kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۷۴۲۱
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۶
#  تغذیه

مصرف زیاد قند و چربی در ماه رمضان ممنوع

 
 
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به روزه‌داران ماه مبارک رمضان توصیه کرد: در وعده‌های سحری و افطاری از غذاهای کم‌حجم و غنی از مواد مغذی که کم‌نمک، کم‌چرب و کم‌شیرین هستند، استفاده کنند چراکه مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.
احمد اسماعیل‌زاده در گفت‌وگو با ایرنا افزود: استفاده از اقلام خوراکی و غذاهای مناسب به‌ویژه برای افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند از اهمیت زیادی برخوردار است و غذاهایی که در وعده سحری خورده می‌شود با تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم‌آبی بدن، ضعف و خستگی دارد. وی اظهار کرد: بهتر است در وعده سحری مقدار مناسبی از انواع سبزی‌ مصرف شود، زیرا مواد مغذی مختلف و آب موجود در سبزی، علاوه‌بر تامین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو نیز جلوگیری می‌کند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی‌شود، ادامه داد: مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول‌ها و در نتیجه افت قند خون، موجب گرسنگی زودرس می‌شود. این متخصص تغذیه تصریح کرد: در وعده غذایی سحر، سبزی‌هایی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم‌آبی بدن جلوگیری می‌کنند مثل کاهو، خیار و گوجه‌فرنگی مصرف شود و استفاده از نوشیدنی‌های شیرین مثل نوشابه گازدار، شربت و چای خیلی‌‌شیرین و پررنگ که موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو می‌شود نیز در این وعده غذایی، توصیه نمی‌شود. به گفته اسماعیل‌زاده، چای، قهوه، نسکافه به دلیل خاصیتی که دارد، نیاز بدن به آب را بیشتر می‌کند و بهتر است در استفاده از این نوشیدنی‌ها زیاده‌روی نکنیم و برای تأمین مایعات بدن از آب استفاده شود. وی ادامه داد: غذاهای دارای پروتئین زیاد مانند انواع کباب، جوجه‌کباب، ماهی و غذاهای پر‌روغن مثل کتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا، کله پاچه و همچنین غذاهای چرب، سرخ‌شده و پر‌ادویه نیز موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می‌شود که بهتر است ماه رمضان و در وعده غذایی سحر مصرف نشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: سیب‌زمینی آب‌پز، سبزی‌های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود‌فرنگی، تخم‌مرغ آب‌پز، کره و عسل، بهترین غذاها برای استفاده روزه‌داران در افطار است.
اسماعیل‌زاده تاکید کرد: بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس است نیز در ماه رمضان باید کمتر مصرف شود. به گفته وی، زیاده‌روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا و شله‌زرد خیلی‌شیرین در وعده افطار علاوه‌بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می‌شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز خواهد شد و در وعده شام نیز باید غذاهای سبک و کم‌چرب استفاده شود.