kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۳۳۶
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۲

بازاریان سوری در بزرگ‌ترین بازار دمشق خواهان «جهاد علیه اسرائیل» شدند

 
 
شهروندان سوری با برگزاری تظاهرات ضد جنگ در بازار معروف و بزرگ «حمیدیه» دمشق، در حمایت از غزه و مقاومت، تجاوزات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و خواستار «اعلام جهاد» علیه این رژیم شدند.
ملت سوریه از دیرباز به‌عنوان یکی از وفادارترین و پایدارترین ملت‌های عربی در حمایت از آرمان فلسطین شناخته می‌شود. چه در سطح دولت رسمی پیش از بحران ۲۰۱۱، که همواره در کنار مقاومت فلسطین ایستاده بود و میزبان گروه‌هایی چون «جهاد اسلامی» و «حماس» بود، و چه در سطح مردمی که هر ساله در راهپیمایی‌های روز قدس، مراسم‌ها و تجمعات ضدصهیونیستی مشارکت فعال داشتند. حتی در دوران جنگ ۳۳ روزه لبنان، خیابان‌های دمشق و حلب به صحنه حمایت‌های گسترده مردمی از حزب‌الله تبدیل شد. این روحیه ضدصهیونیستی علی‌رغم سال‌ها جنگ، ویرانی، فقر و اشغال برخی مناطق کشور توسط گروه‌های تروریستی و نیروهای خارجی، هنوز زنده است. در مناطقی که تحت اشغال گروه‌های افراطی چون «هیئت تحریر الشام» قرار دارد نیز مردم، هرچند زیر فشار، همچنان بر حمایت از ملت فلسطین تأکید دارند و اجازه نداده‌اند این فرهنگ مقاوم و اصیل قربانی پروژه‌های عادی‌سازی یا سیاست‌های بی‌هویت‌کننده گروه‌های تروریستی شود. 
روز دوشنبه صدها سوری به خیابان‌های دمشق آمدند و علاوه‌بر محکوم کردن تجاوزات رژیم اسرائیل علیه کشورشان، فریاد حمایت از مردم غزه 
سر دادند. دیروز نیز همین تکرار شد و مردم سوریه با شرکت در تظاهرات حمایت از مردم غزه و محکومیت جنایات اسرائیل، خواستار «اعلام جهاد» شدند. سوری‌ها در بازار حمیدیه، مشهورترین و بزرگ‌ترین بازار دمشق در حمایت از غزه و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی شعار «الشعب یرید اعلان الجهاد» (ملت اعلام جهاد می‌خواهد) را فریاد زدند.
این تظاهرات‌ها در حالی صورت می‌گیرد که «ابومحمد الجولانی»، سرکرده شورشیان تروریست حاکم بر دمشق، که خود را رئیس دوره انتقالی معرفی می‌کند، هنوز مشغول دید و بازدیدهای دیپلماتیک و خارجی و نیروهای تحت فرمانش مشغول کینه‌جویی و تلافی‌جویی هستند و کاری به اسرائیل و تجاوزات چه در سوریه و چه در غزه ندارند. این انفعال الجولانی با استقبال مقامات بین‌المللی نیز همراه شده است. به طور که هفته پیش، «گیر پدرسون»، فرستاده ویژه سازمان ملل در سوریه، از پایبندی الجولانی و عناصر وابسته به وی به توافقات با اسرائیل و حسن هم‌جواری با صهیونیست‌ها تقدیر کرد.
حال آماده شدن برای اعزام یک تیم فنی برای بازرسی پایگاه تی۴ و انجام ارزیابی اولیه برای بازسازی آن بود.
ترور سرکرده سابق «ارتش آزاد»
اما صفحه «احرار حوران» در شبکه اجتماعی فیس‌بوک از ترور «محمد خالد الخطیب»، مشهور به «محمد المختار»، در مقابل منزلش در منطقه یادوده در غرب شهر درعا خبر داده است. «ارتش آزاد» از گروه‌های مسلح و تروریستی وابسته به ترکیه است که اکثر اعضای آن را نظامیان فراری دوره «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سابق سوریه، تشکیل می‌دادند. جالب توجه است که شبکه تلویزیونی سوریا وابسته رژیم جولانی نیز در این باره گزارش داد که استان درعا تاکنون با ناامنی گسترده‌ای مواجه بوده است و تنها در ماه فوریه (بهمن‌ماه) گذشته به دلیل انتشار گسترده سلاح و تیراندازی‌ و درگیری، ۱۵ نفر در این استان کشته و ۲۴ تن دیگر زخمی شده‌اند که اکثر آنها را غیرنظامیان تشکیل می‌دهند.
کشتار نظامیان در زندان‌های جولانی
خبر دیگر آنکه دیده‌بان حقوق بشر سوریه درباره سرنوشت هزاران نظامی بازداشتی در زندان‌های دولت جدید این کشور به ریاست ابومحمد جولانی پس از گذشت ۴ ماه از بازداشت آن‌ها هشدار داد. دیده‌بان حقوق بشر تأکید کرد: «نگرانی‌های جدی درباره کشتار این نظامیان بازداشتی که بدون محاکمه یا حتی مشخص شدن اتهاماتشان در زندان‌های حارم در حومه ادلب، عدرا، حومه دمشق و حما در مرکز سوریه در بازداشت هستند، وجود دارد.» اواخر اسفند ماه گذشته، منطقه ساحلی سوریه شاهد حملات تروریست‌های وابسته به حاکمیت جدید سوریه به اهالی این منطقه بوده است.