کد خبر: ۳۰۶۴۰۶
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۳

اسیر فلسطینی در زندان اسرائیل به نوشتن ادامه می‌دهد(اخبار ادبی و هنری)

 
 
برادر باسم خندقجی می‌گوید این نویسنده فلسطینی با وجود مشکلاتی که در زندان اسرائیل متحمل می‌شود به نوشتن ادامه می‌دهد.
یوسف خندقجی برادر باسم خندقجی می‌گوید رمان‌هایی که برادرش در زندان می‌نویسد تجربه فلسطینی‌ها را نشان می‌دهد. در ۲۱ سال گذشته، باسم خندقجی، نویسنده فلسطینی، نماد مقاومت بوده و با رمان‌هایی که از سلول زندان اسرائیل نوشته، برنده جایزه هم شده است.
باسم که به اتهام کمک به برنامه‌ریزی در عملیاتی که هلاکت ۳ صهیونیست را در پی داشت، به سه بار حبس ابد محکوم شد. او از سال ۲۰۰۴ در زندان به سر می‌برد. با این حال، این سال‌ها پربار بوده‌اند: او چندین رمان و مجموعه شعر نوشته و برنده جایزه بین‌المللی بوکر عربی ۲۰۲۴ برای «یک نقاب، رنگ آسمان» شد.
یوسف خندقجی، برادر و مدیر ادبی باسم، می‌گوید: مایه افتخار باسم و خانواده ماست که او معتبرترین جایزه بین‌المللی را در ادبیات داستانی عربی دریافت کرد. این پیروزی ادای احترام به روح شهدای فلسطین ما در غزه بود. این کتاب در مراسمی که در‌ آوریل سال گذشته در ابوظبی برگزار شد، برنده جایزه ۵۰ هزار دلاری شد و بودجه ترجمه آن به زبان انگلیسی نیز تامین شد. در حال حاضر ۲ جلد از این مجموعه ۳ جلدی توسط انتشارات دارالادب لبنان منتشر شده و جلد سوم آن در دست انتشار است.
خندقجی می‌افزاید: این پیروزی برای باسم که زندانی سرزمین‌های اشغالی است، مایه تقویت روحی زیادی شد که او را به تولید متون ادبی باکیفیت سوق می‌دهد. ما آثار ادبی او را از زندان بیرون می‌بردیم که کار بسیار پیچیده‌ای بود.