3 مونتاژکار خودرو باز هم گران کردند
شرکتهای کرمان موتور، مدیران خودرو و بهمن طی یک هفته گذشته و برای چندمین بار در سال جاری به بهانه افزایش هزینههای تولید، قیمت برخی محصولات خود را افزایش دادند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در پی افزایش رسمی قیمت برخی محصولات شرکتهای کرمان موتور، مدیران خودرو و بهمن طی یک هفته گذشته، قیمت محصولات این شرکتها در بازار آزاد هم روند افزایشی پیدا کرده است. با این وجود هنوز بازار خودرو با رکورد روبهرو است و خبری از رونق معاملات آنهم در شب عید نیست.
در حال حاضر مشکل اصلی خریداران به غیر از افزایش چندباره قیمتها، تحویل ندادن خودروهای خریداریشده در موعد اعلامشده از سوی شرکتهای خودروساز مونتاژکار است. به نوعی فقط این شرکتها بر طبل افزایش قیمت برای جبران هزینههای خود تمرکز کردهاند و از آن طرف به وعدههای خود نسبت به مشتریان در بخش تحویل بموقع خودروهای ثبتنامی و خدمات پس از فروش عمل نمیکنند.
مونتاژکاران چقدر گران کردند؟
طبق اطلاعیه منتشر شده گروه بهمن در سامانه کدال، قیمت فیدلیتی پرایم تیپ یک با 15 درصد افزایش، فیدلیتی پرایم تیپ 2 با 16 درصد، فیدلیتی پرستیژ تیپ یک با 14 درصد و فیدلیتی پرستیژ تیپ 2
با 13 درصد رشد مواجه شده است. همچنین، دیگنیتی پرایم نیز دو درصد افزایش داشته اما قیمت دیگنیتی پرستیژ 14 درصد بالا رفته است. البته این در حالی است که به قیمتهای فوق، هزینههای مالیات، شمارهگذاری و بیمه نیز اضافه خواهد شد.
مدیران خودرو هم برای بهمنماه 1403 بار دیگر قیمت محصولات خود را افزایش داده و برخی مدلها رشد چند صد میلیون تومانی را تجربه کردهاند. بررسی تغییرات قیمتی نشان میدهد تیگو 8 پرومکس IE با افزایش
310 میلیون تومانی از دو میلیارد و 809 میلیون تومان به سه میلیارد
و 124 میلیون تومان رسیده است.
همزمان با مدیران خودرو، کرمان موتور نیز قیمت محصولات خود را افزایش داده و برخی مدلهای این شرکت با جهش قیمتی مواجه شدهاند. قیمت دو مدل پیکاپ کیام سی T8 و کیام سی T9 به ترتیب یک میلیارد و 820 میلیون تومان و دو میلیارد و 170 میلیون تومان بود. اما اکنون با اعلام قیمتهای جدید کارخانهای، خریداران به ترتیب نیاز به بودجهای معادل یک میلیارد و 970 میلیون تومان و دو میلیارد و 350 میلیون تومان خواهند داشت. از بین این محصولات، بیشترین افزایش قیمت مربوط به کیام سی T9 است که با 180 میلیون تومان افزایش مواجه شده است.
گفتنی است، این افزایش قیمتها در حالی رخ داده که سالانه هشت میلیارد دلار، به شرکتهای خودروساز اختصاص مییابد اما دو میلیارد دلار برای واردات خودرو در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه کرمان موتور از مشتریان میخواهد برای دریافت خودرو با پلاک سال آینده تعهد به تاخیر در تحویل خودرو را امضا کنند.