جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت؛ روایت مقاومت در ۵۰۰ اثر(اخبار ادبی و هنری)
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با انتقاد از سکوت جشنوارههای جهانی در قبال جنایتهای غزه، از دریافت ۵۰۰ اثر با موضوع مقاومت خبر داد و گفت: «سینمای مقاومت صدای مظلومان جهان خواهد بود.»
دکتر جلال غفاری، دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، در دیدار با فعالان رسانهای از کشورهای روسیه، اوکراین، ترکیه و ارمنستان، با اشاره به چهار دهه فعالیت این رویداد در حوزه سینما و مقاومت، تاکید کرد: این جشنواره به عنوان تنها فستیوال جهانی با محوریت «حمایت از مظلوم» شناخته میشود. وی افزود: هدف ما تبدیلشدن به رسانهای برای فریاد ستمدیدگان است. سینما مهمترین ابزار فرهنگی برای انتقال پیام به جهانیان است، اما متأسفانه قدرتهای استعماری، سینمای جهان را به خدمت اهداف غیرانسانی خود درآوردهاند.
غفاری با محکومکردن سکوت فستیوالهای معتبر جهانی در قبال کشتار مردم مظلوم غزه، بیان کرد: در یک سال گذشته، بیش از ۵۰هزار زن، کودک و مردم عادی در غزه کشته شدند، اما هیچ نهاد سینمایی جهانی به این فجایع نپرداخت. امروز با افتخار میگوییم بیش از ۵۰۰ اثر بینالمللی با موضوع غزه و مقاومت به این دوره از جشنواره ارسال شده است.
وی همچنین به نقش دولتها در تحریف واقعیتها از طریق سینما اشاره کرد و گفت: برخی قدرتها که خود عامل جنایت علیه بشریت هستند، با سوءاستفاده از سینما، خود را مظلوم جلوه میدهند. ما در جشنواره فیلم مقاومت میخواهیم فضائی ایجاد کنیم تا دردهای مظلومان شنیده شود.
در ادامه این نشست، اسرافیل کلیجی، مسئول کمیته بینالملل جشنواره فیلم مقاومت، با تقدیر از حضور فعالان رسانهای در موزه ملی سینمای ايران، تأکید کرد: مفهوم مقاومت، یکی از والاترین ارزشهای انسانی است که باید در صنعت سینما ترویج شود. سینمای مقاومت در برابر سینمای نظام سلطه ایستاده و ما اطمینان داریم رسانههای مستقل جهان در کنار جبهه حق قرار خواهند گرفت. وی گفت: امروزه صنعت سینما در تسخیر نظام سلطه قرار دارد، سینمای مقاومت میخواهد این سد را بشکند.