کد خبر: ۳۰۴۳۸۱
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۷
توانیر:

ارائه انشعاب برق به ساختمان‌ها منوط به ثبت‌نام در سامانه املاک است

 
 
 
مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر، ارائه انشعاب برق به ساختمان‌ها را منوط به ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان عنوان کرد.
به گزارش توانیر، «عبدالامیر یاقوتی» مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر درخصوص اتصال این شرکت به سامانه املاک و اسکان، اظهار داشت: هدف قانون‌گذار از ارائه اطلاعات مربوط به مصارف انرژی ساختمان‌ها، استفاده از آن به منظور شناسایی خانه‌های خالی است و در فرم‌هایی هم که شهروندان در سامانه املاک و اسکان پر می‌کنند، درج شناسه قبض برق هم پیش‌بینی شده است.
وی افزود: در جهت تکلیف قانونی، به همه شرکت‌های توزیع ابلاغ شده که هر شهروندی که برای دریافت انشعاب مراجعه می‌کند، با اخذ کد ملی استعلام لازم به عمل آید که آیا در سامانه املاک و اسکان ثبت‌نام کرده یا نه؟ و چنانچه ثبت‌نام نکرده باشد، همانجا امکان لازم برای ثبت‌نام متقاضیان فراهم است.
یاقوتی درخصوص تکلیف قانونی دیگر مبنی بر محاسبه تعرفه برق مشترکانی که در سامانه املاک و اسکان ثبت‌نام نکرده‌اند به بالاترین پلکان، گفت: روزانه حدود یک میلیون قبض برق صادر می‌شود. بنابراین در قانون پیش‌بینی شده که به علت بالا بودن حجم کار می‌بایست اطلاعات مشترکان برخط باشد.
گفتنی است هدف از راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان توسط وزارت راه و شهرسازی کاهش نرخ تورم مسکن، حمایت از مستاجران و جلوگیری از دلالی در زمینه املاک است.
مطابق ماده 54 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، تمام سرپرستان خانوار، مالکان و مستاجران، باید املاک تحت تملک خود را در سامانه ثبت املاک و اسکان به نشانیamlak.mrud.ir ثبت کنند.
با توجه به ماده 54 اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم، چنانچه واحدهای مسکونی واقع در شهرهای بالای 100 هزار نفر جمعیت در هر سال مالیاتی جمعاً افزون بر 120 روز ساکن نداشته باشد، به عنوان خانه خالی شناسایی خواهند شد.
در صورتی که فرد خوداظهاری نکند، بر اساس بند پنج تبصره هشت ماده 169، مشمول مالیات خواهد بود و چنانچه نسبت به این مسئله و اعلام خالی بودن ملک مورد نظر اعتراض داشته باشد، چنانچه بیش از دو مرتبه برای او پیامک اخطار ارسال شده و در ثبت ملک در سامانه کوتاهی کرده باشد، اعتراض وی وارد نیست و مشمول پرداخت مالیات می‌شود.