هشدار و توصیههای وزارت بهداشت درباره رعایت نکات بهداشتی در سفرهای نوروزی
با نزدیک شدن تعطیلات نوروزی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، نسبت به خطرات بیماریهای منتقله از آب و غذا، بهویژه اسهال مسافرتی، هشدار داد و بر لزوم رعایت نکات بهداشتی، تأکید کرد.
به گزارش وبدا، محسن فرهادی با اشاره به اهمیت بهداشت دستها گفت: پیش از آمادهسازی و مصرف غذا و همچنین پس از استفاده از سرویس بهداشتی، حتماً دستان خود را با آب و صابون بشویید. فرهادی افزود: در سفر، همیشه یک ضدعفونیکننده دست با حداقل ۶۰ درصد الکل به همراه داشته باشید تا در صورت عدم دسترسی به آب سالم از آن استفاده کنید.
تأکید بر مصرف آب سالم
وی با اشاره به اهمیت آب آشامیدنی سالم ادامه داد: فقط از آبهای بستهبندیشده، آب معدنی و آب شبکه عمومی شهری برای آشامیدن، تهیه غذا، شستوشوی دست و مسواکزدن استفاده کنید. در صورت عدم دسترسی به آب سالم، حتماً آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید. به هیچعنوان از یخهای فاقد بستهبندی و نشانههای بهداشتی، یا یخهایی که در شرایط نامناسب نگهداری و توزیع میشوند، استفاده نکنید.
نکات ایمنی در مصرف مواد غذایی
رئیس مرکز سلامت محیط و کار با اشاره به نگهداری صحیح غذاها گفت: غذاهای گرم باید در دمای بالاتر از ۶۰ درجه و غذاهای سرد در دمای کمتر از ۵ درجه سانتیگراد نگهداری شوند.مواد غذایی باید در بستهبندی مناسب و دور از دسترس حشرات و گردوغبار نگهداری شوند و غذاهای پختهشده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط بمانند.
فرهادی تأکید کرد: اگر قصد مصرف مجدد غذاهای پختهشده را دارید، حتماً آنها را تا دمای ۷۰ درجه سانتیگراد حرارت دهید. وی افزود: از مصرف میوه و سبزیجات خامی که به درستی شسته و ضدعفونی نشدهاند، خودداری کنید و غذاهای پختهای که بیش از دو ساعت بیرون از یخچال در دمای محیط ماندهاند، نباید مصرف شوند.
نکات مهم درباره مصرف لبنیات و کنسروها
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت توصیه کرد: در سفر، فقط از شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنید.
فرهادی همچنین درباره غذاهای کنسروی هشدار داد: قبل از مصرف کنسروها، از داشتن مجوز و تاریخ مصرف آنها مطمئن شوید. از مصرف کنسروهایی که نشتی، زنگزدگی یا بادکردگی دارند، خودداری کنید و حتماً آنها را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
رعایت ایمنی در محل اسکان
وی تأکید کرد: در محل اسکان موقت، از وسایل گرمایشی غیراستاندارد مانند پیکنیک، اجاق گاز و زغال در فضای بسته چادر یا خودرو استفاده نکنید و فقط از وسایل گرمایشی ایمن و دارای استاندارد بهره ببرید. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: قبل از برپایی چادر یا کمپ، محل استقرار خود را بررسی کنید و از مناطقی که ممکن است محل لانه جوندگان و حشرات باشند، اجتناب کنید. استفاده از پشهبند، اسپری یا پمادهای دافع حشرات و پوشیدن لباسهای آستینبلند در مناطق پرخطر ضروری است.
گزارش تخلفات بهداشتی
فرهادی گفت: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، یا در صورت بروز بیماریهای گوارشی پس از مصرف غذا در این اماکن، شهروندان میتوانند از طریق تماس با شماره ۱۹۰ موارد را گزارش دهند.