کد خبر: ۳۰۴۳۷۸
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۷
در دی ماه

نرخ تورم سالانه به ۳۲ درصد کاهش یافت

 
 
 
در دی ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۲ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، نیم واحد درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در دی ماه 1403 شاخص قیمت مصرف‌کننده خانوارهای کشور به عدد 293 و چهار دهم رسیده است که نسبت به ماه قبل، دو و 9 دهم درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، 31 و هشت دهم درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، 32 درصد افزایش داشته است.
در دی ماه 1403 تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، 31 و هشت دهم درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، 31 و هشت دهم درصد بیشتر از دی ماه 1402 برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌‌اند. 
تورم نقطه به نقطه دی ماه 1403 در مقایسه با ماه قبل هم چهار دهم واحد درصد افزایش داشته است.
منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است.
در دی ماه 1403 تورم ماهانه خانوارهای کشور هم برابر دو و 9 دهم درصد بوده است. 
تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، سه و دو دهم درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، دو و هشت دهم درصد بوده است.
منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است.
 در دی ماه 1403 نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به 32 درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، نیم واحد درصد کاهش یافته است.
نرخ تورم سالانه کشور در دی ماه 1403 برابر 32 درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از 29 و هفت دهم درصد برای دهک اول، تا 32 و چهاردهم درصد برای دهک نهم است.
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.
 بر این اساس فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به دو و هفت دهم واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (دو و 9 دهم واحد درصد) دو دهم واحد درصد کاهش داشته است.