kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۵۵۵۹
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۶
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت مطرح کرد

ارتباط ۱۳ سرطان با عوامل تغذیه‌ای

 
 
 
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: میزان غذای مصرفی که از عوامل تغذیه‌ای به حساب می‌آید و پدیده چاقی از عوامل بروز سرطان‌ها هستند.
احمد اسماعیل‌زاده در گفت‌و‌گو با ایسنا با اعلام اینکه ۱۳ سرطان با چاقی و عوامل تغذیه‌ای مرتبط هستند، افزود: مطالعات نشان داده که تغذیه نقش ۱۰ تا ۷۰درصدی در بروز سرطان‌ها دارد.
اسماعیل‌زاده درباره نقش تغذیه در بروز سرطان‌های گوارشی توضیح داد: در بروز سرطان‌های روده بزرگ و معده که جزو سرطان‌های دستگاه گوارش محسوب می‌شوند، تغذیه نقش بسیار مؤثری دارد. به طور قطع، تغذیه در بروز سرطان‌های دیگر نیز کم‌وبیش نقش دارد.
وی با بیان اینکه سرطان پستان از سرطان‌های شایع کشور است، اظهار داشت: نقش تغذیه در بروز سرطان پستان اثبات شده و ارتباط تنگاتنگی با عوامل تغذیه‌ای دارد. وزارت بهداشت، اصلاح عادات غذایی از طریق فرهنگسازی غذا و تغذیه را در دستورکار قرار داده است. سیاست‌هایی در راستای کاهش مصرف نمک در صنایع غذایی و مصرف خانگی در دستورکار قرار داده‌ایم. برنامه‌های کاهش مصرف نمک در مراکز جامع بهداشتی در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: افزایش مصرف فیبر در جامعه از اهداف برنامه نان کامل است. افزایش مصرف فیبر می‌تواند به کاهش بروز بسیاری از سرطان‌های مانند سرطان روده بزرگ کمک کند. برنامه «تدوین رهنمود‌های غذایی در کودکان و بزرگسالان» را در دستورکار قرار داده‌ایم، این برنامه می‌تواند مبنا و ابزاری برای آموزش‌های تغذیه‌ای باشد. همچنین دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در نظر دارد که در زمینه کاهش مصرف قند، چربی و نمک موجود در غذا‌های صنعتی به سازمان غذا و دارو کمک کند. کاهش مصرف قند، چربی و نمک موجود در غذا‌های صنعتی می‌تواند نقش مؤثری در کاهش بروز سرطان‌ها داشته باشد.