده هم مسایل اقتصادی هم اخلاقی هم مواد مخدر و ... وجود دارد و صلاحیت رسیدگی به هر یک از این موضوعات در محکمه مجزاست.
محسنی اژه‌ای اظهار داشت: ما می‌خواهیم هم آزادی‌های مشروع در جامعه حکمفرما باشد و هم امنیت روانی جامعه مخدوش نشود. قطعاً با کسانی که مبادرت به انتشار شایعات و مطالب ناصواب می‌کنند و از این طریق امنیت روانی جامعه را مخدوش می‌کنند برخورد قانونی و قاطع به عمل خواهد آمد و مقامات قضائی ذی‌ربط این موضوع را به دقت رصد می‌کنند. البته در این‌جا باید توجه داشت که نمی‌توانیم همه این قبیل افراد را که ناامنی روانی ایجاد می‌کنند، به زندان ارجاع دهیم؛ برخی از این افراد با تذکر و احضار و یا اعمال مجازات‌های کوچک، اقدام ناصواب خود را اصلاح می‌کنند و متنبه می‌شوند؛ اما کسانی که مکرراً به ناامن کردن روانی جامعه مبادرت می‌ورزند، قطعاً با برخورد قاطعانه و قانونی مواجه می‌شوند.
تمرکز بر مبارزه ریشه‌ای با فساد
وی ادامه داد: اگرچه از مبارزه و مقابله با مصادیق فساد غافل نمی‌شویم، اما تمرکز ما بر مبارزه ریشه‌ای با مفاسد است. ما سازمان بازرسی کل کشور را به همراه چند دستگاه ذی‌ربط دیگر متمرکز بر منابع درآمد ارزی و ریالی کشور کرده‌ایم. سازمان بازرسی ما در راستای مقابله ریشه‌ای با مفاسد، اقدامات آسیب‌شناسانه را در دستور کار قرار داده است. این سازمان بیش از ۲۰۰ مورد از زمینه‌های فساد را شناسایی و به دستگاه‌های مربوطه از جمله دستگاه‌های دولتی ابلاغ کرده است. همچنین چند هزار گزارش، ناظر بر عدم اجرای درست قانون و تخلف از قانون از سوی سازمان بازرسی به دستگاه‌های مربوطه ارسال شده است.
رئیس عدلیه بیان داشت: در دوره اخیر قوه قضائیه بیشترین گزارش‌های مربوط به فساد و تخلف و زمینه‌های بروز آنها را به دستگاه‌های ذی‌صلاح ارسال کرده است؛ البته تاکید داریم این مقدار نیز کافی نیست و باید اقدامات پردامنه‌تری برای ریشه‌کنی فساد در کشور صورت گیرد.
محسنی اژه‌ای گفت: در حوزه تسهیلات بانکی ما قطعاً نظارت‌های خود را اعمال می‌کنیم و تاکید داریم که این تسهیلات باید در مصارف مشخص خود هزینه شوند؛ البته اینکه شما توقع دارید من به عنوان رئیس قوه قضائیه بتوانم تمام تسهیلات بانکی اعطایی را مورد بررسی قرار دهم؛ قطعا بدین شکل ناممکن است و موضوع باید در فرآیند نظارتی خود رسیدگی شود.
وی افزود: ما با فرد فاسد و هر نوع فسادی، بدون تبعیض و به‌صورت قاطعانه برخورد می‌کنیم و تاکید دارم چنانچه در فسادی، ردپایی از کارگزاری حکومتی باشد برخورد ما شدیدتر خواهد بود. به هر میزان که مرتبه کارگزار دخیل در فساد بالاتر باشد برخورد ما نیز شدیدتر خواهد بود.
رئیس قوه قضائیه گفت: در قوه قضائیه هیچ نوع نگاه خاصی به هیچ پرونده‌ای وجود ندارد؛ ما بدون تبعیض به همه پرونده‌ها رسیدگی می‌کنیم؛ البته ممکن است در جایی تخلف و فسادی رخ داده باشد و دستگاه نظارتی پیگیری نکرده باشد و یا پیگیری کرده باشد و به دستگاه قضائی گزارش نداده باشد؛ ما منکر این قبیل موارد نیستیم، اما تاکید داریم چنانچه پرونده فساد و جرمی به قوه قضائیه واصل شود قطعاً بدون تبعیض به این پرونده رسیدگی می‌کنیم.
پاسخ رئیس قوه قضائیه به ادعا‌ها در مورد پرونده کرسنت
محسنی اژه‌ای در واکنش به اظهارات یک دانشجو که در مورد نحوه رسیدگی به پرونده موسوم به کرسنت، ادعا‌هایی داشت، اظهار داشت: در پرونده موسوم به کرسنت، آن افرادی که از دستگاه‌های نظارتی به عنوان متهم به قوه قضائیه معرفی شدند، محاکمه شدند. شما هم به عنوان دانشجو دغدغه‌مند می‌گویید که شهید رئیسی در دوره مسئولیت خود در قوه قضائیه، عملکرد مطلوبی داشت؛ از سویی دیگر، در مورد پرونده کرسنت مطالبی را مطرح می‌کنید؛ خب سؤال من از شما آن است که مگر پرونده مزبور در دوره شهید رئیسی نیز در دستگاه قضائی مطرح نبود؟ چرا در آن دوره به نتیجه نرسید؟ در مورد پرونده موسوم به دبش نیز مطالب ناصوابی مطرح کردید؛ بار دیگر تاکید می‌کنم که در پرونده مزبور، در قبال هر فرد به هر میزان که جرمش ثابت شد، مجازات قانونی اِعمال شد. 
وی بیان داشت: ما در برخی از موضوعات و پرونده‌ها با چند وجه و حیثیت مواجهیم که باید به همه آنها توجه داشته باشیم. برای مثال، مردی را تصور کنید که مهریه همسرش ۱۰۰ سکه است و زوجه این مهریه را مطالبه کرده است؛ برخی افراد با نرخ‌های نوسانی موجود، توانایی پرداخت سالی یک سکه را نیز ندارند؛ در این‌جا باید چگونه عمل کنیم که حقوق هیچ کدام از طرفین زائل نشود در این‌گونه پرونده‌های چندوجهی کمک نخبگان و جامعه دانشگاهی را طلب می‌کنیم.
 بازدید محسنی اژه‌ای 
از کارخانه احیا شده «پتروشیمی هگمتانه»
رئیس قوه قضائیه در نخستین برنامه از سفر خود به استان همدان، در راستای حمایت از جهش تولید، رفع موانع تولید و تسهیل سرمایه‌گذاری برای تولید، از کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان که با حمایت‌های قضائی همزمان با سفر رئیس عدلیه احیا شده است بازدید کرد.
کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید «پی‌وی‌سی» و تأمین تجهیزات پزشکی در کشور و خاورمیانه، پس از چند سال تعطیلی و توقف و کاهش تولید، با حمایت ویژه دادگستری استان همدان و دادگستری خوزستان همزمان با بازدید رئیس عدلیه احیاء شد و مسائل و مشکلات تولیدی، حقوقی و بانکی این واحد تولیدی مرتفع شد. 
در نتیجه احیای تولید در کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان، شرایط برای بازگشت به کار بیش از ۲۵۰ نفر فراهم شد؛ همچنین برای اشتغال‌زایی مستقیم و غیر‌مستقیم حدود ۱۵۰۰ نفر نیز ظرفیت فراهم شد.