نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
پرهیز از بازتاب «ضعف آمریکا» «کارویژه ثابت» مدعیان اصلاحات
سرویس سیاسی-
روز گذشته برخی از روزنامههای زنجیرهای با عدم بازتاب اخبار مربوط به آتشسوزی بزرگ در آمریکا، در مسیر سرپوشگذاری بر «ضعف آمریکا» در مدیریت بحران گام برداشته و ماموریت ثابت خود مبنی بر بزک چهره آمریکا را همانند گذشته پی گرفتند.
آتشسوزی اخیر در لسآنجلسِ کالیفرنیا که ابعاد مختلفی در حوزه سیاست، رسانه و مسائل تکنیکال اطفای حریق داشت؛ از نظر برخی از روزنامههای زنجیرهای فاقد ارزش خبری تلقی شده و سانسور شد، به شکلی که این خبر در صفحه اول این جریدهنماهای زنجیرهای منتشر نشد.
گستردگی و ابعاد آتشسوزی در شهر «لسآنجلس»، به تشریح این حادثه و مباحث فنی و تکنیکال «اطفای حریق» ختم نشده و موضعگیری در حوزه مسائل سیاسی را در پی داشت.
بر اساس گزارشهای خبری منتشر شده درباره این حادثه- از جمله گزارش پایگاه خبری «ای.بی.سی-10»- به نظر میرسد، بخشی از تجهیزات اطفای حریق شهر «لسآنجلس» برای تجهیز ناوگان آتشنشانی اوکراین اختصاص داده شده است؛ با این وجود رسانههای آمریکایی با توجیه این بذل و بخشش از عبارت «مازاد» استفاده کردند. این درحالی است که «ریک کروسو»، سرمایهدار آمریکایی در رابطه با آتشسوزی به فاکسنیوز گفت: لسآنجلس برای خاموش کردن آتش، آب ندارد چرا که مدیران، مخازن آب را پر نکردند.
اخبار و آمار منتشر شده نشان از کمبود نیرو در اطفای حریق ندارد، بدین شرح که 500 نفر از اعضای ارتش، 800 نفر از اعضای گارد ملی مستقر در ایلات نوادا، وایومینگ و کالیفرنیا و 9000 نفر از پرسنل آتشنشانی در ایالت کالیفرنیا در مهار آتش ناکام ماندهاند؛ با توجه به آمار نیروی انسانی به کار گرفته شده در مهار حریق، ضعف تجهیزات مشخص میشود.
گفتنی است، ایالت کالیفرنیا یکی از ثروتمندترین مناطق آمریکا به حساب میآید؛ با این وجود تصاویر منتشر شده از نحوه مهار آتش- نشان از کمبود امکانات اولیه برای اطفای حریق- در این شهر دارد.
در همین ارتباط، دونالد ترامپ جونیور، پسر ارشد دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، ضمن محکوم کردن مسئولین ایالت کالیفرنیا و شهر لسآنجلس در شبکه ایکس نوشت: «مطمئناً آتشنشانی لسآنجلس دستهای از تدارکات خود را به اوکراین اهدا کرد. سازمان آتشنشانی شهرستان لسآنجلس هواپیمای پر از مواد اضافی مانند چکمه، شلنگ، نازل، زره بدن و دارو را به اوکراین فرستاد».
براساس برخی ارزیابیها خسارت ناشی از آتشسوزی در لسآنجلس نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار
تخمین زده شده است؛ «متیو کرانستون» خبرنگار آمریکایی نیز خسارات اولیه را ۹۰ میلیارد دلار و بی.بی.سی همین خسارت را حدود ۱۳۵ میلیارد دلار برآورد کرده است.
گستردگی و وسعت ابعاد این موضوع، ارزش خبری این واقعه را نشان میدهد؛ با این وجود برخی از روزنامههای زنجیرهای با سانسور این حادثه و پرهیز از بازتاب این خبر درصدد تحفیظ و حراست اقتدار آمریکا برآمدند. به بیانی دیگر «کارویژه ثابت» مدعیان اصلاحات نمایش اقتدار پوشالی آمریکا و جبهه غرب در ایران، کتمان ضعف محور شرارت و تحفیظ این نوع نگاه در میان افراد جامعه است؛ از این رو هر نگرش و خبری که پیام ضعف این رژیم (آمریکا) را مخابره کند با سانسور مواجه شده یا کمترین بازتاب خبری را خواهد داشت. در این راستا، روزنامه زنجیرهای «سازندگی»، «هممیهن» و «شرق» با عدم پوشش این خبر و عدم بازتاب مدیریت فشل و عقبمانده آمریکا در زمینه بحران پیشآمده به ماموریت خود به بهترین شکل ممکن عمل کردند.
روزنامههای زنجیرهای «اعتماد»، «آرمان ملی» و «ابتکار» نیز که موضوع را پوشش دادهاند، اشارهای به ضعف در مدیریت بحران نکردند. این در حالی است که آمریکا از ثروت و نیروی انسانی برخوردار است و آنچه در این حادثه دیده میشود، ضعف مدیریت بحران است که توسط رسانههای مدعی اصلاحات سانسور شد.
در همین ارتباط و بر اساس مرام و رویه روزنامههای زنجیرهای، انتشار تصاویر آتشنشانهایی که برای خاموشکردن آتش از کیف دستی، مخروطهای ترافیکی و سطل آب استفاده میکنند، شایان پوشش نیست.
معهذا، عملکرد مدعیان اصلاحات در بازتاب و شانتاژ خبری علیه منافع ملی و مسائل ایران- و عدم بازتاب و سانسور نقص و ضعف کشورهای غربی بخصوص آمریکا- عباراتی چون «پادوی اجانب» را به ذهن متبادر میکند. به عبارتی دیگر مدعیان اصلاحات در راستای بزک کردن غرب و توجیه عملکرد کشورهای غربی علیه ایران ماموریت یافته و از طریق رسانههای زنجیرهای در حال پیادهسازی این ماموریت هستند.