تصادف، دخانیات و استرس 3 تهدید جدی برای سلامت مردان
نخستین سکوی خودمراقبتی سلامت مردان در تلفن همراه رونمایی میشود
معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار داشت: نخستین پلتفرم (سکوی) خودمراقبتی مردان در گوشی تلفن همراه با استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی طی هفته پیشرو رونمایی میشود.
بهگزارش وبدا، علیرضا رئیسی روز جمعه در هفتمین کنگره سلامت مردان که در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد، افزود: این سکوی اینترنتی با هدف رفع مشکل مردان برای مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی طراحی شده است.
رئیسی با اشاره به اینکه مردان صبحها و در زمان فعالیت مراکز بهداشتی سر کار هستند و کمتر امکان مراجعه برای پیگیری امور درمانی را دارند، اظهار داشت: مراکز بهداشتی و درمانی نیز بعدازظهرها تعطیل هستند و امکان ارائه خدمت به مراجعهکنندگان وجود ندارد. برهمین اساس و با استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، نخستین پلتفرم خودمراقبتی مردان (اپلیکیشن موبایل) رونمایی میشود و در آینده با گسترش زیرساختها، تکمیل و به روز خواهد شد.
وی با اشاره به اشتغال بخش قابل توجهی از زنان، ادامه داد: در نظر داریم تا برنامه خودمراقبتی ۱۰ بیماری شایع را نیز از طریق هوش مصنوعی و فناوریها راهاندازی کنیم تا افراد با واردکردن اطلاعات در این برنامه، همواره پیگیر مسائل مرتبط با سلامتی خود باشند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت همچنین از برنامهریزیهای مناسب درخصوص طراحی برنامههای علمی (نرمافزارها) پیشگیری و درمان سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات خبر داد و گفت: طرح اولیه این برنامه در قم در حال اجراست و سال آینده به تمام کشور تعمیم داده میشود.
تصادفات، دخانیات و استرس
سه تهدید جدی برای سلامت مردان هستند
معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز با اشاره به آسیبپذیری بالاتر مردان نسبت به زنان، تأکید کرد که بسیاری از آنها به دلیل باورهای غلط، کمتر به بیماریهای خود توجه میکنند.
سید جلیل حسینی با تأکید بر اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام، خواستار تغییر نگرش جامعه به سلامت جسمی و روانی مردان شد.
حسینی، تصادفات رانندگی، استعمال دخانیات و استرس را از جمله مهمترین دلایل آسیبپذیری مردان دانست.
وی با اشاره به اینکه ۳۳ مورد از ۴۰ عامل تسهیلکننده مرگ، در مردان بیشتر دیده میشود، افزود: برای مثال، میزان اقدام به خودکشی در مردان چهار برابر زنان است. همچنین در دوران پاندمی کرونا، آسیبپذیری مردان نسبت به زنان بیشتر
بود.
رئیس کنگره سلامت مردان ادامه داد: مردان به دلیل قدرت بدنی و حجم عضلانی بیشتر، تصور میکنند که کمتر بیمار میشوند. همچنین به دلیل کنترل احساسات، نشانههای بیماری خود را نادیده میگیرند که این موضوع میتواند مشکلات سلامتی آنها را تشدید کند.
حسینی گفت: بر اساس پژوهشها، مردان به دلیل تصادفات رانندگی، استعمال دخانیات و عفونتهای جنسی، بیش از زنان در معرض آسیبهای جدی قرار دارند. همین مسئله باعث شده که نهادهای تحقیقاتی روی این موضوع تمرکز بیشتری داشته باشند.
وی با تأکید بر لزوم توجه به سلامت مردان در تمام سنین، اظهار داشت: این مسئله از دوران کودکی تا سالمندی باید مورد بررسی قرار گیرد. هدف اصلی پژوهشها در این حوزه، پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماریهاست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بیان داشت: در جامعه، این باور نادرست وجود دارد که مردان باید قوی و مستقل باشند، در حالی که سلامت جسمی و روانی آنها به یکدیگر وابسته است. لازم است با تغییر این نگرش، زمینه بهتری برای مراقبت از سلامت مردان فراهم شود.
حسینی با اشاره به هفته سلامت مردان که در خردادماه برگزار میشود، افزود: این هفته که ابتدا در آمریکا پایهگذاری شده است، فرصتی برای بررسی جنبههای مختلف سلامت جسمی، روانی و عاطفی مردان و همچنین ترویج فرهنگ کمکجویی در بین آنها محسوب میشود.
وی، مدیتیشن و تمرینات تنفسی را از جمله راهکارهای مؤثر در تقویت سلامت روان مردان دانست و بر اهمیت آموزش و فرهنگسازی در این زمینه تأکید کرد.