kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۵۳۴۸
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۹
مردم خوش‌حساب‌تر از بدهکاران دانه‌درشت

فرزین: نرخ مطالبات غیرجاری تسهیلات خرد نسبت به کلان بسیار پایین‌تر است

 

رئیس کل بانک مرکزی گفت که نرخ مطالبات غیرجاری تسهیلات خرد بسیار پایین‌تر از تسهیلات کلان است؛ بنابراین بانک‎‌ها در اعطای تسهیلات خرد به مردم، طبق قانون عمل کرده و سخت‎گیری نکنند.
محمدرضا فرزین گفت: در حال حاضر سهم این تسهیلات از حدود 13 درصد به حدود 22 درصد افزایش یافته است. معتقدم تسهیلات خرد در افزایش رضایت مردمی تأثیرگذار است؛ چراکه علاوه‌بر بازرگانان، تجار و سرمایه‌داران که به واسطه دریافت تسهیلات کلان با شعب بانک‌ها سروکار دارند، عامه مردم نیز برای رفع نیازهای روزمره و نیازهای اساسی خود به شعب بانک‌ها مراجعه می‌کنند.
فرزین افزود: البته صف وام ازدواج افزایش یافته بود و دغدغه ما کاهش صف وام ازدواج بود. لذا سقف اعتبار پیش‌بینی شده برای وام ازدواج با همکاری مجلس افزایش یافت. اما باید در نظر داشت که نفس اعطای وام ازدواج و تسهیلات خرد بسیار مطلوب است و در کاهش محرومیت در جامعه بسیار مؤثر است و شمولیت مالی را افزایش می‌دهد و جزو اهداف بانک مرکزی است.
 برای وام‌های خرد سخت‌گیری نکنید
رئیس کل بانک مرکزی درخصوص تضامین دریافتی از مراجعین تسهیلات خرد تأکید کرد: افرادی که به منظور دریافت تسهیلات خرد مانند وام ازدواج به شعب مراجعه می‌کنند، بعضاً دو یا سه ضامن از سوی شعب از متقاضی درخواست می‌شود. لازمه برطرف کردن بخشی از این مشکل، اعطای اختیارات بیشتر به شعب است. همان‌طور که در سلامت تسهیلات قابل مشاهده است، نرخ مطالبات غیرجاری تسهیلات خرد بسیار پایین‌تر از تسهیلات کلان است.
فرزین یادآور شد: در بخشنامه‌ای که از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده است، تأکید شده است که تسهیلات خرد می‌تواند با یک ضامن پرداخت شود. البته باید در نظر داشت که همواره در اعطای تسهیلات این امکان وجود دارد که فردی بدحساب باشد اما باید از استثناها عبور کرد. لذا نباید سختگیری زیاد بر عموم مردم درخصوص دریافت تسهیلات خرد اعمال شود و باید سعی کنیم سرعت اعطای تسهیلات افزایش یابد.
وی درباره نظام پاداش شعب با توجه به تسهیلات خرد تأکید کرد: به مدیران بانک‌ها توصیه می‌کنم یکی از شاخص‌هایی که به عنوان پاداش برای شعب در نظر گرفته می‌شود، توجه به تعداد تسهیلات‌گیرندگان در کنار مبلغ تسهیلات اعطایی است.
رئیس کل بانک مرکزی ضمن تأکید بر اهمیت اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه یادآور شد: در طرح ساماندهی صندوق‌های قرض‌الحسنه 3806 مؤسسه شناسایی شد و در سه دسته خرد، متوسط و بزرگ تقسیم‌بندی شدند. سرمایه عموم صندوق‌های قرض‌الحسنه زیر 
100 میلیون تومان است و مشتریان بسیار زیادی دارند و شبکه مویرگی تأمین مالی کشور در میان عموم مردم جامعه وجود دارد.