kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۷۶۰
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۶

کودتای خاموش در ارتش اسرائیل افسران صهیونیستی که نمی‌خواهند ادامه دهند

 
 
سرویس خارجی-
تمرد در نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی گویا جدی است و کارشناسان نظامی این رژیم دیگر این موضوع را نمی‌توانند پنهان کنند. شبکه «آی 24» اسرائیل حتی از وقوع یک کودتای نرم در میان افسران نیروی هوائی و دریایی اسرائیل خبر داده است.
نزدیک به 17 ماه است که، رژیم صهیونیستی درگیر جنگی همه‌جانبه است و این رژیم تاکنون با حمایت‌های شیطانی آمریکا توانسته از نابودی بگریزد. با این وجود، زخم‌های عمیق و بی‌سابقه‌ای برداشته است که باعث بروز اختلافات جدی در میان سران نظامی و سیاسی آن شده است. این رژیم به لطف سوءاستفاده از علوم و تکنولوژی و قدرت‌های اطلاعاتی، نظامی و مالی بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و برخی مرتجعین عرب 17 ماه است که درگیر نبرد با دو جنبش است! و همین دو جنبش توانسته‌اند، این رژیم و حامیانش را در دنیا رسوا کنند. 
قتل‌عام مردم عادی و ترور، تنها هنر آنها بوده و طولانی‌شدن جنایات و افزایش حیرت‌انگیز خسارات و تلفات این رژیم در کنار آزاد نشدن همه اُرایش نیز مزید‌ بر علت شده تا «دو صدا» از این سرزمین اشغال شده بلند شود. عده‌ای می‌گویند باید با وجود همه خسارت‌ها و رسوایی‌ها به کشتار هدفمند مردم غزه ادامه داد و عده‌ای نیز می‌گویند، کافی است چرا که جنگ، از اهداف اعلامی خود فاصله گرفته و از آن دور شده است. اوج این اختلاف زمانی عیان شد که خبر رسید هزاران خلبان این رژیم طی نامه‌ای به فرماندهان ارشد خود نوشته‌اند، دیگر نمی‌جنگند! آسمان و نیروهی هوایی، نقطه قوت نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی عنوان می‌شد و این بحران یعنی، رژیم اسرائیل در خطر است.
در همین رابطه کارشناسان نظامی شبکه تلویزیونی «آی 24» اسرائیل با زبان بی‌زبانی می‌گویند، شاهد یک کودتای نرم در نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی هستند و اگر جلوی آن را نگیرند، با یک «بهمن» بزرگ مواجه خواهند شد. 
خبرنگار و کارشنان این شبکه تلویزیونی گفت: «پس از نامه خلبانان که طوفانی به پا کرد می‌بینیم که نیروی دریایی هم نامه مشابهی را امضاء کرده و خواستار توقف جنگ در غزه و آزادی گروگان‌ها (بخوانید اُسرا) شده‌اند. در این نامه آمده است که، هدف از جنگ، بازگرداندن گروگان‌ها و تامین امنیت بود که تاکنون محقق نشده است. می‌بینیم که جنگ تاکنون برای منافع شخصی جلو رفته است نه منافع امنیتی...» کارشناس بعدی این تلویزیون هم در پاسخ گفت: «خسارت ناشی از نامه خلبانان از نظر عملیاتی یک آسیب محدود است اما از نظر مفهوم بسیار قابل توجه است. من از تصمیم فرمانده نیروی هوائی برای اخراج امضاء‌کنندگان نامه شگفت‌زده و ناامید شده‌ام و معتقدم که او اشتباه بزرگی مرتکب شده است.» این‌جا بود که کارشناس سوم وارد بحث شد و با اشاره به نامه اعتراضی نظامیان این رژیم گفت: «سرپیچی از خدمت به تهدیدی استراتژیک تبدیل خواهد شد. زیرا نامه‌های بیشتری از این دست در راه است. درمقابل حماس نظاره‌گر است و می‌بیند که صدها و چه بسا هزاران سرباز را که حتی فراخوان نشده‌اند، اخراج می‌کنیم. این اتفاق به یک گلوله برفی بزرگ (بهمن) تبدیل خواهد شد. بنابر این اگر جلوی این مسئله را از هم اکنون نگیریم، به خسارت بزرگ‌تری منجر خواهد شد.»
با این وضع نمی‌توانیم!
همزمان خبر رسیده است که رئیس ستاد کل ارتش صهیونیستی تاکید کرده کمبود سربازان می‌تواند باعث کاهش قدرت ارتش برای تحقق خواسته‌ها و طرح‌های مقامات سیاسی در غزه شود. به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین به نقل از روزنامه عبری زبان «یدیعوت أحرونوت»، «ایال زمیر» به بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و دولت وی اعلام کرده است که «راهبردهای نظامی به تنهائی نمی‌توانند همه هدف‌ها را در غزه محقق کنند؛ به‌ویژه وقتی راه‌حل دیپلماتیک نداشته باشیم که نقش مکمل آنرا ایفا کند.» در ادامه این گزارش آمده است که «هشدار زمیر نشانگر شکاف روزافزون میان قدرت عملیاتی ارتش و اهداف سیاسی گسترده‌تر دولت است؛ به طوری که ارتش به عملیات‌های زمینی محدود خود بر اساس طرحی کوچک ادامه می‌دهد.» این روزنامه عبری همچنین به نقل از یک مسئول نظامی برجسته رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که «زمیر حقایق را تحریف نمی‌کند، بلکه از مقامات می‌خواهد از برخی توهمات خود دست بردارند.» 
گفتنی است که روزنامه ‌هاآرتص هم در ماه مارس گذشته با انجام یک تحقیق فاش کرده بود که به موازات کاهش موافقت با درخواست‌های خدمت نظامیان ذخیره در ارتش صهیونیستی، برخی یگان‌ها آگهی‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی برای جذب نیرو منتشر کرده‌اند.
تهدید بزرگ میان خودمان است
رئیس سابق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی نیز مشکل اصلی را «داخلی» خواند تا اختلافات درونی در سرزمین‌های اشغالی، بیش از پیش عیان شود. «دن‌هالوتز» ضمنا انتقاد شدید از عملکرد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم، او را «دشمن مشترک» مقامات ارشد امنیتی دانست و گفت: «در‌حالی ‌که ما در حال جنگ بودیم، نتانیاهو در سال ۱۹۸۲ خدمت نظامی‌اش را متوقف کرد... کسی که چنین گذشته‌ای دارد نباید به دیگران پند و اندرز دهد، به‌ویژه به کسانی که جان، روح و جسم خود را برای امنیت اسرائیل فدا کرده‌اند... می‌دانم گفتن این جمله دشوار است، اما وقتی کسی را دشمن بدانیم، باید با او مقابله کنیم... نتانیاهو در حال جنگیدن علیه کشور است و از هر ابزار و روشی برای پیروزی استفاده می‌کند، حتی اگر علیه شهروندان خودش باشد.»
کانال تلگرامی مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین نیز باز عمیق‌ شدن اختلافات در میان سیاستمداران این رژیم خبر داده است. این کانال تلگرامی به نقل از روزنامه عبری زبان «یدیعوت أحارونوت» نوشته، ده‌ها سفیر سابق و مسئولان ارشد سابق وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با امضای طوماری خواستار آزادی تمامی اسرای (صهیونیست)؛ حتی به قیمت توقف جنگ شده‌اند. در این طومار آمده است که «از سر‌گیری جنگ منجر به آزادی هیچ کدام از اسرا نشد. ما خواستار اتخاذ اقدامی فوری برای آزادی یکباره تمامی اسرا هستیم؛ حتی اگر به هزینه توقف جنگ تمام شود.»