kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۷۶۸۵
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۰
رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار تهران:

آجیل در فروشگاه‌های مجاز ۲۵ درصد گران‌تر از سال گذشته است

 

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران گفت: به دلیل افزایش نرخ ارز به طور میانگین بیش از ۲۰۰ کالای این صنف شاهد رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت بوده است!
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «غلامرضا خدامی» درباره وضعیت عرضه و قیمت‌گذاری آجیل و خشکبار شب عید و ایام نوروز و قیمت‌گذاری این محصولات گفت: آجیل مورد نیاز بازار شب عید تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران افزود: افزایش نرخ ارز، صادرات بی‌رویه توسط شرکت‌های خودرویی، گران‌فروشی آجیل و خشکبار در مناطق مرفه‌نشین تهران و شبکه‌های مجازی و آنلاین، و ورود افراد غیرتخصصی از علل گرانی آجیل و خشکبار شب عید امسال است.
خدامی اظهار داشت: برخی از شرکت‌ها و فروشندگان اعلام کرده‌اند رشد قیمت بیش از 60 تا 70 درصدی در نرخ آجیل و خشکبار داشته‌اند که این از نظر اتحادیه آجیل و خشکبار صحیح نیست بلکه به دلیل افزایش نرخ ارز به طور میانگین بیش از 200 کالای این صنف شاهد رشد 20 تا 25 درصدی بوده است.
وی تصریح کرد: آجیل و خشکبار به دلیل تنوع انواع پسته، بادام، بادام هندی و فندق و سایر اقلام، نرخ مصوب ندارد زیرا 15 نوع پسته اکبری، سه نوع بادام هندی، تنوع سایز مغز فندق و هفت نوع بادام داریم؛ بنابراین امکان قیمت‌گذاری در این صنف وجود ندارد.
ورود خودروسازان به صادرات پسته!
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران، عرضه و تقاضا را تعیین‌کننده قیمت آجیل و خشکبار برحسب کیفیت و درجه‌بندی دانست و افزود: خشکسالی‌های پی‌در‌پی، میزان تولید سالانه، نوسان نرخ ارز، سرمازدگی و گرمازدگی، کاهش تولید داخلی و واردات از علل افزایش قیمت آجیل و خشکبار است. ضمن اینکه که بخشی از خشکبار مورد نیاز کشور وارداتی است و با تعرفه‌های گمرکی بالا تامین و وارد می‌شود.
خدامی اظهارداشت: یک‌سری از مشکلات این بخش به ورود شرکت‌های خودرویی برای واردات قطعه بازمی‌گردد. این شرکت‌ها با صادرات بی‌رویه برخی اقلام خشکبار همچون پسته و بالاتر از قیمت‌های جهانی منجر به ایجاد حباب و تورم در خشکبار شده‌اند که البته نامه‌نگاری‌هایی در این خصوص صورت گرفته اما تاکنون پاسخی دریافت نشده است.
او با تاکید بر اینکه واحدهای صنفی دارای پروانه کسب آجیل و خشکبار را با قیمت‌های مناسب و منصفانه عرضه می‌کنند، افزود: اکنون حدود یکهزار واحد صنفی آجیل و خشکبار دارای پروانه کسب در تهران فعال است که طبق سود سازمان حمایت محصول را در اختیار مردم قرار می‌دهند و گران فروشی نمی‌کنند. ضمن اینکه واحدهای صنفی اتحادیه آجیل و خشکبار تهران به منظور حفظ سلامت کالا تمامی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران تصریح کرد: برای نوروز امسال علاوه‌بر نظارت و بازرسی دستگاه‌های نظارتی همچون سازمان تعزیرات با سامانه 124، اتحادیه نیز نظارت و بازرسی را تشدید کرده به طوری که هموطنان می‌توانند برای گزارش تخلفات را در فضای مجازی ایتا، روبیکا و سروش شماره تلفن 09351500980 اعلام کنند.
گفتنی است، قیمت پسته در ایران دو برابر قیمت جهانی این کالاست که به کمبود عرضه مربوط است. صادرات بی‌رویه پسته هر سال بیشتر می‌شود که دلیل آن، به دست آوردن ارز و سرمایه‌گذاری در خارج از مرزهاست.