kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۱۵۵
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۵

اخبار ویژه

 

ساده‌لوحی شما خسارات سنگین برای مردم داشت

نامزد ناکام انتخابات‌های 1384 و 1388 که بازیچه افراطیون مدعی اصلاحات شد، می‌گوید آن چیزی که کشور را تا آستانه جنگی ویرانگر پیش برده، پروژه جمهوریت‌زدایی حاکمیت است.
مهدی کروبی در بیانیه‌ای نوشته است: «از اواخر بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ در حصری قرار گرفتم که حکم به محرومیت و مجازات آن نه بر اساس قانون و تصمیم محکمه‌ای صالح، بلکه صرفاً بر مبنای اراده صاحب قدرت اعمال و اجرا شد. درخواست محاکمه علنی‌ام در مرجع ذی‌صلاح قانونی که بارها مطرح و بر آن مصر بودم هم اجابت نشد تا اینکه مدتی پیش سخن از رفع حصر اینجانب به میان آمد. در پاسخ به تلاش رؤسای محترم قوه مجریه و قضائیه در پایان دادن به این رفتار غیرقانونی، ضمن تشکر از پیگیری آنان به اطلاع‌ رساندم که اینجانب و مهندس موسوی در یک پرونده و مطابق یک دستور غیرقانونی که مغایر اصول متعدد قانون اساسی از جمله اصل قانونی بودن جرایم و مجازات‌هاست، محصور و از حقوق قانونی‌مان محروم گشته‌ایم.
وی می‌افزاید: «خروج اینجانب از حصر همزمان شده با ابربحرانی که ملک و ملت را در همه ابعاد گرفتار و کشور را تا آستانه ورشکستگی و جنگی ویرانگر پیش برده است. به باور من ریشه بخش مهمی از این ابربحران را باید در همان پروژه‌ جمهوریت‌زدایی حاکمیت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۴ جست‌وجو کرد‌. در آن سال شورای نگهبان، سپاه و بسیج برای استقرار آنچه معجزه هزاره می‌نامیدند‌ در روند انتخابات تخلف و تقلب کردند. در همان زمان من در نامه‌ای سرگشاده نسبت به این انحراف مهلک که هدایت آن در کانون اصلی قدرت شکل گرفته بود، صریح و شفاف هشدار دادم اما متأسفانه نبود گوش شنوا و در سال ۱۳۸۸ تشت رسوایی‌ چنین رویکردی چنان بر زمین افتاد که شاهد خروش میلیونی مردم در اعاده حق رای‌شان بودیم.
در آن سال من با آگاهی از مسائل درون حکومت به میدان آمده بودم، از موانع و مشکلات گفتم و ایستادگی در مقابل این جریان فاسد و خطرناک را در ردیف جهاد فی‌سبیل‌الله دانستم. از تهدیدها، تهمت‌ها، ناسزاها، آزارها، ضرب‌وشتم در خیابان و تخریب خانه و کاشانه‌ام به دست جمعی از اراذل نهراسیدم و با روی باز حصر بی‌ضابطه را تحمل کردم. من همچون گذشته خود را متعهد می‌دانم که در دفاع از حقوق یکایک مردم، فارغ از نگاه و باورشان، زبان در کام نگیرم و از حقوق شرعی و قانونی و آزادی‌های مشروع آنان دفاع کنم. خدا را هم گواه می‌گیرم که دفاع از حقوق آحاد مردم را وظیفه شرعی و ملی‌ام می‌دانم چراکه بر این باورم که ایران متعلق به همه ایرانیان است».
یادآور می‌شود کروبی در انتخابات سال 1384 رد رده سوم نامزدها قرار گرفت و نتوانست به دور دوم راه یابد و مدعیان اعتدال و اصلاحات در مرحله دوم از هاشمی رفسنجانی در مقابل احمدی‌نژاد حمایت کردند که نافرجام بود. آن زمان هیچ‌یک از نامزدها و حامیان‌شان ادعای تقلب در انتخابات را نداشتند و اذعان می‌کردند که شکسشت سنگین‌شان حاصل کارنامه منفی هشت سال دولت خاتمی و افراطیون مجلس ششم است.
در سال 1388 نیز نامزد اصلی مدعیان اصلاح‌طلبی موسوی بود اما برخی از آنها با وجود اینکه نهایتاً هم به موسوی رای دادند، دور کروبی جمع شده و او را تشویق به رادیکالیزه کردن فضا (در خدمت پروژه آشوب‌افکنی خود) می‌کردند و کروبی هم به خاطره ساده‌دلی همیشگی‌اش بازیچه این طیف شد. هرچند که این‌بار در اثر رقابت سنگین احمدی‌نژاد و موسوی (24/5 میلیون رای در برابر 13میلیون رای) طبیعی بود که مهدی کروبی در حاشیه بماند چنان که سیصد هزار رای او حتی پایین‌تر از تعداد آرای باطله بود! با این وجود، رندان سیاسی که بعضاً پیشاپیش در موضوع آشوب‌افکنی به بهانه تقلب با محافل امنیتی آمریکا و انگلیس و اسرائیل در تعامل بودند، بحث تقلب را پیش کشیدند. برخی اطرافیان و مشاوران و نزدیکان کروبی هم که از هیجان او باخبر بودند، سعی کردن وی را به یار کمکی در کنار موسوی برای القای تقلب و التهاب‌افکنی تبدیل کنند. این در حالی بود که کسانی مانند خاتمی و تاجزاده و دیگر فعالان سیاسی در میان مدعیان اصلاحات بارها در محافل خصوصی اذعان کردند تقلب ادعای دروغ بوده، امکان تقلب آن هم به میزان یازده میلیون رای واقعیت نداشته است.
نکته قابل‌تأمل اینکه برخی دست‌اندرکاران فتنه سبز پس از شکست در کف خیابان از مردم، گرای تحریم‌های فلج‌کننده را به دولت اوباما داده و خیانتی دیگر را در کنار شورش علیه جمهوریت و رای و انتخاب مردم مرتکب شدند. بر این اساس، نویسندگان بیانیه اخیر (به نام آقای کروبی) مثلاً زرنگی به خرج داده و مرتکب فرار به جلو شده‌اند و حال آنکه همان‌ها در جنگ علیه جمهوریت و امیدوار کردن دشمنان ملت ایران و تحمیل فشارهای اقتصادی در دهه گذشته پیشقدم بوده‌اند. 
این نکته هم گفتنی است که کروبی چند سال است اصلاً در حصر به سر نمی‌برد و دوستانش وی به منزلش تردد داشته‌اند. این نکته را هم باید گفت که اگر دادگاهی برای محاکمه سران فتنه برگزار می‌شد، آنها به خاطر ارتکاب چند خیانت بزرگ (فتنه‌ای که شدیدتر و بزرگت از قتل محسوب می‌شود) به مجازات‌های سنگین محکوم می‌شدند. البته چنان‌که گفته شد حساب خبط و خطاهای آقای کروبی با خیانت‌های عامدانه امثال موسوی و خاتمی فرق می‌کند.

تعرفه اعلامی ترامپ هدیه‌ای برای چین است

شبکه دولتی انگلیس می‌گوید هر‌ چند تعرفه‌های تجاری اعلام شده از سوی ترامپ برای کشورهای اروپایی آزاردهنده می‌باشد اما در عین حال، موهبت و هدیه‌ای برای چین است.
وبسایت بی‌بی‌سی در گزارشی نوشت:
انتظار می‌رود تعرفه‌های تجاری جدیدی که دونالد ترامپ، از آنها رونمایی کرد تأثیر قابل توجهی بر کشورهای جهان داشته باشد و اتحادیه اروپا و دیگر متحدان کلیدی ایالات متحده آن را محکوم کرده‌اند. اما جدیدترین تعرفه‌های وارداتی ترامپ ممکن است واکنش متفاوتی در چین داشته باشند و رهبر آن بتواند آنها را یک موهبت ناخواسته بداند. در فهرست تعرفه‌های وضع شده به فرمان ترامپ بر کالاهای وارداتی به آمریکا، ایران در میان تعدادی از کشورهای جهان قرار دارد که مشمول تعرفه ۱۰‌درصدی، یعنی کمترین میزان تعرفه مورد نظر او بوده‌اند.
این رقم برای برخی کشورها تا ۵۰‌درصد هم رسیده است؛ رقمی که بر اساس فرمولی از سوی دولت آمریکا و عمدتاً براساس کسری تجاری ایالات متحده با آن کشورها محاسبه شده است.
در مورد ایران، مبادلات تجاری با ایالات متحده در حال حاضر در حدی نیست که تعرفه‌های بازرگانی حتی به میزانی بالاتر از آنچه برای ایران در نظر گرفته شده، بر مبادلات دو طرف تأثیر قابل توجهی داشته باشد.
در این میان اورسولا فون ‌در‌ لاین، رئیس کمیسیون اروپا، به نمایندگی از همه کشورهای اتحادیه اروپا گفت که تعرفه وارداتی آمریکا عواقبی «وخیم» برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان خواهد داشت. او گفت: «هیچ مسیر روشنی برای عبور از پیچیدگی و هرج‌و‌مرج» ناشی از تعرفه‌ها و آثار آنها در سراسر جهان وجود ندارد. اما کمیسیون اروپا قول داده است که از امنیت شغلی در اتحادیه اروپا محافظت کند. انتظار می‌رود برخی مشاغل بیشتر از سایرین آسیب ببینند، مانند مشاغل در صنعت خودروسازی آلمان، کالاهای لوکس ایتالیا و تولید شراب و شامپاین در فرانسه.
امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، رهبران صنایع و تجارت فرانسه را به یک نشست اضطراری فراخوانده است. تعرفه ۵۴‌درصدی بر واردات چین به ایالات متحده قطعاً بسیار سنگین است و بدون شک به شرکت‌های چینی که تلاش می‌کنند اجناس خود را به آمریکاییان بفروشند آسیب می‌رساند. اقدامات متقابل پکن هم به شرکت‌های آمریکایی که در تلاش برای دستیابی به بازار عظیم چین هستند، صدمه می‌زند. اما از یک جهت، این تحرکات ترامپ تحفه‌ای برای رئیس‌جمهور چین نیز محسوب می‌شود.
شی کشورش را به عنوان قهرمان تجارت آزاد، حامی نهادهای تجاری چندجانبه، و قابل مقایسه با دیگر ابرقدرت‌های جهان به تصویر می‌کشد در حالی که به نظر می‌رسد دیگر ابرقدرت اقتصادی جهان، یعنی ایالات متحده، به نابودی تجارت آزاد و نهادهای مرتبط با آن کمر بسته است. 
همین هفته گذشته، رهبر چین با مدیران اجرائی شرکت‌های بزرگ بین‌المللی- از جمله شرکت‌های اروپایی- نشسته بود و مفهوم تصاویر این نشست کاملاً واضح بود. ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ مساوی هرج‌و‌مرج، تخریب تجارت، و پیشبرد منافع محدود ملی است. و چین در زمان شی جین‌پینگ مساوی ثبات، تجارت آزاد، و همکاری جهانی است. دولت چین قبلاً بخش رسانه دولتی خود را برای حمله به آخرین دور تعرفه‌های دولت ترامپ بسیج کرده است. مردم ممکن است با خوانش حزب کمونیست چین از موقعیت آن کشور در جهان موافق نباشند، اما هر‌ بار که ترامپ دست به چنین اقداماتی می‌زند، شی فروش این خوانش به جهانیان را آسان‌تر می‌یابد. و ضرورت اقتصادی ممکن است بسیاری از کشورها را به چین نزدیک‌تر و از ایالات متحده دورتر کند.

اینترنشنال: ایران در پی احیای جبهه مقاومت در شمال آفریقاست

شبکه صهیونیستی ایران ‌اینترنشنال ادعا کرد ایران برای چندمین بار، محموله تسلیحاتی برای ارتش سودان ارسال کرده تا دولت این کشور علیه شورشیان استفاده کند.
وب‌سایت شبکه اینترنشنال در مطلبی با عنوان «ایران به دنبال اورانیوم و احیای جبهه مقاومت در شمال آفریقا» نوشت: سپاه پاسداران، اواخر اسنفندماه، یک محموله سلاح به سودان فرستاده است. به گفته یک منبع اطلاعاتی اروپایی، یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ هواپیمایی فارس ایر‌قشم، با کد رجیستری EP-FAB که از بندر سودان به پرواز درآمده بود، در تهران به زمین نشست. به گفته منبع اروپایی، محموله این هواپیمای بوئینگ سلاح‌ها و تجهیزات نظامی بوده، عمدتا پهپادهای مختلف که تحویل ارتش سودان شده تا از آنها در جنگ داخلی این کشور علیه مخالفانش استفاده کند.
ایران در تیرماه سال گذشته هم، محموله مشابهی را از بندرعباس به سودان منتقل کرده بود. یک ماه پیش از آن هم این هواپیما از ایران به سودان رفت. حدود یک سال پیش خبرگزاری رویترز از نقش‌آفرینی پهپادهای ارسالی جمهوری اسلامی به سودان در جنگ داخلی این کشور خبر داد.
براساس گزارش بی‌بی‌سی از یک پایگاه نظامی در نزدیکی خارطوم‌، تهران دو مدل پهپاد به سودان می‌فرستد. یکی پهپاد ابابیل ۳ که عمدتاً کارکرد تجسسی دارد و دیگری پهپاد مهاجر ۶ که قادر به حمل دو بمب هوشمند قائم است و ایران پیشتر به حشدالشعبی عراق، ونزوئلا و روسیه داده بود.
همچنین عکسی از وجود موشک ضدزره صاعقه ۲ ساخت ایران هم در اردوگاه ارتش سودان در رسانه‌ها منتشر شد. جمهوری اسلامی از ارتش سودان در مقابل شورشیان مسلح حمایت می‌کند.
جمهوری اسلامی سال‌های طولانی به‌دنبال نفوذ در سودان بود. ۱۲ سال پیش، و در زمان حکومت عمر‌البشیر، تهران تلاش می‌کرد از مسیر سودان به حماس سلاح برساند. 
سودان در جریان جنگ یمن هم در کنار ریاض با حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی جنگید. اما زمستان سال ۱۴۰۲، در بحبوحه جنگ اسرائیل و حماس، وزیر امور خارجه سودان به ایران سفر کرد و دو طرف آغاز مجدد روابط را اعلام کردند. پس از آن بود که سپاه پاسداران انبوهی از سلاح را به سودان فرستاد.
آذرماه سال گذشته خبرگزاری بلومبرگ خبر داد که ایران به‌دنبال ایجاد پایگاهی نظامی در قلمرو سودان در دریای سرخ است. ۳۰ بهمن ماه، علی یوسف، وزیر امور خارجه سودان به ایران رفت و با مقام‌‌های جمهوری اسلامی دیدار کرد، دست داد و طرفین به همدیگر قول همکاری دادند.
دو هفته پس از سفر وزیر امور خارجه سودان به تهران، وب‌سایت دیپلماسی ایرانی متعلق به صادق خرازی، سفیر پیشین جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در مقاله‌ای نوشت تهران دو هدف را در سودان دنبال می‌کند از جمله استفاده از ذخایر اورانیوم سودان برای تقویت برنامه هسته‌ای نظامی‌اش. اما دومین هدف جمهوری اسلامی، اضافه کردن سودان به محور مقاومت عنوان شده‌ است. 

تلگراف: حتی پایگاه آمریکا در اقیانوس هند هم در تیررس ایران است

«تهدید ایران نشانه آشکاری است که تهران ممکن است دامنه پاسخ‌های نظامی خود به اآمریکا را گسترش دهد تا اهدافی فراتر از منطقه خلیج‌فارس را در بر گیرد.
روزنامه انگلیسی تلگراف با انتشار این تحلیل نوشت: ایران تهدید کرده است در صورت حمله نظامی آمریکا به این کشور، به پایگاه دریایی مشترک بریتانیا و آمریکا در اقیانوس هند (دیگو گارسیا) حمله خواهد کرد. تهران با قاطعیت به هرگونه حمله به خاک خود پاسخ خواهد داد. یک مقام ایرانی گفته است ایران توانایی هدف قرار دادن این پایگاه را با استفاده از موشک‌های میان‌برد و پهپادهای انتحاری با برد تا 4000 کیلومتر دارد. اگر از پایگاه‌های نظامی در منطقه برای هرگونه حمله علیه ایران استفاده شود، تهران هیچ تفاوتی بین سربازان آمریکایی یا انگلیسی یا حتی نیروهای سایر کشورهای مستقر در این پایگاه (پایگاه دیگو گارسیا در اقیانوس هند) قائل نمی‌شود.
تلگراف به نقل از وب سایت رادیو مونت کارلو فرانسه نوشت: این تهدید نشانه آشکاری است که ایران ممکن است دامنه پاسخ‌های نظامی خود را گسترش دهد تا اهدافی فراتر از منطقه خلیج‌فارس را در بر گیرد. اتفاقی که نگرانی‌ها از رویارویی نظامی گسترده‌تر را افزایش می‌دهد؛ رویارویی که فراتر از چارچوب سنتی درگیری بین دو طرف باشد. 
پایگاه دیگو گارسیا یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های نظامی آمریکا در اقیانوس هند است که برای پشتیبانی از عملیات نظامی آمریکا در خاورمیانه و آسیا استفاده می‌شود. همچنین در جنگ‌های آمریکا در منطقه از جمله جنگ‌ عراق و افغانستان نقش مهمی داشت.  این پایگاه در جزیره انگلیسی در اقیانوس هند قرار دارد. آمریکا این جزیره را از انگلیس اجاره کرده است. حدود 1700 نیروی نظامی و 1500 نیروی غیرنظامی در جزیره ساکن هستند. تعداد زیادی هواپیمای  B-1  Lancer در پایگاه نظامی آمریکا در جزیره مستقرند. از سوی دیگر این جزیره انبار مهمات آمریکا و واحد مرکزی اطلاعات فرازمینی است. این پایگاه سری آمریکا و انگلیس، معمولاً میزبان هواپیماهای نظامی و تسلیحات استراتژیک آمریکاست.
در همین حال وبسایت دفاع پرس در گزارشی نوشت: بر اساس قابلیت‌های نظامی اعلام شده، ایران قطعاً از تسلیحات کافی برای حمله به پایگاه نظامی دیگو گارسیا برخوردار است. این در حالی است که بخش مهمی از توانایی‌های نظامی ایران به کلی سِرّی است. 
مهم‌ترین تجهیزات ارتش آمریکا در حال حاضر جنگنده‌های B2 و B52 است. در حال حاضر برآورد می‌شود که بین ۷ تا ۱۰ فروند از این جنگنده در پایگاه «دیگو گارسیا» واقع در منطقه «چاگوس» اقیانوس هند مستقر شده‌ است. ایالات متحده سعی کرده این جنگنده‌ها را خارج از محدوده برد ایران نگهداری کند. اما ایران سناریو‌های قاطعی برای مقابله با ارتش آمریکا و بریتانیا در اختیار دارد.
یکی از مهم‌ترین سناریو‌هایی که ایران می‌تواند از آن استفاده کند، حمله مستقیم پهپادی با استفاده از پهپاد‌های پیشرفته «شاهد ۱۳۶» است که برد آن را حدود ۴هزار کیلومتر و دقیقاً متناسب با پایگاه نظامی «دیگو گارسیا» است. آزمایش‌های قبلی نشان می‌دهد که این پهپاد از پس مأموریت‌های راهبردی و حساس برخواهد آمد.    
استفاده از موشک‌های بالستیک و کروز در فواصل نزدیک به این پایگاه نظامی و استفاده از موشک‌هایی که می‌تواند دشمن را در شرایط خاص غافلگیر کند، از دیگر امکانات ایران است. موشک‌های بالستیک و بهینه‌شده «خرمشهر» می‌تواند اهداف مهم را در پایگاه دیگو گارسیا به آتش بکشد. همچنین شناور‌های رزمی غول پیکر هم با حمل موشک‌های کروز در اقیانوس هند می‌تواند اهداف مدنظر را شکار کند.