kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۷۷۵۵
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۶
مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی خبر داد

شناسایی 1/3 میلیون مؤدی که با کارت بانکی دیگران معامله می‌کردند

 
 
 
به گفته مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، در سال جاری حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار مؤدی که از کدهای مختلف استفاده می‌کردند، شناسایی شدند.
شاهین مستوفی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم درخصوص نحوه برخورد سازمان امور مالیاتی با سوءاستفاده از نسبت‌های سود مشاغل دیگر اظهار داشت: می‌توانیم به صورت سیستمی با این پدیده مقابله کرده و آن را شناسایی کنیم. شناسایی غیرسیستمی، اگرچه غیرممکن نیست، اما بسیار دشوار است و تعداد افرادی که از این طریق شناسایی می‌شوند، محدود است. مستوفی با بیان اینکه یکی از اقداماتی که تاکنون در اولویت سازمان امور مالیاتی قرار داشته، اجرای ماده 181 و بازرسی‌های مالیاتی بر اساس این ماده بوده است، گفت: از این طریق، بخشی از افراد متخلف شناسایی شده‌اند، اما آنچه اکنون برای ما اهمیت دارد، استفاده از الگوریتم‌ها و قواعد هوش مصنوعی برای شناسایی این افراد است. او افزود: به عنوان مثال، معمولاً اگر فردی برای خرید نان به نانوایی مراجعه کند ساعات کاری نانوایی مشخص است و مبالغی که در دستگاه کارت‌خوان نانوایی گردش می‌کند در حدود مشخصی قرار دارد. اما اگر مشاهده شود که از دستگاه کارت‌خوانی که به فعالیت نانوایی مرتبط است تراکنش‌هایی با ارقام غیرواقعی و غیرمنطقی نسبت به ظرفیت فعالیت یک نانوایی ثبت شده است یا این تراکنش‌ها در ساعاتی انجام می‌شود که نانوایی عملاً تعطیل است و فعالیتی ندارد این موضوع می‌تواند حوزه شک ما را برای شناسایی مؤدیان مشکوک محدود کند. در نتیجه با تمرکز بر این شیوه و انجام بازدیدهای میدانی سرزده، این موارد شناسایی می‌شوند. 
 امکان بخشودگی جرایم وجود ندارد
مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور درخصوص نتیجه اقدامات انجام شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: این اقدامات در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار دارد. امسال برای اولین بار، حدود 
یک میلیون و 300 هزار مؤدی که از کدهای مختلف استفاده می‌کردند شناسایی شدند و اصلاحات لازم در سامانه برای آن‌ها انجام شد. در صورتی که پیش‌تر بر اساس این کدها مالیات برای آن‌ها محاسبه شده بود و با این تغییرات جدید، میزان مالیات آن‌ها تغییر کرده است، اقدامات لازم انجام شده است. بر اساس ماده 227 قانون مالیات‌های مستقیم، حتی اقدام به صدور اوراق تشخیص متمم و جرایمی که از این طریق مطالبه می‌شود صورت گرفته است و این جرایم به هیچ عنوان قابلیت بخشودگی نخواهند داشت.
برخورد حقوقی
 در انتظار اینفلوئنسرهای مبلغ فرار مالیاتی
مستوفی در پاسخ به سؤالی در مورد نحوه برخورد سازمان امور مالیاتی با افرادی که در فضای حقیقی و مجازی صاحبان کسب و کار را به استفاده از این شگرد فرار مالیاتی تشویق می‌کنند، تصریح کرد: درخصوص این افراد، قطعاً دادستانی باید پیگیری‌های لازم را انجام دهد. با این حال، اگر این افراد از این طریق درآمدی کسب می‌کنند، وظایف ما در حوزه فعالیت مالیاتی مشخص است. وظیفه سازمان امور مالیاتی، شناسایی مؤدیان و فعالان اقتصادی و اخذ مالیات مطابق با قانون از فعالان اقتصادی است. او افزود: بنابراین، اگر فردی در فضای مجازی تخلفی انجام دهد که ممکن است تبعات آن به سازمان امور مالیاتی مرتبط باشد، مراجع نظارتی در این سازمان، از جمله دفتر مرکزی حراست و همچنین دادستانی انتظامی مالیاتی، این موارد را به صورت جداگانه از طریق مراجع قضائی پیگیری خواهند کرد.