kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۴۸۱۸
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۱
قالیباف: 

ریشه اصلی نابسامانی‌های اقتصادی دور نگه داشتن مردم از اقتصاد است

 
 
 
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در نشست صمیمانه علمای اهل سنت گفت: ریشه اصلی نابسامانی‌های اقتصادی دور نگه داشتن مردم از اقتصاد است لذا باید در بخش‌های دولتی برای حضور مردم در عرصه‌های اقتصادی تسهیل‌گری می‌کردیم. 
محمدباقر قالیباف، رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در نشست صمیمانه علمای اهل سنت با رئیس ‌مجلس شورای اسلامی گفت: ۸۰ سال ظلم بر ملت فلسطین حاکم شده است، یک روزی امام(ره) تلاش می‌کرد فلسطین موضوع اول جهان باشد و امروز به برکت انقلاب و خون شهدا و اخلاق امت اسلامی و مردم، فلسطین یک موضوع جهانی شده و بشریت و پیروان حضرت مسیح‌(ع) هم در اقصی نقاط دنیا دنبال مبارزه با این ظلم هستند. 
وی افزود: البته دشمنان بیکار نبوده و با طراحی در راه باطل خود تلاش می‌کنند، رئیس‌جمهور امروز آمریکا طرح آبراهام یعنی توافق بین دولت‌های اسلامی با رژیم صهیونیستی را دنبال می‌کند و تلاش‌های مذبوحانه را انجام می‌دهد، همه دیدیم داعش را پایه‌گذاری کرده و چه قتل‌ها و جنایات انجام دادند. ما مدیون امت اسلام هستیم که مقابل این توطئه‌ها ایستادند. 
قالیباف ادامه داد: حوادث فلسطین و لبنان و جنایت رژیم صهیونیستی و عواملشان مثل داعش و گروه‌های تکفیری نشان داد که چگونه شیعیان و اهل سنت کنار هم می‌ایستند. این حوادث نشان داد که شیعیان و اهل سنت نه‌تنها برادر یکدیگر هستند که در دفاع از هم، امنیت و وحدت و یکپارچگی برای هم جان هم می‌دهند. 
رئیس ‌مجلس متذکر شد: تردید نکنید هر فردی که از اهل تشیع و اهل سنت باعث تفرقه در امت اسلامی‌شود، طرفدار جبهه باطل و شیطانی است. کسی که دل در گرو قرآن و اهل بیت دارد، می‌داند وحدت در جبهه و امت اسلامی مهم‌ترین وظیفه و شرط اول هر کار و اقدام است. مطمئن باشید مسئولان در نظام مقدس جمهوری اسلامی این موضوع را از وظایف خود می‌دانند و در این مسیر گام برمی‌دارند. 
قالیباف یادآور شد: امروز یکی از چالش‌های جدی ما در کشور مشکلات اقتصادی است، با صراحت می‌گویم حتماً تحریم‌های ظالمانه آمریکا که خلاف همه قوانین بین‌المللی است برای ما مشکلاتی دارد؛ اما باید به این نکته نیز توجه شود که ما توانستیم با قابلیت‌ها و روش‌هایی که انقلاب و دفاع مقدس به ما آموخت، بخشی از این مشکلات را با همان روحیه و فرهنگ تلاش مجاهدانه حل ‌کنیم. 
وی تصریح کرد: ریشه اصلی نابسامانی‌های اقتصادی دور نگه داشتن مردم از اقتصاد است لذا باید در بخش‌های دولتی برای حضور مردم در عرصه‌های اقتصادی تسهیل‌گری می‌کردیم که نه‌تنها این کار صورت نگرفت بلکه مانع تراشی در طول زمان خواسته و ناخواسته اتفاق افتاد. 
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: امروز بخش عمده قدرت اقتصادی ما دولتی است؛ از ظرفیت و حضور مردم در این عرصه استفاده نکردیم. در زمان دفاع مقدس، کرونا و توطئه‌های امنیتی، تا زمانی که مردم به میدان نیامدند موضوعات حل نشدند همچنین ما بدون مردم نمی‌توانیم موضوعات فرهنگی را حل کنیم. 
قالیباف در مورد نمایشگاه پیشگامان پیشرفت گفت: رهبر انقلاب در بازدید از این نمایشگاه مجدداً برای چندمین بار بر حضور بخش خصوصی و بخش مردمی در میدان اقتصاد تاکید داشتند چرا که ما به توان فکری و قدرت تحول و خلاقیت‌های آن در تمام بخش‌ها نیازمندیم. 
رئیس‌ مجلس تشریح کرد: مجلس قانون جهش تولید در حوزه دانش بنیان‌ها و پنجره واحد برای مجوز کسب و کار را تصویب کرد. در دوره دوازدهم بر اولویت ما نظارت بر اجرای قانون است تا به جای قانون‌گذاری، کار تنقیح درباره ۱۲ هزار قانون موجود انجام داده و آنها تبدیل به حدود ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ قانون کرده تا هم گشایشی در کار شود و هم بخش تورم در قوانین برداشته شود. 
نظارت مجلس 
جنبه کمک به دولت خواهد داشت
وی افزود: البته نظارت مجلس جنبه کمک به دولت خواهد داشت و هرگز با نگاه مچ‌گیری سراغ آن نخواهیم رفت ولی حتماً مٌصِرّ بر اجرای قوانین هستیم و اگر قانون اشکالی دارد حتماً آن را اصلاح خواهیم کرد. 
رئیس قوه مقننه ابراز کرد: ان‌شاءالله با اجرای قانون برنامه شاهد یک تحول باشیم. دو اولویت اصلی ما رشد اقتصادی و تقویت معیشت مردم با در نظرگرفتن دهک‌های پایین و مناطق محروم و مرزی و حاشیه شهرها از جهت جغرافیایی و طبقاتی است. 
قالیباف افزود: با کالابرگ الکترونیکی فاصله تورم و افزایش درآمد اقشار کم‌برخوردار را در کالاهای اساسی جبران خواهیم کرد به طوری که در نوبت اول بتوانیم ۱۲ کالای مهم و اساسی زندگی مردم را تأمین کرده تا تورم آنها بیش از افزایش حقوق سالیانه آنها نباشد. 
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی گفت: با اجرای قانون تحولی مسکن می‌توان تحولی در این حوزه را رقم زد. 
وی افزود: درباره بحث استخدام اهل سنت نیز که گفته شد امنیتی است، همین الان بالای ۸۰ درصد مسئولان در شهرهای اهل سنت از اهل سنت هستند. 
به دنبال توسعه بازارچه‌های مرزی هستیم
قالیباف ادامه داد: بحث بازارچه‌های مرزی یکی از موضوعات جدی و اساسی است، رویکرد دولت و مجلس توجه به بازارچه‌های مرزی است لذا به دنبال توسعه بازارچه‌های مرزی 
هستیم. 
وی بیان داشت: اخیراً هم دوستان سفری به پاکستان و وزیر خارجه هم سفری به افغانستان داشتند. لذا بازارچه‌ها در مرز پاکستان و شمال غرب توسعه پیدا می‌کند و بازارچه‌های مرزی یکی از اولویت‌های ما با همسایگان در رابطه با تجارت است. 
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی افزود: در این بین اشکالی وجود دارد که بعضی اوقات افراد در تهران و دستگاه‌های دولتی از بازارچه‌ها منتفع شده و مرزنشین بهره‌ای نمی‌برد یا اینکه حداکثر مرزنشین بابت باری که با کوله خود حمل می‌کند، بهره می‌برد که این سزاوار و درست نیست. باید بهره‌مندی اول برای مرزنشین باشد.