کد خبر: ۳۰۸۳۳۴
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۲

ادامه تظاهرات‌های جهانی علیه نسل‌کشی در غزه

 
 
ادامه نسل‌کُشی در غزه از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی باعث شده، شهرهای مختلف در کشورهای دنیا، هر روز شاهد تظاهرات‌های ضد صهیونیستی و آمریکایی باشد. مردم خشمگین می‌گویند، ماشین کشتار نتانیاهو و ترامپ در غزه، باید فوراً متوقف شود.
پس از فرانسه، آمریکا، انگلیس، ترکیه، کانادا، سوریه و چند کشور آسیایی و آفریقایی دیگر که طی روزهای گذشته با آمدن به خیابان‌ها، نسل‌کشی در غزه را محکوم کردند، نوبت به کشورهایی مثل مصر رسیده است که مردمانش، خواستار توقف کشتار هدفمند ساکنان بی‌دفاع غزه شوند. در پاریس اما مردم برای چندمین روز پیاپی به خیابان‌ها آمده‌اند تا ضمن حمل تصاویر کودکان شهید غزه، علیه رژیم صهیونیستی و حامیانش شعار دهند. شهر منچستر انگلیس نیز مثل پاریس چند روزی است که نا آرام است و ساکنان آن قتل عام آنلاین مردم فلسطین را محکوم می‌کنند. در استرالیا اما مردم همدستی برخی رسانه‌های غربی با رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی در غزه را محکوم کردند. از میان همه این اعتراض‌های خیابانی، اعتراض‌های مصر بازتاب بیشتری در رسانه‌ها داشت چرا که همزمان شده بود با سفر ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به این کشور.
تظاهرات گسترده در العریش 
شهر العریش در شمال سینای مصر، دیروز سه‌شنبه، شاهد تظاهرات گسترده‌ای با حضور هزاران شهروند مصری از استان‌های مختلف بود؛ تظاهراتی که با هدف اعلام مخالفت قاطع با هرگونه طرح احتمالی برای کوچاندن فلسطینیان از نوار غزه به خاک مصر برگزار شد.
به کانال تلگرامی گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین و بر اساس گزارش‌ها، دولت مصر از طریق احزاب نزدیک به خود، از ساعات پایانی دوشنبه شب، ده‌ها هزار نفر را از سراسر کشور به سمت شمال سینا بسیج کرد. این تجمع پرشور با پشتیبانی رسانه‌ای گسترده و نصب پرچم‌های مصر و فرانسه در مناطق مختلف سینا همراه بود. این تحرک مردمی همزمان با سفر امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، به فرودگاه بین‌المللی العریش صورت گرفت. وی در بدو ورود مورد استقبال عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر، قرار گرفت و قرار است دو طرف از چند مرکز در استان بازدید کنند تا از نزدیک در جریان اقدامات مصر در حمایت از غزه، از جمله پذیرش مجروحان، بستن گذرگاه رفح و تقویت امنیت مرزهای مصر با «اسرائیل» و نوار غزه قرار گیرند.
تظاهرکنندگان با در دست داشتن پرچم‌های مصر و فلسطین و حمل پارچه نوشته‌هایی با شعارهایی چون «نه به کوچ اجباری»، «فلسطین برای فلسطینیان» و «سیناء فروشی نیست»، مخالفت قاطع خود را با هر طرحی برای اسکان فلسطینی‌ها در خاک مصر اعلام کردند. این تجمع با دعوت شیوخ قبایل و شخصیت‌های مردمی سینا برگزار شد.
خبرنگار‌کُشی
کشتار هدفمند خبرنگاران فعال در غزه نیز از جمله مسائلی است که از بدو آغاز جنگ غزه، به صورت جدی مطرح بوده است. «مصطفی البرغوثی» دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین در این باره اعلام کرد که، تعداد خبرنگاران فلسطینی که در جنگ وحشیانه رژیم اسرائیلی علیه نوار غزه به شهادت رسیده‌اند بیش از تعداد خبرنگارانی است که در تمام جنگ‌های پیشین جهان به قتل رسیده‌اند. وی افزود اشغالگران همچنان به جنایات وحشیانه خود علیه خبرنگاران فلسطینی ادامه می‌دهند و هدف آن عدم انعکاس و سانسور تمام جنایات وحشیانه ارتکابی آنان از جمله جنایت نسل‌کشی، مجازات‌های دسته جمعی، گرسنگی و پاکسازی نژادی است. «البرغوثی» ادامه داد تصادفی نیست که اشغالگران به خبرنگاران خارجی اجازه ورود به نوار غزه را نمی‌دهند و پس از آن خبرنگاران فلسطینی در این منطقه را به قتل می‌رسانند. وی تاکید کرد هدف اشغالگران از ترور خبرنگاران ایجاد رعب و وحشت در آنان است اما در دستیابی به این هدف با شکست مواجه خواهند شد.
دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین افزود تاکنون خبرنگاران فلسطینی ۲۱۱ شهید تقدیم کرده‌اند اما اراده و عزم آنان شکست ناپذیر بوده و این‌گونه اقدامات نمی‌تواند آنان را از ادامه اطلاع‌رسانی درخصوص جنایات مداوم اشغالگران علیه ملت فلسطین باز دارد.
تعرفه‌های ترامپ علیه رژیم صهیونیستی
از سوی دیگر خبر می‌رسد، ترامپ علیه رژیم صهیونیستی نیز جنگ تعرفه‌ای به راه اندخته و این امر باعث خشم نتانیاهو شده است. در همین رابطه ایرنا به نقل از یدیعوت آحارونوت نوشت، با وجود تقاضای نتانیاهو برای حذف تعرفه‌های اعمال‌شده بر کالاهای اسرائیلی، رئیس‌جمهور آمریکا از تعهد نسبت به آن طفره رفت. این مسئله واکنش و نگرانی رژیم صهیونیستی را برانگیخت.
در این گزارش همچنین می‌خوانیم: «عصر دوشنبه به دنبال نشست مشترک دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو مشتاقانه منتظر این خبر بود که رئیس‌جمهور آمریکا تعرفه‌های ۱۷ درصدی بر اسرائیل را که هفته گذشته بر شرکای تجاری خود از جمله این رژیم اعمال کرده بود، کاهش دهد. اما نتانیاهو نتوانست کاری از پیش ببرد.» بر اساس این گزارش، هرچند برای کاهش تعرفه‌ها علیه (رژیم) اسرائیل در این دیدار اقدامی از سوی ترامپ صورت نگرفت، اما ممکن است در ازای مبادرت قابل توجه رژیم صهیونیستی در زمینه تجارت با آمریکا، چنین وعده‌ای در آینده محقق شود.