اخبار ویژه
کری: توافق ژنو خوب بود باید احمق باشیم که مذاکرات را ترک کنیم
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ نیویورکتایمز گفت: با توجه به دستاوردهای توافق ژنو احمقانه است که مذاکرات را ترک کنیم.
به گزارش ایرنا، جان کری در کنفرانس خبری و در پاسخ به سؤال خبرنگار نیویورکتایمز در مورد منطق تمدید مذاکرات با توجه به باقی ماندن شکاف بین دو طرف، گفت: همانطور که گفتم درباره جزئیات صحبت نمیکنم؛ البته گفتهایم که شکافهایی وجود دارد و راهی باید پیموده شود اما نمیتوانم وارد جزئیات شوم که این شکافها و اختلافات در چه مواردی است. اما با توجه به دستاوردهای ناشی از توافق موقت ژنو، باید احمق باشیم که مذاکرات را ترک کنیم.
کری در این کنفرانس خبری تاکید کرد: توافق جامع امکانپذیر و مطلوب است اما هنوز موارد اختلافی قابل توجهی باقی است که باید حل شود.
وی در خصوص مزایای توافق ژنو گفت: یک سال پیش برنامه هستهای ایران با سرعت پیشرفت میکرد، اما امروز ایران پیشرفت در برنامه هستهای را متوقف کرده و برای اولین بار در یک دهه گذشته این برنامه را به عقب برده است. امروز ایران اورانیوم غنی شده 20 درصدی ندارد و غنیسازی بالای 5 درصد را به تعلیق درآورده است.
وی افزود: پیشرفت در نیروگاه اراک نیز متوقف شده و بازرسان آژانس با دسترسی هر روزه به تاسیسات غنیسازی ایران درک کاملتری از این برنامه دارند.
کری در این کنفرانس مطبوعاتی در عین حال اعتماد به ایران را رد کرد و گفت: این توافق نمیتواند بر مبنای اعتماد باشد بلکه باید بر اساس راستیآزمایی و مقابله با دستیابی ایران به بمب اتمی باشد.
اظهارات کری بلافاصله پس از اعلام تمدید توافق ژنو از موضع جامعه جهانی و اتهامپراکنی علیه ایران بود اما متاسفانه با پاسخ درخور وزیر خارجه کشورمان مواجه نشد؛ حال آنکه دکتر ظریف میتوانست بگوید ما نه برای رفع اتهام برای دفع شرارت آمریکا در مذاکرات حضور داریم و رژیم دارنده سلاح اتمی به عنوان مرتکب جنایت جنگی در هیروشیما و ناکازاکی، متهم دارای جرم اثبات شده است و نه مدعیالعموم جامعه جهانی.
چشمسفیدی اصلاحطلبان به روایت یک همکار سابق
همکار سابق نشریات اصلاحطلب، افراطیون مدعی اصلاحات را افراد چشمسفیدی خواند که بر سر سفره نظام و انقلاب مینشینند اما سر بزنگاه ساز مخالف میزنند.
داریوش سجادی در وبلاگ خود در واکنش به اظهارات عیسی سحرخیز مدیرکل مطبوعات داخلی دولت خاتمی که گفته است بسیاری از اصلاحطلبان دیگر علاقهای به آقای خمینی ندارند نوشت: اظهارات سحرخیز و بازتاب آن ترجیعبندی است آشنا از سنتی نامیمون در سلوک سیاسی بخشهایی از متظاهرین به اصلاحطلبی که متاسفانه قهرا و کرها اصلاحطلبان متعهد و متقید به انقلاب اسلامی را نیز ناخواسته به این سلوک ناخجسته و مزورانه، ملوث کرده و میکنند! وقتی در فردای دوم خرداد 76 به احتساب مصلحت سیاست و «تدبیر سعید» ستاره اقبال «اکبر گنجی» به اعتبار سلسله مقالات مهیج «عالیجناب سرخپوش» خوش میدرخشید و طرفین «پُز اکبر» را به یکدیگر میدادند و در فردای شاذگویی «همان اکبر» مبنی بر «لزوم سپردن خمینی به موزه تاریخ» وقتی «شیدائیان اکبر» مورد ملامت قرار گرفتند که چرا از موضع اصلاحطلبی علیه ایشان موضع نمیگیرید؟ دوستان میفرمودند؛ اکبر اساسا کی اصلاحطلب بوده تا لزومی به اعلام برائت از ایشان باشد!؟
وی میافزاید: وقتی در فردای دوم خرداد 76 همین بخش از متظاهرین به اصلاحطلبی با تشبث به نشریات اربعه «محسن سازگارا» و تولیدات بصری و نظری(!) «محسن مخملباف» از منتهیالیه اولترا اصلاحطلبی فخر ایشان را به زمین و زمان میفروختند! اما در فردای شهرآشوبیهای 88 و اشاعه هجویات و ترهات این دو، همان «اسپانسرهای پیشین» مورد اعتراض قرار گرفتند که چرا از ایشان تبری نجسته و با ایشان مرزبندی نمیکنید؟ باز از موضعی حق به جانب میفرمودند: ایشان اساسا کی منسوب به جنبش اصلاحات بودهاند که اینک برائت از ایشان بر ذمه ما باشد!؟
مشاور سابق کروبی ادامه میدهد: اکنون نیز و بعد از صراحت سحرخیز مبنی بر برائت ایشان و بخشهایی از اصلاحطلبان از رهبر فقید انقلاب اسلامی و ایضا میراث سیاسی رهبر فقید انقلاب اسلامی، مجددا همان بخش از اصلاحطلبان با ابتلاء به نسیانی مسبوق به سابقه میفرمایند سحرخیز اساسا چه نسبتی با جنبش اصلاحات داشته تا اینکه لزومی به برائت از ایشان باشد!؟
وی با تأکید بر اینکه مردم نه فقط با عواطف که با خرد و عقلانیت به نهضت امام خمینی پیوستند ادامه میدهد: ضدانقلاب شدن سحرخیز قابل فهم است اما چیزی که در این میان نه قابل فهم و نه قابل اغماض است اصرار امثال ایشان در تصاحب مناصب نظام برآمده از انقلاب خمینی و اطعام فرصتطلبانه خود از خورشت نظام تا زمانی است که توان گریم خود را در قامت مومن به خمینی و انقلاب خمینی را داشته و از امکان حضور در مناصب نظام برخوردارند و در فردای خسته شدنشان از همه آن تظاهرها یا در فردای خوانده شدن دستشان توسط نظام ناگهان و از منتهیالیه اولترا اصلاحطلبی بانگ و فریاد برآرند که مسلمانی نیست و انقلاب نیز آش دهانسوزی نیست! محل مناقشه ناظر بر اصول فروشی محمول بر چنین سلوکی است که سالها بدون کمترین تقید به یک نظام و مختصات و مبانی معرفتی و سیاسی و اعتقادیش مزورانه و با ماسک خود را به آن کلیپس کرد و از پیاز حکومت خورده و فربه شده و در فردای بیرون شدن از آن نظام ناگهان یادشان بیفتد که اساسا سیستم سترون و متصلب و اصلاحناپذیر است!
سجادی تأکید میکند: این کمال «سفید چشمی» است که بدون انس و تعلق و تقید و الفت به نظام تا مهیا بودن اسباب سورچرانی و لقمه گرفتن از سفره نظام «پیاز نظام» را خورده و خود را فربه کنیم و بعد از بلند شدن «چوب نظام» یادمان بیفتد «آن را که خانهنئین است، بازی نه این است»! 35 سال است که حکومت و مناصب حکومت بتناوب و با نظارت و فیلترینگ «همیشه مورد اعتراض» شورای نگهبان نزد اصحاب سیاست دست به دست میشود و ایضا همین اصحاب از هماکنون خود را مهیای انتخابی دیگر و اشغال مناصبی دیگر در اسفند 94 میکنند. بر سفید چشمانی از این دست فرض است تا با تنبه از «پدیده سحرخیز» حد نگاه دارند و از فرصت انتخابات بمثابه «اسب تروآ» جهت ورود به نظام و تحصیل مزایای نظام بهره نبرند.
وی تأکید کرد: لازمه تصدی مسئولیت در حکومتها تقید حداکثری و اعتقاد به مبانی و مفاهیم هر نظام سیاسی است و این کمال بیمعرفتی و پرروئی و بیآزرمی است که فرد بدون کمترین التفات و اعتقاد به ماهیت و واقعیت نظام و مختصات سیاسی و اعتقادیش سالوسانه و «سفید چشمانه» با اخذ شمایل «موش مردگی» و ماسک دلبستگی به نظام وارد حوزه مدیریتهای کلان نظامی شوند که نه قلبا و نه عقلا کمترین التزام و اعتقادی به آن ندارند.
نگرانی روسای سابق موساد و شاباک درباره بیآیندگی اسرائیل
رئیس سابق سرویس جاسوسی موساد گفت: برای اولینبار در طول عمر اسرائیل، نگران آینده صهیونیسم هستم.
به گزارش روزنامه تایمز آو اسرائیل، شابتای شاویت گفت: از آغاز شکلگیری صهیونیسم در اواخر قرن نوزدهم، اسرائیل با وجود درگیریهای مداوم با فلسطینیان قدرتمندتر میشد. اما امروز نگرانیهایی ایجاد شده است. وی میافزاید: امروز برای اولینبار در مورد آینده طرح صهیونیسم نگران هستم. من نگران خطراتی هستم که اسرائیل را تهدید میکند. من نگران فقدان درایت و فلج سیاسی و استراتژیک کابینه اسرائیل هستم. شابتای شاویت تصریح میکند: با وجودی که اسرائیل به آمریکا وابسته است اما رابطه میان آنها به شکل بیسابقهای کاهش یافته است. اروپا که بزرگترین بازار اسرائیل است، به شدت از آن ناامید شده است و به سمت تحریم تلآویو پیش میرود.
اسرائیل که برای چین یک پروژه جذاب با تکنولوژی بالا محسوب میشود اکنون برای نگه داشتن چین مجبور است سرمایههای ملی خود را به این کشور بفروشد. روسیه نیز به تدریج از اسرائیل رو برمیگرداند و از دشمنان آن حمایت و به آنها کمک میکند.
رئیس سابق موساد افزود: احساسات ضدیهودی و نفرت از اسرائیل افزایش یافته است. روابط عمومی و دیپلماسی اسرائیل به طور ناامیدکنندهای با شکست مواجه شدهاند، این در حالی است که فلسطینیها دستاوردهای بسیار مهمی در جهان کسب کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: اسرائیل حمایت جهان آکادمیک را از دست داده است. جنبش تحریم و بایکوت اسرائیل که برای مشروعیتزدایی اسرائیل فعالیت میکند تلاشهای خود را افزایش داده است و فقط تعداد کمی عضو یهودی دارد.
در همین حال رئیس سابق سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هشدار داد بیتدبیری این رژیم در قبال بحران امنیتی قدس، اسرائیل را به بحرانی سخت دچار خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری قدس «یووال دیسکین» رئیس سابق شاباک، ضمن اعتراض به اظهارات برخی نمایندگان این رژیم که خواستار تشدید تدابیر امنیتی و خشونت علیه فلسطینیان برای متوقف کردن انتفاضه الاقصی شدند اعلام کرد: متوسل شدن به زور و خشونت برای مقابله با تظاهرات فلسطینیها نتایج بر عکسی را به همراه خواهد داشت و اوضاع امنیتی را وخیمتر میکند.
دیسکین طی مقالهای در پایگاه اینترنتی روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت نوشت: من به عنوان کسی که در انتفاضه اول، انتفاضه دوم یا الاقصی، عملیاتهای خاص و همچنین جنگها حضور داشته، معتقدم این منطق و عقیده که باید از زور و خشونت استفاده کنیم، اشتباه محض است.
رئیس سابق شاباک خاطرنشان کرد: تندروی و عدم درایت و کمتجربگی دولت در زمینه مسائل امنیتی از یک سو، و عدم آشنایی آنها با راههای تصمیمگیری درباره مسائل منطقهای خاورمیانه از سویی دیگر، اسرائیل را به بحرانی میکشاند که خروج از آن بسیار سخت خواهد بود.
دیسکین در ادامه مقاله خود اظهارات برخی از مقامات تلآویو مبنی بر بعید دانستن انتفاضه جدید در شهر اشغالی قدس آن هم در شرایطی که ملت فلسطین در شهر قدس از تبعیض و ظلم و ستم رنج میبرند را مورد اعتراض قرار داد.
برنامه هستهای بهانه است مشکل آمریکا ایستادگی ایران است
«اگر مذاکرهکنندگان عرب به جای مذاکرهکنندگان ایرانی بودند در همان نوبت نخست تسلیم فشار آمریکا در مذاکرات میشدند اما ایران 12 سال مقاومت کرده است».
عبدالباری العطوان این تحلیل را در روزنامه رأیالیوم منتشر کرد. وی درباره مذاکرات مینویسد: پایداری و سرسختی مذاکرهکنندگان ایرانی در موضعگیریهایشان و اصرار به حفظ حق غنیسازی اورانیوم و برچیده شدن همه تحریمها روشن است غرب از سیاست چماق و هویج استفاده میکند اما ایران بسیار خونسرد است و همچنان به مانوری که از 12 سال پیش در مذاکرات و روابط پرتنش با آمریکا و متحدان آن آغاز کرده، ادامه میدهد.
وی میافزاید: اگر مذاکرهکنندگان عرب جای مذاکرهکنندگان ایرانی بودند، در همان دور نخست تسلیم فشارهای آمریکا میشدند و نمونه بارز آن «محمدانور سادات» رئیسجمهوری اسبق مصر در کمپ دیوید است؛ اگر عربها جای ایرانیها بودند هر امتیازی که آمریکاییها میخواستند در همان دور نخست میدادند زیرا تصور میکنند آمریکا قدرت بزرگی است که همه برگههای برنده بازی را در دست دارد و به همین دلیل مخالفت با آمریکا و نافرمانی از آن جایز نیست زیرا اگر به آمریکا امتیاز دهند، هیچکس به این دلیل از آنها بازخواست نمیکند، نه پارلمان این کشورها، نه رسانهها و نه افکار عمومی کشورهایشان و اگر چنین شود آب از آب تکان نمیخورد.
وی با اشاره به سفر سعودالفیصل وزیر خارجه عربستان به وین و دیدار با کری نوشت: «مشخص نیست چرا جان کری دست به چنین اقدامی زده است زیرا وی اساسا در چنین موضوعهایی اهل مشورت با همتایان عرب خود در مورد پرونده هستهای ایران نیست، چرا که وی به مدت ششماه با ایرانیها در عمان مذاکره کرد بدون اینکه هیچ مطلبی را در این خصوص با این وزرای خارجه عرب که کشورشان همپیمان با صداقت آمریکا است، در میان بگذارد اما سوال اینجا است که اینبار چه خبر است؟» با بررسی این رفتار ناگهانی وزیر امور خارجه آمریکا با همتایان عرب خود میشود احتمال داد دولت آمریکا به موفقیت این مذاکرات اطمینان ندارد و برای شدت عمل به خرج دادن با ایران برنامهریزی میکند.
عطوان که سردبیری دو نشریه رأیالیوم و القدسالعربی را به عهده دارد در ادامه این تحلیل خاطر نشان کرد: تماسهای با نتانیاهو و برخی وزرای خارجه عرب شاید برای فرستادن پیام تهدید به مذاکرهکنندگان ایرانی است. اوباما در برنامه شبکه «ایبیسی» سخنان بسیار مهمی بر زبان آورد که با این سخنان تا حدودی میتوان به دیدگاههای دولت آمریکا پی برد، وی گفت «هنوز مشکلاتی مانند حمایت ایران از فعالیتهای تروریستی در منطقه و موضعگیری ایران درخصوص اسرائیل وجود دارد» این سخنان اوباما چه معنایی میتواند داشته باشد؟ این به زبان ساده یعنی اینکه اصل مذاکرات در وین درخصوص غنیسازی اورانیوم و میزان غنیسازی و همچنین دستگاههای سانتریفیوژ نیست بلکه هدف از مذاکرات به رسمیت شناختن اسرائیل، خلع سلاح حزبالله لبنان، توقف نفوذ ایران در سوریه و عراق و همچنین دست برداشتن از حمایت از شبهنظامیان شیعه در عراق مانند گروه «اهل الحق» و «گردانهای ابوالفضل العباس» است.»
عطوان تاکید میکند: آمریکا تاسیسات هستهای ایران را بهانهای برای اعمال فشار بر ایران قرار داده تا ایران دست از مخالفت با آمریکا بردارد وقتی میگوییم این بهانه آمریکاییها است، این سخن گزافی نیست زیرا همه به خاطر دارند که آمریکاییها و اسرائیلیها مدتها به دروغ میگفتند ایران تا شش ماه آینده یا حداکثر تا یک سال آینده به سلاح هستهای دست مییابد و سعی میکردند همه مردم جهان و عربها را بر ضد ایران بشورانند.