kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۳۳۰
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۲

هشدار توأم با حیرت دبیرکل ناتو از حجم سرمایه‌گذاری چین در حوزه نظامی

 
 
دبیرکل ناتو در جریان سفر به ژاپن در گفت‌وگویی درباره گسترش نیروهای مسلح چین و سرمایه‌گذاری‌های آن در صنایع دفاعی هشدار داد و گسترش نیروهای مسلح، سرمایه‌گذاری در صنایع دفاعی و توانایی‌های نظامی آن‌ها حیرت‌آور خواند.
چین در چند دهه اخیر با پیشرفتی خیره‌کننده، جهان را به حیرت واداشته است. از عرصه‌های اقتصاد تا حوزه‌های سیاسی و قدرت نظامی، این اژدهای شرقی با برنامه‌ریزی استراتژیک و اجرای بی‌وقفه، به یکی از بازیگران اصلی صحنه جهانی تبدیل شده است. رشد اقتصادی 
دو رقمی، تبدیل‌شدن به بزرگ‌ترین صادرکننده جهان، و خلق فناوری‌های پیشرفته در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی و انرژی‌های پاک، تنها بخشی از این داستان موفقیت است. در عرصه سیاسی، دیپلماسی «کمربند و جاده» نفوذ پکن را از آفریقا تا آمریکای لاتین گسترش داده، و در بخش نظامی، توسعه جنگنده‌های نسل پنجم، ناوهای هواپیمابر و فناوری‌های‌ هایپرسونیک، قدرت بازدارندگی چین را به سطحی بی‌سابقه رسانده است. 
این تحولات سریع، غربی‌ها را مجبور کرده تا بپرسند: «چین تا کجا پیش خواهد رفت؟»
«مارک روته»، دبیرکل ناتو، در سفر به ژاپن که از دیروز (سه‌شنبه) آغاز شد، گفت که توسعه نیروهای مسلح چین «حیرت‌آور» است. خبرگزاری «فرانسه» نوشته که روته در گفت‌وگویی با «ژاپن‌تایمز» گفت: «بیایید درباره چین ساده‌لوح نباشیم. گسترش نیروهای مسلح، سرمایه‌گذاری در صنایع دفاعی و توانایی‌های نظامی آن‌ها حیرت‌آور است.» آن‌طور که ایسنا به نقل از این خبرگزاری نوشته است، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، در حال فشار‌آوردن به اعضای اروپایی ناتو برای افزایش هزینه‌های دفاعی آن‌ها است. او در همین حال، از متحدان آسیا- پاسیفیک می‌خواهد ارتش‌های خود را برای مقابله با چین و بازدارندگی در قبال کره‌شمالی تقویت کنند. روته گفت: «آمریکا بیش از پیش از ناتو می‌خواهد (در این منطقه) مشارکت داشته باشد. اما نه به معنای بند ۵ اساسنامه، بلکه به معنی اعمال قدرت رزمی و پشتیبانی از یکدیگر در چارچوب ناتو.» در بند ۵ اساسنامه ناتو مقرر شده است اگر یکی از کشورهای عضو مورد حمله قرار بگیرد، دیگر کشورها نیز این حمله را حمله‌ای علیه تمامی اعضا بدانند و طبق آن اقدام متناسب را انجام دهند.
روته دیروز از پایگاه دریایی یوکوسوکا بازدید کرد و با مقام‌های ارشد ژاپنی نیز دیدار کرد. آن‌طور که «ایسنا» نوشته است، روته قرار است روز چهارشنبه با «شیگرو ایشیبا»، نخست‌وزیر ژاپن، دیدار کند. ناتو در سال‌های اخیر تلاش کرده است روابط خود با ژاپن، کره‌جنوبی، استرالیا و نیوزیلند را تقویت کند. رهبران این کشورها در نشست‌های ناتو شرکت کرده‌اند. 
روته هفته گذشته به ژاپن‌تایمز گفت که ناتو می‌خواهد این شراکت را با افزایش اشتراک اطلاعات و همکاری‌های صنایع دفاعی به سطح بالاتری ارتقا دهد. ژاپن همکاری نظامی خود با کشورهای اروپایی را افزایش داده و در اواخر سال گذشته توافقنامه جدیدی در زمینه امنیت و دفاع با اتحادیه اروپا امضا کرد.
آمریکا بزرگ‌ترین امپراتوری هکری جهان
خبر دیگر آنکه «ژانگ‌هانهویی»، سفیر چین در روسیه، در مقاله‌ای برای خبرگزاری «ریا نووستی» نوشت: «آمریکا بزرگ‌ترین منبع حملات سایبری است. این کشور که نخستین فرماندهی سایبری را در جهان ایجاد کرده، در سال‌های اخیر به‌ طور فعال استراتژی مهار سایبری در مقیاس وسیع را دنبال کرده و به نیروی اصلی در نظامی‌سازی فضای مجازی تبدیل شده است.» به گفته این دیپلمات، آمریکا دارای نیروهای عظیم سایبری است و همچنان در حال گسترش آن‌هاست. این کشور مدت‌هاست که به‌طور مخفیانه گروه‌های هکری با مهارت بالا را برای نفوذ به شبکه‌های دیگر کشورها آموزش می‌دهد. در این مقاله آمده است: «آمریکا زیرساخت‌های حیاتی کشورهای دیگر را به ‌طور آشکار به‌ عنوان اهداف قانونی برای حملات سایبری خود در نظر گرفته و مدت‌هاست حملات سایبری بی‌هدف و گسترده انجام می‌دهد.»