kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۷۵۲
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۴

 نخست‌وزیر اسلواکی «زلنسکی» را «گداصفتِ حال به‌هم‌زن» خواند

 
 
«رابرت فیکو» نخست‌وزیر اسلواکی از «تکدی‌گری و اخاذی»‌های «ولودیمیر زلنسکی» به‌شدت انتقاد کرد و گفت حالش از او به‌هم می‌خورد.
اوکراینِ دوران «زلنسکی»، به چاهی شبیه شده است که، کشورهای اروپایی و آمریکا هرچه در آن پول و تسلیحات می‌ریزند، پُر نمی‌شود. از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین در اسفند ۱۴۰۰، تنها واشنگتن نزدیک به ۲۰۰میلیارد دلار کمک مالی و تسلیحاتی به اوکراین اختصاص داده است. کشورهای اروپایی نیز با پرداخت ۱۵۰میلیارد دلار، در این جنگ شریک شده‌اند.
این کمک‌ها نه‌تنها بار سنگینی بر بودجه عمومی کشورهای غربی گذاشته، بلکه نارضایتی گسترده‌ای میان شهروندان این کشورها ایجاد کرده است. بسیاری از مردم اروپا به دلیل اثرات جانبی این کمک‌ها، نظیر افزایش هزینه‌های انرژی و رکود اقتصادی، به‌دت تحت فشار قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری «مهر» به نقل از «راشاتودی»، «رابرت فیکو»، نخست‌وزیر اسلواکی که همواره آشکارا از «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین انتقاد کرده است، بار دیگر زلنسکی را مورد حمله لفظی قرار داده و خواستار پایان «اخاذی‌های او» شده است. روابط میان «براتیسلاوا» و «کی‌یف» پس از تصمیم اوکراین برای قطع انتقال گاز روسیه از طریق این کشور به اسلواکی، به‌شدت تیره شده است. «فیکو» در نشست کمیته روابط خارجی پارلمان اسلواکی اظهار داشت: «برای فشردن دست زلنسکی این‌جا نیستم. گاهی حتی از او حالم به‌هم می‌خورد!»
وی افزود: «او در سراسر اروپا پرسه می‌زند و با گدایی و اخاذی، از دیگران درخواست پول می‌کند! این وضعیت باید متوقف شود». «فیکو» همواره از منتقدان کمک‌های غرب به اوکراین بوده و تاکید کرده است که اوکراین نمی‌تواند روسیه را در میدان نبرد شکست دهد و به جای ادامه جنگ، باید به‌دنبال راه‌حلی دیپلماتیک باشد. نخست‌وزیر اسلواکی بلافاصله پس از روی کار آمدن در سال ۲۰۲۳، کمک نظامی به اوکراین را متوقف و اعلام کرده بود که هرگونه الحاق احتمالی اوکراین به ناتو را وتو خواهد کرد.
سقوط دو شهرک دیگر اوکراین
با وجود کمک‌های گسترده آمریکا و اروپا به اوکراین، این کشور همچنان نتوانسته سرزمین‌های اشغالی خود را از روسیه بازپس گیرد. بحران کمبود نیرو نیز اخیراً به یکی از مشکلات اساسی اوکراین تبدیل شده و مقامات کی‌یف اعلام کرده‌اند که باید برای حل این معضل تدابیر جدی اتخاذ شود.
آن‌طور که «ایسنا» روز یکشنبه از وزارت دفاع روسیه نقل قول کرده است، نیروهای مسلح این کشور کنترل شهرک «یانتارنوئه» در منطقه دونتسک و شهرک «کالینوو» در منطقه خارکوف را هم به دست گرفته‌اند. خبرگزاری «نووستی» نیز گزارش داده است که در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده «گروه رزمی جنوب ارتش روسیه، شهرک یانتارنوئه را با عملیات تهاجمی در جمهوری خلق دونتسک آزاد کرده و شهرک کالینوو نیز در نتیجه اقدامات گروه غرب به کنترل درآمده است.»