kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۵۲۵
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۶
در جلسه دیروز مجلس

نمایندگان از توضیحات وزیر کار قانع نشدند

نمایندگان مجلس پس از بررسی سؤال ملی نماینده کرمان از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، از پاسخ‌های ربیعی قانع نشدند و بدین ترتیب هفتمین کارت زرد مجلس نهم به دولت یازدهم، به وزیر کار رسید.


سؤال ملی پورابراهیمی پیش از این در کمیسیون اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود اما به دلیل عدم اقناع نماینده سؤال‌کننده از پاسخ‌های وزیر، برای رسیدگی بیشتر به صحن علنی موکول شد.
پورابراهیمی در این سؤال از وزیر کار پرسیده بود: ملاک در انتخاب و انتصاب مدیران صندوق‌های زیرمجموعه وزارت تعاون یعنی صندوق بازنشستگی کشوری و تأمین اجتماعی چیست؟
وی در توضیح سوال خود تاکید کرد: بخش اقتصادی وزارت تعاون در اختیار افراد سیاسی است و من این سؤال را دارم که رئیس دفتر سیاسی نهضت آزادی در وزارت تعاون چه کار می‌کند.
ربیعی: شایسته‌سالاری در وزارت کار
حاکم است
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه شستا حیاط خلوت هیچ کس نیست و شخص خود بنده در شستا دخالت نمی‌‌کنم، گفت: امروز شایسته‌سالاری در وزارتخانه‌ام حاکم شده است.
وی گفت: وزارتخانه کار و رفاه اجتماعی یک وزارتخانه کاملاً اجتماعی است، بخش‌های اقتصادی که زیر نظر صندوق‌های بازنشستگی است، بخشی از اقتصاد اجتماعی و برای آینده کارگران کشور است.
وی با بیان اینکه بنده افراد متخصص و متعهدی که می‌شناختم را در وزارت کار و رفاه اجتماعی به کار گرفتم، افزود: عملکرد سازمان بهزیستی در سال 93 درخشان شده است و این سازمان هر روز بهتر از دیروز عمل می‌کند.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه سخنانش با اشاره به اظهارات پورابراهیمی مبنی بر به‌کارگیری عضو دفتر نهضت آزادی در این وزارتخانه، گفت: اصلاً چنین فردی وجود ندارد، بنده درباره ارکان وزارت رفاه و نحوه انتخاب مدیران برای این وزارتخانه فکر کردم و سپس آنان را انتخاب کردم. یک اتهامی که نسبت به بنده مطرح می‌کنند این است که مدیران سابق را نگه داشتم، از هر سو درباره این موضوع به من حمله می‌کنند و بنده آن را نشانه سالم عمل کردنم می‌دانم؛ می‌گویند جوانی 29 ساله معاون شستاست، باید بگویم آن جوان 40 سال سن دارد و قبل از دولت یازدهم، معاون شستا بوده است.
وی ادامه داد: آنقدر پاک زندگی کردم که اگر غذایی در وزارتخانه بخورم را حساب می‌کنم،‌ اگر به سفری بروم که خانواده و فرزندانم همراهم باشند، هزینه غذا و هتل خانواده‌ام را شخصاً حساب می‌کنم، آرزویم این است که با ارزش‌های امام و مقام معظم رهبری زندگی کنم.
ربیعی ادامه داد: 2 خط قرمز در وزارت رفاه دارم، یکی فساد است و دیگری مقام معظم رهبری؛ ما با نظام شوخی نداریم، این 2 موضوع حریم ماست و انتظارم این است که انتقادات به درستی مطرح شود، تبعیت از مجلس را بر خودم واجب می‌دانم، اما بگذارید از اخلاق حمایت شود.
ربیعی در پایان خاطرنشان کرد: از 6 صبح تا 2 نیمه شب مانند یک بسیجی کار می‌کنیم و افتخارم این است که لباس سبز بر تن کرده‌ام، اما متأسفانه لباس خاکستری تنم نبوده است.
قانع نشدم !
پس از ارائه توضیحاتی از سوی وزیر کار و نماینده کرمان، علی لاریجانی رئیس مجلس از پورابراهیمی سؤال کرد: آیا از پاسخ‌های وزیر کار قانع شدید؟
پورابراهیمی نیز در پاسخ به رئیس مجلس گفت: آقای رئیس! با این فضایی که می‌بینید شما از من می‌پرسید قانع شدم یا نه؟! خواهش می‌کنم رأی‌گیری کنید، بنده قانع نشدم.
سپس وکلای ملت با 98 رأی موافق، 95 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از 219 نماینده حاضر در جلسه، اعلام کردند از پاسخ‌های ربیعی قانع نشدند و بدین ترتیب هفتمین کارت زرد مجلس به وزیر کار و رفاه اجتماعی رسید.
گفتنی است پیش از این وکلای ملت به علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش، علی جنتی وزیر ارشاد، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور، رضا فرجی‌دانا وزیر سابق علوم، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، کارت زرد داده بودند.
طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، در صورتی که در یک دوره مجلس، 3 بار سؤال از وزیری در صحن علنی پارلمان مطرح شود و وزیر مربوطه نتواند وکلای ملت را از توضیحاتش قانع کند، کارت زرد (به منزله یک اخطار) به وی داده می‌شود، در صورتی که تعداد کارت زردهای یک وزیر به عدد 3 برسد، زمینه استیضاح وی در مجلس فراهم می‌شود.
درس مذاکرات غیرقابل اعتماد بودن آمریکا
به معنای واقعی کلمه است
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی دیروز گفت: تنها با زبان قدرت می‌توان با آمریکا صحبت کرد و افزایش قدرت تنها با تکیه بر توان داخلی میسر است و لذا مسئولان اقتدار ملی را با نگاه به بیرون مرزها جستجو نکنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن ابوترابی فرد در نطق پیش‌ از دستور خود گفت:  واقعیت مذاکرات یک سال گذشته بیانگر این حقیقت است که تنها ادبیات حاکم بر محاورات و گفت‌وگوهای دولت‌های بزرگ ادبیات قدرت است. ملتی می‌تواند از منافع خود در برابر نظام حاکم بر جهان دفاع کند که از قدرت بالاتری برخوردار باشد.
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز تنها با زبان قدرت می‌توان با آمریکا و متحدانش صحبت کرد و باید برای افزایش اقتدار ملی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی از تمام ظرفیت درون نظام بهره گرفت. آنچه که بر اقتدار ملت ایران می‌افزاید و راه را برای پاسداری از منافع ملی آنان هموار می‌کند افزایش اقتدار ملی است و مسیر این حرکت بهره‌گیری شایسته از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل متراکم درون نظام است.
ابوترابی خاطرنشان کرد: مدیران کشور، مسئولین اجرایی اقتدار ملی را با نگاه به بیرون مرزها جستجو نکنند. اقتدار ملی را با نگاه به ظرفیت‌های ملی می‌توان به دست آورد. اقتدار ملی را با استفاده شایسته از ظرفیت بالای رهبری مقتدر و حکیم نظام می‌توان به دست آورد. اقتدار ملی را در ارتباط شایسته با ملت و تحکیم پیوند دولت و ملت می‌توان جستجو کرد.
وی افزود: درس دیگری که از مذاکرات هسته‌ای می‌توان آموخت این است که به دلایل گوناگون و به معنای واقعی کلمه آمریکا قابل اعتماد نیست.
نمایندگان بعد از سخنرانی حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول مجلس که درباره کارشکنی‌های آمریکا در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 و غیرقابل اعتماد بودن آمریکا صحبت کرد، شعار «مرگ بر آمریکا» سر دادند.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان با درخواست یک فوریتی طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان مخالفت کردند.
مجلس همچنین با واریز حداقل 50 درصد سود شرکت‌های دولتی و بانک‌ها به حساب درآمد عمومی موافقت کرد.
نمایندگان در مصوبه‌ای دیگر به شرکت‌های دولتی اجازه دادند در حدود ارقام مقرر در قوانین بودجه سنواتی نسبت به صدور اوراق صکوک و یا اوراق مشارکت ارزی در بازارهای مالی داخلی و خارجی با رعایت ضوابط بانک مرکزی اقدام کنند.
در جلسه علنی دیروز ناظران مجلس در شورای عالی توسعه و برنامه‌ریزی استان‌ها به تفکیک هر استان مشخص شدند.
نطق‌های میان دستور نمایندگان
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی دیروز با اشاره به مذاکرات وین با بیان اینکه نمی‌دانیم در مذاکرات وین چه توافقی شده که طرف آمریکایی از آن راضی است، گفت: کلید اعتماد به آمریکا همیشه شکسته خواهد شد.
وی اظهار داشت: مذاکرات در وین هفت ماه تمدید شد، ولی اگر 70 ماه دیگر هم تمدید شود، آمریکا همان گرگی است که خمینی 35 سال پیش ماهیتش را برای ملت ایران روشن کرد.
رسایی ادامه داد: اکنون یک سال از زمانی که آقای روحانی کلیدشان را با خوشبینی در قفل خوی استکباری آمریکا چرخاندند تا آن را تغییر دهند، می‌گذرد، اما به جای اینکه قفل باز شود، کلید خوشبینی و اعتماد به آمریکا شکست، بدیهی بود که قفل باز نشود، چراکه آمریکا به تعبیر خمینی کبیر گرگ است و خوی گرگی در ذات گرگ است.
سید سعید زمانیان نماینده شهرکرد در مجلس نیز در نطق میان دستور خود گفت: مسئولان بدانند راه نجات کشور نگاه به درون و قطع امید از بیرون و اقتصاد مقاومتی است که باید اقدامی عملیاتی برای آن صورت پذیرد.
عمران علیمحمدی نماینده مردم ایلام نیز در نطقی تاکید کرد: عوام‌فریبی مضحک در مبارزه با داعش از سوی ائتلاف علیه آن نه تنها راه به جایی نمی‌برد، بلکه مشخص می‌کند که هر حرکتی در منطقه بدون حضور ایران محکوم به شکست است.
سید احسن علوی نماینده مردم سنندج  نیز تاکید کرد: توحش داعش و گروه‌های همسان میراثی است که از دوران ماقبل تاریخ به ارث رسیده و اگر نخواهیم تاریخ را محاکمه کنیم باید بگوییم کشورهای عربی قرن‌هاست در این باتلاق گیر کرده و درجا می‌زنند.
همچنین نادر فریدونی نماینده مردم فیروزآباد  در نطق میان دستور خود اظهار داشت: مذاکرات سنگین و پیچیده هسته‌ای ایران فارغ از نتایج نهایی آن، موفقیتی بزرگ برای ملت و نظام جمهوری اسلامی است، چرا که نشانه‌ای از عقلانیت، بلوغ و ثبات ساختار سیاسی کشور است.
در بخش مربوط به تذکرات نیز علت تخریب کمیسیون آموزش، سیاسی‌کاری در وزارت آموزش و پرورش و لغو بورسیه فرزندان شاهد و ایثارگر، از جمله مهمترین محورهای تذکرات کتبی وکلای ملت به مسئولان اجرایی کشور بود.