kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۰۲۹
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۹
در مراسم بزرگداشت آیت‌الله مصباح یزدی مطرح شد

آیت‌الله مصباح معتقد بود که رهبر انقلاب ارکان اسلام را ابتدا در ایران و سپس در سطح جهان محکم نمود

 
 
 
دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت: آیت‌الله مصباح یزدی معتقد بود که امام خامنه‌ای (دام‌ظله) کسی است که ارکان اسلام را ابتدا در جمهوری اسلامی ایران و سپس در سطح جهان محکم نمود.
چهارمین کنگره بین‌المللی استاد فکر؛ آئین بزرگداشت چهارمین سالگرد ارتحال مرحوم آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی(ره) و روز علوم انسانی اسلامی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد.
شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان در پیامی که در این نشست منتشر شد، خاطرنشان کرد: مراسم چهارمین سالگرد حضرت آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی(قدس سره) ما را به یاد بزرگمردی می‌اندازد که خدمات عظیمی به اسلام نمود. او کسی است که باصفا، پاکی، عشق به خدای متعال و درستی جهت‌گیری و خط فکری‎اش متمایز می‌گشت و با نحوه‌ عملکردش که با آن به جمهوری اسلامی ایران در طول دوران گذشته خدمت نمود، طرح حقیقی اسلام ناب محمدی را در پیش‎ روی ما قرار داد.
وی گفت: دو ویژگی اساسی را در فکر و عمل ایشان (مرحوم آقای مصباح) یافتم: ویژگی اول اینکه او درصدد ریشه‌دار کردن اسلام در تمام زندگی ما بود... ویژگی دوم اقتدای او به ولی‌فقیه، امام خامنه‌ای(دام‌ظله) بعد از امام خمینی(قدس‌سره) بود.
دبیرکل حزب‌الله لبنان خاطرنشان کرد: او درصدد ریشه‌دار کردن اسلام در تمام زندگی ما بود.
شیخ نعیم قاسم بیان داشت: کتاب او با نام «پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک» مرا مجذوب خود ساخت.
وی گفت: ویژگی [دیگر علامه مصباح یزدی (رضوان الله علیه)،] اقتدای او به ولی‌فقیه، امام خامنه‌ای(دام‌ظله) بعد از امام‌خمینی (قدس‌سره) بود و این اقتدا و پیروی معنای خاصی نزد حضرت آیت‌الله مصباح یزدی داشت. او معتقد بود که امام خامنه‌ای (دام‌ظله) کسی است که ارکان اسلام را ابتدا در جمهوری اسلامی ایران و سپس در سطح جهان محکم نمود.
دبیرکل حزب‌الله لبنان بیان داشت: ملاقاتی را بین من و ایشان، هنگامی‌ که در نوامبر۲۰۱۸ میلادی برای دیدار با ایشان به قم رفتم، به‌خاطر می‌آورم. به صورت‌جلسه مراجعه کردم تا کلمات دقیقی را که ایشان در هنگام ملاقات، درباره ولی‌فقیه و ارتباط با او بیان کرده بودند، ببینم. ایشان گفتند: «وظیفه ما امروز این است که شکر نعمت وجود مقام معظم رهبری، امام خامنه‌ای(دام‌ظله) را به‌جا ‌آوریم؛ زیرا ایشان شخصیتی است که مانندشان در تاریخ ما کم یافت می‌شود. علی‌رغم امتیازات بسیاری که ایشان را متمایز می‌کند؛ از جهت علمی، سیاسی، بصیرت سیاسی، آگاهی، هوش مدیریتی و بسیاری از خصوصیات ممتازی که دشمنان بیش ‌از دوستان به آنها اعتراف دارند، اما من معتقدم که جنبه بزرگ دیگری هم در شخصیت مقام معظم رهبری وجود دارد که کمتر به آن پرداخته شده؛ بلکه اصلاً مورد غفلت قرار گرفته است. آن روح عبودیت و بندگی در ایشان است؛ چرا که ایشان با خضوع کاملی که در برابر تکلیف الهی دارند و اعتماد عظیمی که بر یاری خدا و امدادهای غیبی دارند، متمایز می‌گردد و آثار توسلات در ایشان هویداست.» شیخ نعیم قاسم گفت: ما با مقاومت ثابت کردیم که دشمن صهیونیستی قادر به پیشروی در لبنان نیست و هم اکنون فرصتی برای دولت لبنان است که با اقدامات سیاسی خود این امر را ثابت کند.
دبیرکل حزب‌الله لبنان اظهار داشت: مقاومت ادامه دارد و قوای خود را بازیابی کرده است. ما گروهی با ایمان هستیم که با وجود تعداد کم می‌توانیم قوی‌تر شویم.
به گزارش مهر به نقل از وبگاه النشره، شیخ نعیم قاسم حمله به جنوب لبنان را تجاوز به کل کشور لبنان و جامعه جهانی دانست و خاطرنشان کرد: ما با شرکای خود برای انتخاب ریاست جمهوری، بازسازی ویرانی‌ها و بهبود شرایط اقتصاد و اجتماع در لبنان همکاری می‌کنیم.
رئیس قوه قضائیه: علامه مصباح با منطق،
 برهان عقلی و متانت پاسخگوی شبهه‌افکنان بودند
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه نیز طی سخنانی در چهارمین کنگره‌ بین‌المللی بزرگداشت علامه مصباح یزدی، ضمن گرامیداشت هفته بصیرت، و با تبیین و تشریح شخصیت جامع‌الاطراف آیت‌الله مصباح‌یزدی گفت: علامه مصباح به تربیت و تعلیم انسان‌های فرهیخته، زمان‌شناس و با بصیرت و همچنین ایجاد ساختار‌ها و تشکیلاتی برای توسعه و بسط نظریه‌های دینی مرتبط با اسلام ناب اهتمام ویژه داشتند.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: علامه مصباح علاوه ‌بر آنکه در تمام صحنه‌های انقلاب حضوری فعال داشتند، وجهه همت خود را صرف پژوهش و تحقیقات جهت توسعه نظریه‌های دینی نیز کردند و در همین راستا، دفتر همکاری دانشگاه و حوزه را تشکیل دادند و به تاسیس بنیاد‌ها و موسسه‌هایی نظیر باقرالعلوم‌(ع) و امام خمینی(ره) همت گماشتند.
استادی که پس از جلسه با آیت‌الله مصباح نگاهش به او تغییر کرد
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: یکی از اساتید کاملا شناخته‌شده برای همه شما، نقل می‌کرد که من به آیت‌الله مصباح انتقاد داشتم. رفتم خدمت ایشان با این روحیه که بروم نقد کنم و پیروز از میدان بیرون بیایم. رفتم نشستم نقد کردم، تند گفتم، کُند گفتم، دیدم این شخصیت با طمأنینه با آرامش یکی یکی مطالب را جواب داد و من جوابی نداشتم و من از آن موقع نگاهم متفاوت شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: علامه مصباح به خودسازی، توجه ویژه‌ای داشتند و بر همین مبنا توانستند انسان‌های فرهیخته و مقاومی را تربیت کنند. شخصیت‌هایی که با علامه مصباح، مجالست و مصاحبت داشتند بیش از دیگران در صراط مقاومت، ایستادگی و پایمردی در مسیر حفظ ارزش‌ها، اهتمام دارند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: حاج قاسم سلیمانی که جهادگر بزرگ عصر ما هستند به علامه مصباح ارادت داشتند و با او مأنوس بودند. وقتی در معرکه یا خارج از معرکه، گره یا مشکلاتی پدید می‌آمد، حاج قاسم از علامه مصباح استمداد می‌طلبید.
دست‌اندرکاران حزب‌الله اعلام کردند که 
برای استمرار جریان مقاومت، بیش از تجهیزات به بهره‌گیری از اندیشه‌های اسلام ناب
 از لسان علامه مصباح نیاز است
وی گفت: شهید سید حسن نصرالله مجاهد کبیر عصر ما، تعابیر بلندی در خصوص علامه مصباح دارند؛ در ساختار فرهنگی حزب‌الله، از نوشته‌ها و تعلیمات علامه مصباح بسیار بهره گرفته می‌شود. شهید نصرالله از علامه مصباح برای سفر به لبنان دعوت به‌عمل آوردند و پس از جلساتی که در لبنان برگزار شد، دست‌اندرکاران حزب‌الله اعلام کردند که برای استمرار جریان مقاومت، بیش از ادوات و تجهیزات نظامی و اطلاعاتی، به بهره‌گیری از اندیشه‌های اسلام ناب از لسان علامه مصباح نیاز است.
شهید سیدحسن نصرالله تصریح داشتند 
که بخشی از ولایتمداری کم‌نظیر خود را 
از آیت‌الله مصباح یزدی آموختند
رئیس عدلیه بیان داشت: علامه مصباح در ولایتمداری نیز ممتاز و الگو بودند؛ شهید سیدحسن نصرالله تصریح داشتند که بخشی از ولایتمداری کم‌نظیر خود را از آیت‌الله مصباح یزدی آموختند و بر همین مبنا، در مقابله‌ قدرتمندانه‌تر با طواغیت و مستکبران، مصمم‌تر شدند. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: علامه مصباح با منطق، برهان عقلی و متانت، پاسخگوی شبهه‌افکنان بودند و در بیان حق و دفاع از حق، صراحت لهجه داشتند و این همان چیزی است که بدخواهان، دشمنان، جاهلان و حسودان نمی‌توانستند تحمل کنند، از همین‌رو به تخریب، تخطئه، توهین و تحقیر روی می‌آوردند. علامه مصباح با ملحدین نیز 
بر مبنای مبانی خود آنها مجادله و مقابله‌ فکری و نظری می‌کرد و آنان را قانع و مغلوب می‌ساخت.
می‌توانیم برای جبران خلأ وجود علامه مصباح از میراث ایشان بهره بگیریم
وی بیان داشت: امروز جای خالی علامه مصباح بسیار احساس می‌شود و ما در شرایط کنونی شدیداً به فکر و اندیشه او نیاز داریم؛ البته می‌توانیم برای جبران این خلأ، از میراث علامه بهره بگیریم.
حجت‌الاسلام سید مصطفی خامنه‌ای: 
ترویج شخصیت‌هایی چون آیت‌الله مصباح
در جامعه ضروری است
حجت‌الاسلام سید مصطفی خامنه‌ای نیز در چهارمین کنگره بین‌المللی استاد فکر ترویج شخصیتی چون علامه مصباح را ضرورت جامعه دانست و گفت: ترویج شخصیت‌هایی چون آیت‌الله مصباح یزدی از بابت اینکه قله‌های رفیع رشد و ایمان جامعه هستند در جامعه ضروری است. ترویج آنان ترسیم افق‌های بلند پیش روی جامعه است و این ترویج باعث می‌شود جوانان ما رسیدن به این قله‌ها را دست‌یافتنی و محقق‌شدنی ببینند.
وی افزود: در تصویر من از ایشان، سه شأن می‌توان بیان کرد؛ اول اینکه ایشان یک محقق عالی مقام بود که بلندای مقامشان شاید برای خیلی از افراد روشن نباشد تا جایی که از ایشان به عنوان فیلسوف و علامه یاد می‌شود.
حجت‌الاسلام سید مصطفی خامنه‌ای با اشاره به جایگاه علمی علامه مصباح یادآور شد: تدریس و اشراف بر مکاتب فلسفی کار سختی است و بالاتر از همه اینها واجد بودن نظام جامع اندیشه فلسفی است که قله‌ای در دانش اسلامی محسوب می‌شود و کم هستند افرادی که به این سطح از تحقیق و توانایی برسند. ایشان در مقام شاگردی علامه طباطبایی به حدی رسیدند که دارای استقلال فکری و فلسفی شدند.
وی بیان داشت: وجه دیگر شخصیت ایشان این است که مبین قوی بود. مسئله سوم این است که اهتمام بلیغی نسبت به مسئله هدایتگری و ارتباط با اقشار مختلف مردم به‌خصوص جوانان و دانشگاهیان داشت که با تحمل ناملایماتی که در این راه به ایشان وارد شد هیچ‌گاه عکس‌‌العملی دفاعی از او ندیدیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: 
علامه مصباح یزدی یک حکیم، فیلسوف 
و پارسای برجسته بودند که در منظومه فکری ایشان «حکمرانی علم و اجرا» کاملا محسوس بود
همچنین، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی در این نشست بیان داشت: علامه مصباح یزدی یک حکیم، فیلسوف و پارسای برجسته بودند که در منظومه فکری ایشان، «حکمرانی علم و اجرا» کاملا 
محسوس بود.
وی افزود: فراگیری علوم حوزوی و علوم جدید با بهره‌گیری از حکیمان فقیه و مجتهد، سلوک معنوی تحت نظر عارفان الهی، تفکر و روحیه انتقادی، روش‌مند بودن دانش و علم، نظریه‌پردازی در حوزه‌های مختلف، آینده‌نگری به‌ویژه در رابطه با تحول در حوزه‌های علمیه، شاگردپروری، مدیریت علمی و اجرائی، سیاستمداری ولایی، ولایتمداری، غیرت دینی و پاسخگویی به شبهات، اخلاص در بینش، مَنش و کُنش و همچنین مجاهدت همیشگی در صحنه‌های مختلف، از جمله ویژگی‌های برجسته علامه مصباح یزدی بودند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: علامه مصباح یزدی یک ایدئولوگ بزرگ بودند و من لحظه‌ای در این مرد بزرگ هوای نفس مشاهده نکردم.