واعظی: شبکه ملی اطلاعات یک مزیت است
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات بدون ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده از زمان تکیه زدن بر مسند وزارت، برای عملیاتی کردن طرح مهم و حیاتی «شبکه ملی اطلاعات» گفت: در ده سال گذشته همواره درخصوص شبکه اطلاعات بحث شده، اما هیچ اقدام عملی در ارتباط با آن رخ نداده است تا این امکانات فراهم شود و مردم از سراسرکشور بتوانند از آن استفاده کنند.
سرویس اجتماعی-
واعظی با بیان اینکه شبکه ملی ارتباطات یک خواست عمومی است، اظهار داشت: هم مقام معظم رهبری و هم مجلس شورای اسلامی همواره بر آن تاکید داشتهاند.
محمود واعظی که با خبرگزاری ایلنا صحبت میکرد در پاسخ به سوال مشکوک خبرنگار این خبرگزاری که نظر وی را درخصوص تناقض شعارهای انتخاباتی روحانی و شبکه ملی اطلاعات جویا شده بود، گفت: این اشتباه است که کسی فکر کند شبکه ملی اطلاعات محدودیت است، شبکه ملی اطلاعات یک مزیت برای مردم عزیرمان به وجود میآورد که بتوانند به سرعت از آنچه در داخل کشور از نظر محتوا تولید میشود، استفاده بکنند و در دسترشان قرار گیرد.
وی ادامه داد: به هیچ وجه بنا نداریم در کشور محدودیتی به وجود بیاوریم، این نه خواست نظام است نه با سیاستهای دکتر روحانی هم خوانی دارد، چرا که ما به قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اعتقاد داریم.
جالب توجه است که ایلنا در اقدامی قابل بررسی به جای استفاده از عبارت صحیح «شبکه ملی اطلاعات» به واژه آفرینی ضد انقلاب تحت عنوان «اینترنت ملی» تمسک جسته و همچون برخی مشاوران واعظی در وزارت ارتباطات و یکی از اعضاء دفتر رئیس جمهور که با کارشکنی در تهیه ملزومات و الزامات «شبکه ملی اطلاعات» در این مسیر به کارشکنی اقدام ورزیدهاند، استقبالی از شبکه مذکور نکرده است.شایان ذکر است به واسطه تاخیر وزارت ارتباطات در تهیه زیرساختهای لازم برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات، هم اکنون «حریم خصوصی شهروندان ایرانی» در فضای مجازی به صورت گستردهای نقض میگردد و «توطئه اشغال سایبری ایران» با سرعت هر چه تمامتر در حال اجراست.
مهمترین کارکرد مردمی شبکه ملی اطلاعات را میتوان در بسط «ثروت افزایی ملی» و ایجاد موقعیتهای فراوان شغلی برای مجموعه بزرگی از هم وطنانمان دانست که به واسطه ساماندهی مواردی همچون «تجارت سایبری آنلاین»، «شبکه توزیع اینترنتی در حوزه کشاورزی و صنعت» و قانونمند شدن حوزههای گوناگون سایبری از جمله حوزه ارتباطات آنلاین قابل حصول خواهد بود.
به طور مثال هم اکنون مجموعه نرمافزارهای ارتباطات آنلاین همچون وایبر، واتس آپ، تانگو و لاین یا مجموعه سرویسهای اینترنتی شرکتهای بزرگ چندملیتی همچون گوگل، بدون پایبندی به قوانین حاکمیتی کشورمان، علاوه بر ایجاد مخاطرات امنیتی گوناگون به کسب رایگان ثروت از بازار بزرگ و پرسود کشورمان اشتغال دارند.
این در حالی است که سایر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تنها به واسطه دریافت «مالیات» حاصل از اجازه فعالیت به شرکتی همچون گوگل یا نرمافزاری چون واتس آپ، سالانه میلیاردها دلار درآمد کسب میکنند. با ساماندهی چنین درآمدهای هنگفتی چین توانست در کمتر از 10 سال، زیرساختهای تکنولوژیک خود را گسترش داده و به سرعت از فعالیت و حضور شرکتهای بیگانه در فضای حاکمیتی خود به واسطه عرضه جایگزینهای بومی پرقدرت با امکانات بیشتر جلوگیری کند.
در این رابطه، هفته گذشته نخستین دوره کنفرانس جهانی اینترنت، در چین برگزار شد. کنفرانسی جهانی که چین در آن به صورت رسمی سهم خود از اداره فضای اینترنت بینالمللی را طلب کرد. شان بین، معاون وزیر صنایع و اطلاعرسانی چین در مراسم اختتامیه گفت: چین در پنج زمینه تلاش میکند تا نقش مهم اینترنت در رشد اقتصادی ایفا شود. کار نخست، تسریع در سازندگی حوزه پهنای باند است. تاسیسات زیربنایی پهنای باند، پایه توسعه اینترنت است و چین این تاسیسات زیربنایی را بیش از پیش تقویت خواهد کرد.
وی افزود: در آینده چین، اینترنت را در صنایع تولیدی، کشاورزی، بانکداری، تجارت، آموزش و پرورش و بهداشت گسترش خواهد داد تا «اقتصاد نوین» در سطح بالاتری شکل گیرد. چین همچنین همکاریهای گستردهای با کشورهای مختلف در ابعاد فناوری، استانداردسازی و مدیریت اینترنت داشته و به برقراری سازوکار بینالمللی دموکراتیک و شفاف در مدیریت اینترنت یاری خواهد رساند.
شایان ذکر است وزارت ارتباطات ایران در حال حاضر از بزرگترین مشتریان خرید «پهنای باند» از آمریکا و برخی کشورهای دیگر به شمار میرود که بدین واسطه اینترنت بسیار گران، بیکیفیت و با سرعت لاک پشتی فعلی را به مردم کشورمان ارائه میدهد.