kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۴۴۹۰
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۴
مدعیان اصلاحات بخوانند

پزشکیان: اشتباه است فکر کنیم کسی از بیرون مشکلات را حل می‌کند

 
 
 
سرویس سیاسی-
رئیس‌جمهور اظهار داشت: سیاستمداران و روشنفکران هم رفع مشکلات و هم ایجاد مشکلات استان به دست‌شان است. اگر فکر می‌کنید کسی از بیرون بیاید و مشکلات‌مان را حل کند سخت در اشتباه هستید. دشمنان منتظرند ما با هم دعوا کنیم تا دیگر چیزی از کشور نماند.
 مسعود پزشکیان شامگاه چهارشنبه در ادامه برنامه‌های سفر استانی دولت به خوزستان، در نشست فعالان سیاسی و فرهنگی این استان اظهار داشت: خواهران و برادران، سیاستمداران و روشنفکران، این شما هستید که می‌توانید مشکلات استان خوزستان را حل کنید و این خود شما هستید که خرابی‌ها را به‌وجود می‌آورید؛ مسئولیت حل مسائل و مشکلات این استان بر عهده شماست و شما هستید که می‌توانید با تصمیمات صحیح، مسیر درست را برای آینده ترسیم کنید. به‌ویژه در شرایط کنونی که کشور با مشکلات مختلفی روبه‌رو است، باید توجه داشته باشیم که اقدامات ما می‌تواند تأثیرات زیادی بر جامعه و کشور داشته باشد.
مخاطب اصلی پزشکیان ظریف و عبدالعلی‌زاده و مدعیان اصلاحات هستند
رئیس‌جمهور در بخشی از این نشست افزود: اینکه تصور کنیم نجات از خارج می‌آید، خیال خامی است. حتی کسانی که دلشان می‌خواهد ما را نابود کنند، منتظرند که ما درگیر اختلافات شویم. هیچ‌کدام از آن‌هایی که به فکر سرنوشت ما هستند، نباید از خارج کشور باشند. ما باید تلاش کنیم که مشکلات خود را از درون حل کنیم، و گرنه دشمنان از هر فرصتی برای وارد کردن ضربه به ما استفاده خواهند کرد.
به نظر می‌رسد مخاطب اصلی این سخن و موضع درست و اصولی رئیس‌جمهور محترم بیش از هرکسی مشاورین و اطرافیان غربگرای وی همچون محمد جواد ظریف و علی عبدالعلی زاده و فعالین و رسانه‌های مدعی اصلاحات هستند که در طی ماه‌های اخیر از ارسال هر سیگنالی برای مذاکره با آمریکا و دولت جدید آن فروگذار نکرده و علاوه‌بر تکرار روش اشتباه و خطرناک خود در ضعیف نشان دادن کشور، در آخرین اقدام دست به سفیدشویی ترامپ نیز زده‌اند.
موفقیت، تنها در سایه همدلی 
و همکاری محقق می‌شود
رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به اهمیت کنار گذاشتن اختلافات و ایجاد وحدت در میان فعالان سیاسی و فرهنگی خاطرنشان کرد: اختلافات و منیت‌ها از جایی شروع می‌شوند که افراد خودشان را برتر از دیگران می‌بینند و تصور می‌کنند تصمیم‌گیری فقط باید در اختیار آن‌ها باشد. این دیدگاه، پایه بسیاری از مشکلات و عدم موفقیت‌ها در کشور است.
پزشکیان تأکید کرد: ما باید بپذیریم که همه ما بخشی از یک مجموعه هستیم و موفقیت، تنها در سایه همدلی و همکاری محقق می‌شود. اگر این روحیه در میان فعالان جامعه وجود نداشته باشد، چگونه می‌توان از مردم انتظار داشت که با یکدیگر متحد شوند؟
رئیس‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود به مشکلات موجود در جامعه اشاره کرد و گفت: در انتخابات، دعوای ما در این جریان‌ها بر سر حرفی بود که هیچ‌کدام از ما به‌درستی درک نکردیم. هیچ‌کدام از ما نباید خود را برتر از دیگران بدانیم، چرا که همه ما بخش‌هایی از یک مجموعه بزرگ هستیم و نباید برای حل مشکلات، به‌جای همدلی و همکاری، به دنبال تضاد و تفرقه باشیم. اگر فکر می‌کنیم که خود را برتر از دیگران می‌بینیم، باید بدانیم که این تفکر به‌جای پیشرفت، تنها موجب پسرفت خواهد شد و مشکلات را پیچیده‌تر خواهد کرد.
پزشکیان تأکید کرد: برادری آمده و گفته بود که می‌خواهیم دنیا را اصلاح کنیم، اما خداوکیلی، باید ابتدا خود را اصلاح کنیم و بعد به اصلاح دنیا بپردازیم. هنوز خودمان اصلاح نشده‌ایم و می‌خواهیم دنیا را اصلاح کنیم! این همان تناقضی است که باید به آن توجه کنیم. اگر نمی‌توانیم مشکلات کوچک خود را حل کنیم، چطور می‌خواهیم مشکلات بزرگ‌تر و جهانی را اصلاح کنیم؟ اگر نخواهیم از خود شروع کنیم و به بهبود شرایط در درون جامعه خود بپردازیم، در نهایت موفق نخواهیم بود.
رئیس‌جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: امام علی‌(ع) نیز فرموده‌اند، نفس خود را پیش از آموزش و اصلاح دیگران تربیت کن. این سخن عمیق در واقع به ما یادآوری می‌کند که قبل از اینکه بخواهیم به دیگران چیزی بیاموزیم یا آنها را اصلاح کنیم، باید به فکر اصلاح خودمان باشیم. در این مسیر، لازم است که همگی مسئولیت رفتارهای خود را بپذیریم و از خودمان شروع کنیم.
پزشکیان گفت: وقتی با هم اختلاف پیدا کنیم، چهار نفر ضدانقلاب هم وارد میدان خواهند شد و کشور را از هم فرو خواهند پاشید. دشمنان از این اختلافات سوءاستفاده خواهند کرد و خواهند توانست با ایجاد تفرقه و بی‌اعتمادی، منافع خود را در این میان تأمین کنند. این تنها نتیجه‌ای است که از اختلافات داخلی و عدم همدلی می‌توان گرفت.
رئیس‌جمهور همچنین به اهمیت همکاری و همدلی تأکید کرد و گفت: این برنامه باید با همکاری همدیگر نوشته شود. ما باید به همدیگر کمک کنیم و در راستای یک هدف مشترک حرکت کنیم. تنها در چنین شرایطی است که می‌توانیم به موفقیت دست یابیم. زمانی که این روحیه در میان همه ما وجود داشته باشد، می‌توانیم تغییرات اساسی در کشور ایجاد کرده و بر مشکلات فائق آییم.
وی در ادامه افزود: ما باید به‌جای مشغول شدن به مباحث فلسفی پیچیده، بر اساس شواهد علمی، تجارب بین‌المللی و کارشناسی، به مشکلات واقعی بپردازیم. دعواها و اختلافات باید کنار گذاشته شود و همه باید دست به دست هم بدهیم تا برای توسعه استان و کشور، برنامه‌ریزی کنیم. همه ما باید درک کنیم که تغییرات بزرگ تنها با همکاری، همدلی و اقدام مشترک محقق می‌شود.
رئیس‌جمهور سپس تأکید کرد: ما آماده‌ایم که اختیار را به شما بدهیم تا بر اساس تجربیات و شواهد علمی، اقدامات مؤثر انجام دهید. هر کاری که از دستمان برآید برای توسعه کشور و ایران عزیزمان انجام خواهیم داد. باید در کنار هم، آینده‌ای بهتر برای این سرزمین بسازیم و هیچ چیز نباید مانع این تلاش‌ها شود.
رئیس‌جمهور تاکید کرد: ما باید با صداقت با مردم و با خودمان رفتار کنیم. همان‌طور که در قرآن آمده است، پیامبران چون ابراهیم، موسی و عیسی علیه‌السلام میثاقی محکم با خدا گرفتند، ما هم باید میثاقی محکم با یکدیگر داشته باشیم و بدانیم که برای مملکت و عزت ایران باید دست در دست هم بدهیم. دعوا را کنار بگذاریم و برای سربلندی ایران تلاش کنیم. ما قادریم مشکلات کشور را حل کنیم، تنها کافی است که یکدیگر را درک کنیم و با هم همکاری کنیم.
پزشکیان در بخش پایانی سخنان خود گفت: ما باید به‌جای دعوا و تفرقه، بر اساس تقوا و همدلی پیش برویم. همان‌طور که در قرآن آمده است، خداوند به تقوای افراد ارج می‌نهد، نه به قومیت یا جنسیت آنها. ما باید به هم کمک کنیم و هیچ‌کس نباید بر دیگری فائق آید. در شرایط کنونی که خوزستان در خواب است، باید بیدار شویم و در کنار هم برای رشد و پیشرفت کشورمان تلاش کنیم.
رئیس‌جمهور در پایان گفت: به‌عنوان رئیس دولت، هر اختیاری که نیاز باشد، در اختیار شما قرار می‌دهم. شرط من این است که ما همه با هم متحد باشیم و بازی نکنیم. باید از سیاست‌های جناحی و گروهی دست برداریم و در راستای منافع کشور قدم برداریم. ما باید به همدیگر کمک کنیم، چرا که در نهایت، تنها با همدلی و همکاری می‌توانیم کشوری موفق و قوی بسازیم.
بازدید پزشکیان از یادمان شهدای گمنام 
و ستاد فرماندهی قرارگاه مرکزی کربلا، طرح ساماندهی 
حاشیه کارون و طرح فاضلاب اهواز و کارون
پزشکیان در ادامه برنامه‌های سومین سفر استانی خود صبح پنجشنبه با حضور در یادمان شهدای گمنام دوران دفاع مقدس، ضمن ادای احترام به شهدای گمنام، از محل یادبود «ستاد فرماندهی قرارگاه مرکزی کربلا» در دوران دفاع مقدس نیز بازدید کرد.
در این بازدید سردار احمد خادم سیدالشهدا، فرمانده قرارگاه مرکزی کربلا، اقدامات و فعالیت‌های این مرکز را تشریح کرد‌.
قرارگاه کربلا، اولین قرارگاه عملیاتی است که در سال 1360 در ابتدای جنگ ایران و عراق برای هماهنگ‌سازی یگان‌های عمل‌کننده سپاه پاسداران در نبرد تشکیل شد.
وی همچنین صبح پنجشنبه، از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد و با توضیحات مسئولان استان و نیز دست‌اندرکاران اجرائی از جزئیات و آخرین وضعیت اجرای این طرح مطلع شد.
این طرح با هدف اجرای بخشی از سیستم جمع‌آوری و انتقال فاضلاب کلانشهر اهواز و شهرستان کارون و انتقال آن تا تصیفه‌خانه شرق و غرب اهواز، احداث و بهسازی 25 ایستگاه پمپاژ فاضلاب، کاهش و حذف 24 ورودی فاضلاب شهری به رودخانه کارون، کاهش و حذف مشکلات و خطرات زیست‌محیطی متاثر از جمع‌آوری نامناسب فاضلاب شهری در حال اجراست.
 پزشکیان در ادامه در بازدید از بخش‌هایی از رود کارون و نیز طرح‌های ساماندهی حاشیه این رود ضمن تاکید بر ضرورت توسعه ظرفیت‌های گردشگری در کنار رود کارون، اظهار داشت: برای اجرای این پروژه از بهترین طرح‌های اجرا شده در کشورهای دیگر، الگوبرداری کنید و جذب سرمایه‌گذار را در اولویت قرار دهید.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید یک نقشه جامع، کارآمد و دوراندیشانه برای ساماندهی حاشیه رود کارون تهیه شود که بدانیم دقیقا چه می‌خواهیم، گفت: این‌جا بهترین فرصت و ظرفیت‌ها برای کارهای فرهنگی، علمی و تفریحی مردم خوزستان است. دولت نیز در اعطای هر مجوزی که در این زمینه لازم باشد، همکاری خواهد کرد.
مشارکت دکتر پزشکیان در عملیات احداث یک مدرسه در یکی از مناطق محروم اهواز
پزشکیان همچنین، از عملیات احداث یک مدرسه 15 کلاسه در یکی از مناطق محروم و پرجمعیت شهر اهواز که از سرانه آموزشی بسیار پایینی نیز برخوردار است، بازدید کرد.
رئیس‌جمهور در جریان این بازدید، پیرو وعده‌ای که پیش از این داده و گفته بود که حاضر است برای رفع کمبود فضاهای آموزشی حتی شخصا کارگری کند، در بخشی از عملیات دیوارچینی این مدرسه مشارکت کرد.
این مدرسه 15 کلاسه که در فضائی بالغ بر
1500 مترمربع در حال احداث بود، قرار بود در مدت 30 ماه اجرا شود و با وجود گذشت 2 ماه از آغاز عملیات اجرائی، پیشرفت چندانی نداشت. با آغاز «نهضت اجرای عدالت در عرصه فضاهای آموزشی» از سوی دکتر پزشکیان برای رفع کمبود فضاهای آموزشی در مدت یکسال، این پروژه نیز در بین پروژه‌های نهضت مذکور قرار گرفت تا علاوه‌بر روند طبیعی انجام پروژه، از ظرفیت حضور مردم، نهادهای اجتماعی و گروه‌های جهادی هم برای شتاب‌بخشی به اجرای آن بهره گرفته شود.
وی در ادامه  از محلات حصیرآباد و منبع آب، برخی مناطق دیگر حاشیه‌ای و نیز روستای برومی در اهواز بازدید کرد و با توضیحات مسئولان استان از آخرین وضعیت این مناطق و نیازها و مشکلات آنها مطلع شد.
انسان‌های توانمند هستند که کشور را می‌سازند
نه پول و منابع
رئیس‌جمهور در ادامه سفر خود به خوزستان در نشست توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم اظهار داشت: در «توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» با بیان اینکه باور دارم و مصمم هستیم که می‌توانیم کار رفع کاستی‌ها و کمبود در فضاهای آموزشی را آغاز کرده و با موفقیت و در موعد مقرر به پایان برسانیم؛ اگر مردم را داشته باشیم و مردم باور کنند که ما برای خدمت به آنها هرچه داریم در طبق اخلاص گذاشته‌ایم، خواهیم توانست همه مشکلات گذشته، امروز و آینده را رفع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اگر چشم به دیگران بدوزیم مشکلات حل نخواهند شد، افزود: باید جور دیگری نگاه کنیم؛ اینکه برای فرزندان‌مان مدارسی بسازم که در آنها به شکل صحیح آموزش ببینند و توانمند شوند تا بتوانند در آینده با قدرت مشکلات را رفع کنند، به هیچ وجه کار سختی نیست، مهم این است که باور کنیم می‌توانیم و در گام بعد راه پیدا می‌شود و خداوند از جاهایی راه به انسان نشان می‌دهد که انسان حساب نمی‌کند.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه این انسان‌های توانمند و با انگیزه هستند که می‌توانند مملکت را حفظ کنند و بسازند، نه پول و منابع، گفت: ما امروز زیر پای خود آب، گاز، نفت و انبوه منابع و معادن را داریم اما مشکل هم زیاد داریم؛ مشکل اصلی ما آن آدم‌هایی هستند که اگر داشته باشیم، حتی اگر زیر پای‌مان منابع هم نداشته باشیم، از هیچ طلا می‌سازند. نگاه کنید که چگونه برخی ملت‌ها بدون هیچ منابع یا معادن خاصی چگونه پیشرفت کردند، اما ما با این همه منابع نتوانستیم.
پزشکیان در ادامه گفت: ما با تمام وجود به صحنه می‌آییم و با کمک همه ادارات، سازمان‌ها، انجمن‌ها و سمن‌ها به طور قطع مشکلات آموزشی و سایر مشکلات کشور را حل خواهیم کرد. به استاندار گفتم که چرا باید مشکل آب و فاضلاب در استان خوزستان وجود داشته باشیم چرا نمی‌توانیم این مشکل را حل کنیم؟ ما اختیار می‌دهیم تا با کمک هم مشکلات را حل کنیم با شما هم جلسه خواهیم داشت من به جلسه تشریفاتی علاقه‌ای ندارم فقط با هم در سایر جلسات به دنبال حل مشکلات باشیم. در خبرها آمده بود به خاطر سفر ما کارخانه‌ها را تعطیل کردند تا هوای استان پاک شود اینکه نمی‌توانیم این مشکل را حل کنیم هم نشان می‌دهد یک جای کار می‌لنگد و مشکل وجود دارد من که می‌دانم چند ماه در سال یا کل سال مشکل هوا در این استان وجود دارد در این اندازه می‌دانیم که کسی نتواند سر ما کلاه بگذارد.
وی همچنین تاکید کرد: مردم اگر در صحنه باشند هیچ مانعی نمی‌تواند جلوی پیشبرد اهداف ما را بگیرد، اما اگر مردم در صحنه نباشند هیچ مشکلی را نمی‌توانیم حل کنیم.
رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به مشکلات حوزه رود کارون گفت: این رود فرصت طلایی و مناسبی برای توسعه استان است، اما به خوبی از آن بهره گرفته نشده است که این مسئله ربطی هم به تهران ندارد و در استان باید پاسخ داده شود که چرا این مشکل ایجاد شده است. از فرصت رود کارون می‌توان برای ایجاد اشتغال در استان استفاده کرد، ما تلاش می‌کنیم مشکلات را حل کرده و با کمک شما شرایط استان خوزستان را دگرگون کنیم.
قرآن ما را از ذلت به عزت می‌رساند و وقتی امروز چنین وضعیتی داریم یعنی به قرآن عمل نکرده‌ایم
پزشکیان در ادامه برنامه‌های سومین سفر استانی دولت وفاق ملی عصر پنجشنبه در «نشست با فرهیختگان و نخبگان خوزستان» با بیان اینکه اگر بنده و شما در استان اقدام عملی نکنیم، با امضا و کاغذبازی کاری از پیش نمی‌رود، اظهار داشت: ما تصمیم گرفته‌ایم که تمام کمبودها در عرصه فضاهای آموزشی را در مدت یک‌سال رفع کنیم، پول هم نداریم، حالا آیا به نظر شما با امضا و دستور دادن امکان‌پذیر است؟ اگر امکان‌پذیر است شما بیایید بروید و بسازید!
رئیس‌جمهور با اشاره به تجربه خود در ساخت خانه‌های بهداشت در زمان ریاست دانشگاه در آذربایجان شرقی افزود: وقتی ما امیدمان را از خارج استان قطع کردیم و توانستیم مشکل کمبود امکانات بهداشتی در استان را برطرف کنیم. امروز اگر قرار باشد مشکل بی‌عدالتی و تبعیض در زمینه آموزشی را در کشور برطرف کنیم، ‌این مردم هستند که می‌توانند این کار را بکنند نه دولت. من امروز به شما هر امضایی بخواهید می‌دهم، اما پول ندارم، شما اگر می‌توانید بروید مشکلات را برطرف کنید، اما ما مردم را داریم و باور داریم که با کمک مردم می‌شود مشکلات را حل کرد و این کار را هم خواهیم کرد.
وی در ادامه با اشاره به سخنان مطرح شده در این نشست و با بیان اینکه از عمق جان باور دارم که حق با شماست و خوزستان خیلی محروم است، تصریح کرد: بنده حتی قبل از حضور در عرصه کاندیداتوری ریاست جمهوری، هر گاه به عنوان نماینده مجلس هم سخن می‌گفتم، بر ضرورت تلاش برای رفع محرومیت استان‌هایی مثل خوزستان و سیستان و بلوچستان تاکید می‌کردم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دشمنان خیال می‌کنند با تحریم و محاصره می‌توانند ما را به زانو دربیاورند، افزود: ما با هیچ کس در دنیا سر دعوا نداریم، بلکه به دنبال این هستیم با هم در سایه صلح و آرامش زندگی کنیم. ما باید به پیروی از سیره رسول خدا (ص) مشکلات، اختلافات و دعواها را کنار بگذاریم و همه دست به دست هم دهیم؛ اگر این‌گونه عمل کنیم، مشکلات موجود نه یک راه‌حل بلکه هر کدام صدها راه‌حل دارند.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه باید با دنیا با زبان صلح و سلام صحبت کنیم، تاکید کرد: باید دعواها را کنار بگذاریم و زبان سلام و صلح را در نظر داشته باشیم. در دوران انتخابات نیز عنوان می‌کردیم که آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است، با دوستان مروت، با دشمنان مدارا. ما با تمامی همسایگانمان دوست هستیم و بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی نظام نیز، بر مبنای سیاست مصلحت و حکمت با سایر کشورها به غیر از رژیم صهیونیستی ارتباط خواهیم داشت.
وی در پایان با تاکید دوباره بر اینکه مردم می‌توانند با وحدت و همکاری، مشکلات را حل و کشور را به سمت پیشرفت هدایت کنند، گفت: با همکاری مدیران و اساتید دانشگاه‌ها و همراهی مردم زمینه‌ای به وجود خواهد آمد تا مشکلات را به حول قوه الهی حل کنیم.
دولت چهاردهم حرفی نخواهد زد 
که به آن عمل نکند
پزشکیان در ادامه برنامه‌های سومین سفر استانی دولت وفاق ملی، شامگاه پنجشنبه در «نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه خوزستان» پس از نزدیک به سه ساعت گوش سپردن به مسائل مطرح شده از سوی مسئولان استان و نیز گزارش‌های بازدید وزرا از شهرستان‌های خوزستان و جمع‌بندی معاون اجرائی رئیس‌جمهور از تصمیمات اتخاذ شده برای تسریع توسعه استان، اظهار داشت: ما به آنچه تصمیم گرفتیم و گفتیم پایبندیم و با تمام وجود برای اصلاح وضعیت و رفع کاستی‌ها و مشکلات تلاش خواهیم کرد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما این‌گونه عمل نخواهیم کرد که حرف‌هایی بزنیم اما به آنها عمل نکنیم، افزود: وزرای دولت در آینده نزدیک یک به یک در روزهای مختلف به استان خواهند آمد تا با شما نمایندگان و مسئولان استان شهر به شهر سفر و مشکلات را با توجه به منابع موجود پیگیری کنند.
پزشکیان با اشاره به اینکه مقرر شد منابع بیشتری برای استان اختصاص یابد، تصریح کرد: وزرا به استان می‌آیند تا با همکاری شما مشکلات را شهر به شهر پیگیری کنند و ما هم هر کاری که از دستمان برآید برای پشتیبانی از تلاش‌های آنها خواهیم کرد.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: از وزیر نفت نیز خواسته‌ایم تا به طور جدی وصول منابع مربوط به مسئولیت‌های اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی استان را پیگیری و بر صرف کامل آنها در خود استان نظارت کند. همچنین مقرر شد که واحدها و بنگاه‌های اقتصادی استان، حساب‌های بانکی خود را به خوزستان منتقل کنند تا منابع مالی آنها در خود استان گردش داشته باشد و پول‌های آنها به تهران منتقل نشود.
80 هزار میلیارد تومان اعتبار به خوزستان تخصیص یافت که در صورت نیاز قابل افزایش است
مسعود پزشکیان شامگاه پنجشنبه در پایان سفر استانی دولت وفاق ملی به خوزستان، در گفت‌وگویی تلویزیونی در تشریح نتایج این سفر، با بیان اینکه تمام تلاش ما در دولت این است که با حل مشکلات از شرمندگی مردم درآییم، تصریح کرد: وزرا و مدیران ارشد دولت در این سفر و در گام اول در شهرهای مختلف استان حضور یافتند و ضمن گفت‌وگو با مردم و جلسه با مدیران محلی مسائل و مشکلات این شهرها را در قالب گزارش مفصلی تهیه کردند که بخشی از آن در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مطرح 
شد.
رئیس‌جمهور افزود: این مسائل در بخش‌های مختلف بهداشت و درمان، آموزش، انرژی، آب و برق، اشتغال و نفت اولویت‌بندی شده و قرار است وزرای محترم دوباره به استان بازگردند و با کارشناسان مربوطه برنامه رفع این مسائل را تدوین و برای اجرای آنها اقدام کنند.
پزشکیان در ادامه درباره عدم تکمیل طرح 
550 هزار هکتاری مصوب سفر رهبری معظم انقلاب برای کشاورزی استان خوزستان گفت: برای بنده نیز این سؤال مطرح است که چرا با گذشت این مدت زمان نسبتا طولانی همچنان این طرح کامل نشده، لذا از وزیر جهاد کشاورزی خواسته‌ام موانع اجرای آن را جمع‌بندی تا برای آن تصمیم‌گیری کنیم، چرا که به هر نحو ممکن نباید بگذاریم طرح رهبری معظم انقلاب روی زمین بماند.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به مصوبات و اعتبارات تخصیص داده شده به خوزستان اشاره کرد و افزود: در این سفر حدود 80 هزار میلیارد تومان شامل 29 هزار میلیارد از منابع دولت،44 هزار میلیارد از اعتبارات بانکی و 11 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و آورده شرکت‌های دولتی به استان تخصص داده شده که در صورت نیاز این رقم قابل افزایش نیز خواهد بود.
پزشکیان در ادامه «رفع محرومیت از فضاهای آموزشی با مشارکت مردمی، بسیج، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرائی فرمان امام»، «ایجاد تغییرات کلی در روش‌های تدریس و آموزش در مدارس دولتی با هدف توانمندسازی و مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان» و «فراهم کردن زیرساخت‌های استفاده از انرژی خورشیدی برای تامین برق صنایع، کارخانه‌های و پتروشیمی‌ها و رفع ناترازی‌ها در این بخش» را از دیگر اقدامات خارج از مصوبات استانی دولت برشمرد و تاکید کرد: ما معتقدیم خوزستان با ظرفیت‌های عظیم خود جایگاهی فراتر از شرایط فعلی دارد و تلاش خواهیم کرد به یاری خدا، با حمایت‌های رهبری معظم انقلاب و کمک مردم این فرصت‌ها را احیا کنیم.
پزشکیان در گفت‌وگو با شبکه 1 تلویزیون روسیه: توافقنامه راهبردی ایران و روسیه 
نشان می‌دهد دو کشور قرار نیست تسلیم خواسته‌های زیاده‌خواهان شوند
رئیس‌جمهور در گفت‌وگویی با شبکه 1 تلویزیون روسیه به تشریح اهمیت امضای توافقنامه جامع راهبردی میان دو کشور و برنامه‌های ایران و روسیه برای تعمیق و گسترش همکاری‌های فیمابین پرداخت. 
وی با بیان اینکه ایران کشوری نیست که تازه به دنیا آمده و با نگاه‌ها و چارچوب‌های مدنظر زیاده‌خواهان شکل گرفته باشد؛ گفت: ما هستیم و ماندیم و طبیعتا توافق بلندمدت و راهبردی که با فدراسیون روسیه امضا کردیم، نشان از آن دارد که قرار نیست، نه روسیه و نه ایران تسلیم خواسته‌هایی شویم که آنها می‌خواهند برای ما طراحی کنند و قادریم در منطقه سیاست‌ها و آرامش و امنیت و توسعه و اقتصاد را با همدیگر و به همراه یکدیگر توسعه دهیم.