کد خبر: ۳۰۳۵۰
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۷

تأخیر در پیری روانی و ذهنی با تغذیه مناسب

مطالعات محققان علوم اعصاب دانشگاه نیویورک نشان می‌دهد رژیم غذایی کم‌کالری، سرعت پیری روانی (روحی) را کاهش می‌دهد.


به گزارش رویترز، همه افراد کم و بیش از این موضوع آگاه هستند که رژیم غذایی سالم از پیری زودرس فیزیکی جلوگیری می‌کند ولی این اولین بار است مطالعات نشان می‌دهد رژیم غذایی کم‌کالری از پیری روانی و مغزی جلوگیری می‌کند.
منظور از پیری روانی شرایطی است که در آن با افزایش سن، اختلالاتی مانند انزوای اجتماعی، ناتوانی، افسردگی، ناامیدی، استرس‌های مداوم و بدخلقی گریبانگیر افراد مسن می‌شود. پیری روانی بخشی از فرآیند طبیعی افزایش سن نیست؛‌ ولی اغلب افراد مستعد چنین مشکلاتی هستند. پیری روانی در کشورهای فقیر و کم‌درآمد بیشتر دیده می‌شود چرا که افراد توانایی استفاده از مشاوره را ندارند و تمهیداتی نیز در این زمینه توسط دولت اتخاذ نمی‌شود. اگر این اختلالات با مشکلات جسمی از قبیل پوکی استخوان، آرتروز، فشارخون و بیماری‌های قلبی و مشکلاتی نظیر آلزایمر همراه باشد، سالمند را ضربه پذیرتر می‌کند.
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که رژیم غذایی نقش مهمی در تاخیر روند پیری روانی دارد.
در این تحقیقات آمده است که رژیم غذایی کم‌کالری قادر به توقف «افزایش و کاهش» فعالیت بیش از 900 ژن در بدن است.
رژم غذایی کم‌کالری علاوه بر کاهش روند پیری ذهنی و روانی، از بروز دیابت نوع 2، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و مشکلات متابولیک جلوگیری می‌کند.
رژیم غذایی کم‌کالری باعث تقویت حافظه و  افزایش یادگیری می‌شود و از نوسانات ژنتیکی جلوگیری می‌کند. سبزیجات برگ سبز مانند کاهو، اسفناج و کلم، انواع ماهی‌ها و توت از مواد غذایی سالم و کم‌کالری هستند.