ماهی زهرآلود غذای محبوب ژاپنیها
سلطان سفره ژاپنیها بادکنک ماهی «فوگو» است که این ماهی زهرآلود اگر به شیوه صحیح طبخ نشود میتواند منجر به مرگ انسان شود.
محبوبیت و طعم دلانگیز ماهی «فوگو» و صید بیرویه آن باعث شده تا جمعیت این ماهی رو به انقراض رود.
اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت اعلام کرد: بادکنکماهی چینی موسوم به ماهی فوگو یکی از چهارگونه بادکنک ماهی محبوبی است که در سفره غذای ژاپنیها جایگاه ویژهای دارد.
این ماهی نیز مانند سایر بادکنکماهیها باکتریهای تولیدکننده سم را میبلعند تا از آنها برای مقابله با مهاجمان استفاده کنند. ماهی فوگو این سموم را در عضوی مانند کبد ذخیره میکند. میزان ذخیره زهر هر ماهی به اندازهای است که میتواند بیش از 30 انسان بالغ را از پای درآورد.
آشپزهای خبره ژاپنی طوری آموزش دیدهاند که بتوانند این ماهی را به شیوه صحیح و بدون خطر آماده طبخ و خوردن کنند. این آشپزها اغلب دارای تاییدیههای خاصی هستند. با این حال و با وجود رعایت این موارد احتیاطی، حوادث مختلفی نیز بر اثر خوردن این ماهی در ژاپن رخ میدهد. به عنوان مثال در سال 2011 میلادی در توکیو مشتری یک رستوران بر اثر خوردن ماهی فوگو جان باخت.
با وجود همه این خطرات این ماهی در ژاپن و بسیاری جاهای دیگر به دلیل داشتن طعم فوقالعادهاش همچنان محبوب است و یک پرس آن در رستورانهای توکیو بالغ بر 300 دلار قیمت دارد.
هفته گذشته بادکنکماهی چینی با عنوان گونه «به شدت در معرض خطر» در «فهرست قرمز» اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت قرار گرفت.